Skip to main content

Την τελευταία δεκαετία ιδιαίτερα στην Αμερική γίνεται ντόρος για ορισμένες ουσίες τις λεγόμενες φερορμόνες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο.

Τι είναι όμως ακριβώς και με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν?

Στην ουσία πρόκειται για χημικές ουσίες οι οποίες εκκρίνονται τόσο από το ζωικό βασίλειο, όσο και από τους ανθρώπους. οι οποίες είναι σχεδόν άοσμες αλλά υποσυνείδητα επηρεάζουν την διάθεση μας αλλά και των άλλων γύρω μας. Προέρχονται απο την λέξη “φέρειν” που σημαίνει μεταφέρω και “ορμόνες” δηλαδή ουσίες που προκαλούν ερεθισμό.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ορμονών που διαφέρουν ανάλογα με το φύλο αλλά και το αποτέλεσμα που θέλει να επιδιώξει κάποιος χρησιμοποιόντας τις σε τεχνική εκδοχή.

Ετσι έχουμε φερορμόνες όπως η ανδροστενόνη (androstenone) η οποία παράγεται φυσικά (από νεαρούς κυρίως άνδρες) και υπάρχει και σε τεχνική έκδοση για προσέλκυση του αντίθετου φύλου, η βήτα-ανδροστενόλη (b-androstenol)  η οποία είναι γνωστή ως η φερορμόνη της ειλικρίνειας και των έντονων συζητήσεων και οι κοπουλίνες (copulins) οι οποίες εκκρίνονται από τον κόλπο μιας (νέας συνήθως) γυναίκας σε γόνιμη φάση και έρευνες υποστηρίζουν πως όταν τις “μυρίζονται” οι άνδρες ανεβαίνει η τεστοστερόνη τους μέχρι και  150%!!

Υπάρχουν επίσης αρκετές άλλες φερορμόνες αλλά οι πιο πάνω είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς τόσο για ερευνητές όσο και για άτομα που τις έχουν χρησιμοποιήσει.

Φερορμόνες όπως προνάφερα παράγονται φυσικά από νέα κυρίως άτομα, αλλά η ποσότητα τους διαφέρει από άτομο σε άτομο με ορισμένα άτομα να μην τις παράγουν καθόλου, οπότε για να έχουν αποτέλεσμα με το αντίθετο φύλο π.χ θα πρέπει να τις βάζουν σαν άρωμα ή κολόνια σε τεχνητή μορφή.

Στην δυτική άγορα καθώς και στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ευρέως αρώματα και κολόνιες με ποσότητες φερορμονών (κυρίως για προσέλκυση του αντίθετου φύλου) ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται από 10-100 ευρώ το μπουκάλι.

Προσωπικά έκανα ένα μικρό πείραμα για να ανακαλύψω αν όντως δουλεύουν και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Χρησιμοποίησα την μια εβδομάδα άρωμα με φερορμόνες και την άλλη έκανα αποχή για να διαπιστώσω τις αντιδράσεις των γύρω μου και ιδιαίτερα των ανδρών. Την εβδομάδα που φορούσα επίσης το άρωμα δεν καλλωπιζόμουν ιδιαίτερα για να διαπιστώσω αν όντως είναι το άρωμα μου που έλκει τον άλλο και όχι η εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ακαριαία χωρίς υπερβολή. Περισσότεροι άνδρες έτρεχαν από πίσω μου στον δρόμο ή στην σχολή και με κοιτούσαν έντονα ή άρχιζαν να με πιάνουν στην κουβέντα χωρίς καν να με ξέρουν. Επίσης βγήκα ραντεβού με κάποιον και ενώ ήμουν σχεδόν άφτιαχτη, μου έκανε συνέχεια κομπλιμέντα για το πόσο όμορφη και σέξυ με έβρισκε ενώ θα ήθελε να περάσουμε την νύχτα μαζί. Η μόνη παρενέργεια που παρατήρησα ήταν ότι οι άλλες γυναίκες ακόμα και οι καλύτερες μου φίλες ήταν πιο εριστικές και ανταγωνιστικές απέναντι μου σε σύγκριση με άλλες φορές.

Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι τα ίδια σε όλους. Λόγω μελέτης, οι άνδρες ειδικά δεν πρέπει να βασίζονται μόνο σε μια κολώνια για να προσελκύσουν γυναίκες. Αν είσαι π.χ χοντρός απεριποίητος και βήτα αρσενικό με χαμηλή αυτοπεποιήθηση, οι γυναίκες δεν θα σε δουν ξαφνικά με άλλο μάτι επειδή φοράς κολόνια με φερορμόνες. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι φερορμόνες ωστόσο είναι να ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα σχετική επιτυχία με τις γυναίκες και να μειώσουν τις πιθανότητες μια γυναίκα να αρνηθεί σεξ μαζί σου.

Θέλει επίσης προσοχή στο πως χρησιμοποιούνται και σε ποια ποσότητα αφού οι υπερβολές μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα όπως π.χ αδιαφορία, κακεντρέχεια. Γενικά καλό είναι αν πιστεύεις  ότι χρειάζεσαι κάτι έξτρα για να προσελκύσεις το αντίθετο φύλο, οι φερορμόνες μπορεί να γίνουν ένα από τα μυστικά σου όπλα αρκεί να πειραματιστείς και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.