Skip to main content

Οι σχέσεις μπορεί να είναι διασκεδαστικές, συναρπαστικές, ευχάριστες αλλά μπορούν επίσης να είναι αγχωτικές, περίπλοκες και γεμάτες προκλήσεις. Για αυτό εάν τώρα ανακαλύπτεις σιγά-σιγά τον κόσμο του dating και των σχέσεων εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να κάνεις μια σχέση.

Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να βάλεις έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου, και να τον γνωρίσεις καλά.

Οι σχέσεις οφείλουν να είναι αμφίδρομες. Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου εάν θες να έχεις μια υγιή και επιτυχημένη σχέση. Ένας παράγοντας που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι πρέπει να μάθεις καλά τον σύντροφό σου. Αυτή η πτυχή είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή σχέση. Πρέπει να ξέρεις τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σου, το όραμα που έχει για τη ζωή του, τα όνειρα του.

Πρέπει να είσαι καλός ακροατής.

Υπάρχουν πολλές σχέσεις στις οποίες πρέπει να μάθεις να ακούς και να είσαι μάλιστα ένα καλός ακροατής. Όπως οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, ανάμεσα σε συναδέλφους και φυσικά ανάμεσα σε συντρόφους. Πολλοί άνθρωποι ξέρουν μόνο να μιλάνε και όχι να ακούνε.

Η ενεργητική ακρόαση όμως στις σχέσεις είναι τόσο σημαντική γιατί αυτή δίνει στους ανθρώπους την ικανότητα να κατανοούν τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τους προβληματισμούς των άλλων ανθρώπων.

Πρέπει να εκπαιδευτείς στο να επικοινωνείς σωστά.

Όταν είσαι μέρος μια ομάδας πρέπει να ξέρεις να επικοινωνείς. Η επικοινωνία άλλωστε είναι το κλειδί για κάθε σχέση. Οι άνθρωποι πρέπει να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους σε αυτή τη ζωή και φυσικά χωρίς επικοινωνία, η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι απαραίτητο σε μια σχέση να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου, τις απόψεις, τα όνειρα σου.

Υπάρχουν και υγιείς τσακωμοί.

Δεν υπάρχει σχέση χωρίς συγκρούσεις και όσο νωρίτερα το καταλάβεις αυτό τόσο το καλύτερο για εσένα, για τις τύψεις που θα νιώθεις μετά από κάθε τσακωμό. Οι υγιείς τσακωμοί με επιχειρήματα και σωστή επικοινωνία μπορεί να είναι ένα μονοπάτι στη σχέση σου το οποίο θα σε οδηγήσει στην καλύτερη λειτουργία της. Αυτό που θα πρέπει φυσικά να μάθεις είναι να ξεχωρίζεις το όριο ενός υγιούς καβγά με μια τοξική αντιπαράθεση που σου κάνει κακό.

Θα μάθεις να είσαι μέλος μιας ομάδας, και να λειτουργείς ως τέτοιο.

Όταν κάνεις σχέση δεν μπορείς να λειτουργείς σαν μονάδα σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να πάρεις κοινές αποφάσεις με τον σύντροφό σου. Είσαι έτοιμος να αφήσεις ίσως πίσω τον εγωισμό σου και να σκεφτείς το καλό της σχέσης;

featured photo: ©pexels/@Văn Thắng