Skip to main content

Και ναι αγαπημένοι μου, ξημέρωσε επιτέλους η μέρα του πρώτου ραντεβού. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία έχουν κατακλύσει όλο το σώμα. Όλα είναι τόσο καινούρια και συναρπαστικά και η γλυκιά αγωνία του άγνωστου μέλλοντος που σε περιμένει, κάνει τη μέρα να φαίνεται μεγάλη και ατελείωτη.

Την ίδια στιγμή βέβαια, εκείνο το πράσινο εκνευριστικό τερατάκι (ξέρεις ποιο…), βρήκε την ευκαιρία να γίνει ο νέος Πλιούσενκο και δε λέει να σταματήσει τα τόλουπ και τα τριπλά άξελ μέσα στο στομάχι σου.

Και κάπου εκεί, ανάμεσα στο χαμό του τι θα φορέσεις (γιατί ποτέ δεν έχεις τι να φορέσεις) και του που θα πάτε (γιατί κανένα μέρος δεν είναι ποτέ αρκετά καλό), το «ξέρεις ποιο» μαζεύει τα μπαγάζια του και μεταναστεύει στο μυαλό σου, φέρνοντας νέα προβλήματα. Και βασικά, ένα. ΤΙ θα συζητήσετε.

Από τη μία, θέλεις να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις που θα σου δώσουν τις σωστές πληροφορίες και φυσικά (εφόσον σε ενδιαφέρει το αντικείμενο του πόθου) να βεβαιωθείς ότι θα υπάρξει και δεύτερο ραντεβού. Από την άλλη, καλό θα ήταν να μείνετε σε θέματα που θα διατηρήσουν το χαλαρό κλίμα. Αλλά και να μη γίνει η συζήτησή σας βαρετή, αλλά να παραμείνει ενδιαφέρουσα και πνευματώδης.

Και φυσικά να αποφύγεις εκείνες τις απαίσιες ατελείωτες αμήχανες σιωπές, τις οποίες συχνά για να καλύψεις αναγκάζεσαι να καταφύγεις σε άσχετα και άκυρα θέματα (το είπα όσο πιο κομψά γινόταν), και να δημιουργήσεις ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ραντεβού.

Και εννοείται πως δεδομένου ότι είναι το πρώτο ραντεβού, καλό θα ήταν να αποφύγετε ευαίσθητα θέματα που ίσως προκαλέσουν αμηχανία και άβολα συναισθήματα. Επομένως, θρησκεία, πολιτική, οικονομικά και προηγούμενες σχέσεις, ξεχνιούνται για την ώρα.

Για να σε βοηθήσουμε με όλα αυτά, ακολουθεί μία λίστα με ενδιαφέροντα θέματα που θα μπορούσατε να συζητήσετε στο πρώτο ραντεβού, ώστε να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του επίδοξου (ας ελπίσουμε) συντρόφου σου.

 1. Τι έκανες σήμερα; Πως ήταν η μέρα σου;

Ξεκινάμε πάντα χαλαρά για να σπάσει ο πάγος και να δημιουργήσουμε την απαραίτητη οικειότητα.

 1. Ποια είναι η ιδανική δουλειά για εσένα;

Εφόσον έχεις ήδη μάθει με τι ασχολείται, ρωτάς αν αυτό ονειρευόταν να κάνει και γιατί. Αν όχι τότε απλά ρωτάς τι θα επέλεγε να κάνει αν μπορούσε να διαλέξει οτιδήποτε.

 1. Μίλησέ μου λίγο για την οικογένειά σου

Είναι σημαντικό να μάθεις κάποια βασικά πράγματα για την οικογένεια του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο σκίζετε το περιτύλιγμα της τυπικότητας και μπαίνετε, έστω και λίγο, ο ένας στην προσωπική ζωή του άλλο.

 1. Ποια είναι η αγαπημένη σου παιδική ανάμνηση; Έκανες σκανταλιές;

Τρυφερό και γλυκό, ενώ το πιο πιθανό είναι πως θα σας κάνει να γελάσετε.

 1. Με τι ασχολείσαι τι$ς ώρες που δε δουλεύεις; Τι αγαπάς περισσότερο να κάνεις;

Κλασσικό και σίγουρο, ώστε να ανακαλύψετε κοινά ενδιαφέροντα.

