Skip to main content

Δεν ξέρω αν οι προκλήσεις διαφέρουν ανά τον αιώνα. Αν τα στοιχεία που χρειαζόταν ο αντρικός εγκέφαλος για να πατήσει on και θα αρχίσει το κυνηγητό με το θήραμα έχουν αλλάξει. Αν φταίει ότι αλλάξαμε κι εμείς πολύ. Αν γίναμε πολύ μοντέρνοι κι αν κάπου χάθηκε η πρόκληση ή η ουσία. Όμως κάποια στοιχεία μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και συνεχίζουν να αποτελούν πρόκληση από μόνα τους. Στην πραγματικότητα αυτά είναι απλά το ψωμοτύρι στην χαμένη (από χέρι) δια ζώσης αρένα του φλερτ.

Και όταν το κάνεις αντέγραψε το url με τα στοιχεία που τους προκαλούν. Να ξέρεις ρε παιδί μου τι φταίει που έβδομη μέρα σε έχει στο διαβάστηκε.

Μέχρι τότε η σύντομη έρευνα σε γνωστούς και φίλους και σε ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή απέφερε τα παρακάτω συμπεράσματα. Ποιες κυνηγάνε τελικά;

Αυτές που δεν τους πιέζουν

Γενικά αν θυμάσαι εκείνη την παλιά συμβουλή: “Ποτέ μην τρέξεις πίσω από άντρα και λεωφορείο”  Για το λεωφορείο κράτα μικρό καλάθι, αλλά για τους άντρες ισχύει ακόμα. Άσε να τρέχουν αυτοί. Τους εξιτάρει ακόμα σα να είναι πίστα με έπαθλο και έξτρα ζωές.

Αυτές που ξέρουν την αξία τους

Και τη διεκδικούν με αυτό το χαμόγελο της σιγουριάς και της λάμψης. Ότι κι αν έχουν καταφέρει στη ζωή τους, χωρίς να τρέφουν αυταπάτες.

Αυτές που τους αφήνουν ελεύθερους

Ναι να πάνε για αναρρίχηση με τα κολλητάρια, να δουν μπάλα ακόμα και να βγουν Σαββατόβραδο χωρίς αυτές. Και κυρίως χωρίς γκρίνια και υποσχέσεις και ανταλλάγματα. Ρητό vol 2: Όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι αν αγαπάς κάτι άστο ελεύθερο. Κι αυτό πάντα θα γυρίζει σε σένα.

 Αυτές που σταμάτησαν να ζητάνε

Αυτές που έκοψαν τους ομηρικούς καβγάδες κι ας έμεινε η οικοδομή και η γειτονιά με απορίες. Και ας πιστεύουν πως παίρνετε ουσίες. Αν υπήρχε τέτοια συνταγή πίστεψέ με θα κυνηγούσαν όλοι να συνταγογραφηθεί χωρίς να τους νοιάζει το κόστος.

 Αυτές που τους αφήνουν να αποφασίζουν

Κι ας είναι τούτη εδώ η φράση το μεγαλύτερο ψέμα που γράφτηκε ποτέ για τις σχέσεις. Από την εποχή των Παγετώνων μπορεί και πιο πριν κάθε γυναίκα έμαθε να κάνει πράξη αυτό που έλεγε η γιαγιά μου: Η γυναίκα είναι ο λαιμός και ο άντρας το κεφάλι. ρητό vol3.  

Αυτές που φορούν το πιο απλό χαμόγελό τους

Εκείνες που η αυτοπεποίθηση ξεχειλίζει στο χώρο και δεν νοιάζονται να συγκρίνουν τον εαυτό τους με καμία. Είναι αυτές που έχουν αποδεχτεί όσο κανείς την μοναδικότητα που μας διέπει. Και αυτό αν θες τις κάνει ένα τσακ περισσότερο ακαταμάχητες.

Είναι δυναμικές αλλά σ’ αφήνουν και να τις βοηθήσεις

Μπορεί να οδηγούν τρακτέρ, να διευθύνουν επιχειρήσεις, να ζουν μόνες, να φτιάχνουν ζυμωτό ψωμί δικό τους. Αλλά υπάρχουν και αυτές οι σωστές στιγμές που δηλώνουν αβοήθητες, που μικραίνουν μπροστά στο ισχυρό αρσενικό. Κι αυτό αν θες θα είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική είτε ξέρεις να υποκριθείς, είτε απλά μπλοφάρεις.

Αυτές που δε γκρινιάζουν (πολύ)

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο είδος γυναικών. Μια κατηγορία σαν την καρέτα- καρέτα που έχει πάρει μάστερ ισορροπώντας ανάμεσα στη γκρίνια και στο νιαούρισμα χωρίς να γίνεται ενοχλητικό. Να ξέρεις δηλαδή πως τώρα θα χρησιμοποιήσεις κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να γίνει το δικό σου, αλλά χωρίς υστερίες.

Αυτές που δεν αλλάζουν (ζωή και πρόγραμμα)

Γιατί έχουν να πάνε σινεμά με τις φίλες τους, για σπα, για shopping κ.λ.π. Δεν έχει σημασία τι έχουν να κάνουν, αλλά ότι συνεχίζουν να έχουν ζωή και μετά τη σχέση/γνωριμία/dating. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε ρυθμούς απλά με κάποιες ευχάριστες προσθήκες.

Γιατί πάντα το θέμα δεν είναι να έχεις (να σου έρθει) ένα καλό χαρτί, αλλά να μπορείς να χειριστείς ένα δύσκολο φύ(ι)λο .