 1. Διάβασες κανένα καλό βιβλίο πρόσφατα;

Εφόσον διαβάζεις κι εσύ, κι ειδικά εάν στο ανέφερε στα ενδιαφέροντα του/της.

 1. Κατοικίδια.

Αν συνειδητοποιήσετε πως μοιράζεστε την ίδια αγάπη για το ίδιο αγαπημένο ζωάκι, τότε ΝΤΙΝ, ΝΤΙΝ, ΝΤΙΝ έχουμε τζακ ποτ.

 1. Αν μπορούσες να ταξιδέψεις σε όλον τον κόσμο, που θα ήθελες να πας;

Τα ταξίδια είναι πάντα ένα καλό θέμα συζήτησης. Σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε εμπειρίες και όνειρα.

 1. Τι σου αρέσει περισσότερο στη ζωή σου εδώ;

Θα μοιραστείτε εμπειρίες από τη ζωή σας στην ίδια πόλη. Εμπειρίες που ίσως σας δώσουν το έναυσμα για το δεύτερο ραντεβού.

 1. Τι έχεις στη bucket list σου; Έχεις ήδη διαγράψει κάτι;

Ένα ακόμη θέμα που θα σας δώσει πληροφορίες για κοινά ενδιαφέροντα και όνειρα.

 1. Πες μου κάτι που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ για εσένα;

Σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά, θα μοιραστείτε κάτι πιο προσωπικό, το επίπεδο της οικειότητας θα ανέβει κι άλλο και πιθανόν να γελάσετε (το πιο σπουδαίο σημάδι ενός καλού ραντεβού).

 1. Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει;

 2. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

 3. Πες μου κάτι που σε ενοχλεί απίστευτα πολύ;

Μιλώντας για μικροπράγματα που σας ενοχλούν είναι πολύ πιθανό να γελάσετε αρκετά. Βεβαίως θα πάρετε και χρήσιμες πληροφορίες για το μέλλον.

 1. Εάν η ζωή σου ήταν βιβλίο, τι είδους βιβλίο θα ήταν;

Όσο περίεργο και χαζό κι αν φαίνεται, οι πληροφορίες που θα λάβεις θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

 1. Αν μπορούσες να ζήσεις σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε εποχή, τι θα επέλεγες;

 2. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις πάνω σου;

Τρομερή αυτοπεποίθηση; Αυτογνωσία; Μετριόφρων; Ταπεινό χαμομηλάκι; Θέλεις να ξέρεις, πίστεψέ με.

 1. Εάν είχες την ευκαιρία να συναντήσεις τον εαυτό σου σε μικρότερη ηλικία, πότε θα ήταν αυτό και τι θα του έλεγες;

 2. Αν είχες μία ευχή, τι θα επέλεγες και γιατί;

Σου φαίνεται απλά χαριτωμένο και γλυκούλι, αλλά μπορείς να μάθεις για εκείνο το ένα πράγμα που ακόμη δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει, αλλά είναι τόσο σημαντικό.

 1. Πως καταλαβαίνεις ότι ερωτεύεσαι κάποιον/κάποια;

Χρήσιμες πληροφορίες για το μέλλον και μόνο εάν σου αρέσει πραγματικά.

Και φυσικά να θυμάσαι πως δεν είναι ανάκριση. Είναι απλά θέματα για να σε βοηθήσουν να έχεις μία καλή ροή στη συζήτηση. Αν τα αναμίξεις και με μερικά πειράγματα και τυχαία αγγίγματα, τότε όλα θα κυλήσουν υπέροχα. Στόχος είναι να αισθανθείτε άνετα και να μάθετε μερικά πράγματα ένας για τον άλλον. Μην προσπαθείς πάρα πολύ για να εντυπωσιάσεις το ραντεβού σου. Δε βρίσκεσαι σε οντισιόν ούτε σε συνέντευξη για δουλειά. Να είσαι ο εαυτός σου, γιατί άλλωστε αυτόν θέλει να γνωρίσει κι ο άλλος, χαλάρωσε και διασκέδασε κάθε στιγμή.

Γιατί απλά δε θα υπάρξει δεύτερο πρώτο ραντεβού.

featured photo: twenty20.com/Elisall