Skip to main content

Το TYN (Thank you, next), είναι μία ομάδα εξομολογήσεων στο Facebook για τις προσωπικές ιστορίες του καθενός. Κάποιες λεπτομέρειες όμως αφορούν μόνο εσένα.

Σε μία γνωριμία, σε μία σχέση και σε έναν χωρισμό κάποια πράγματα δεν μεταφέρονται. Έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή σου και είναι πλέον κομμάτι της ταυτότητας σου.

Πρόκειται για τα πράγματα τα οποία σε καθορίζουν ως άτομο και είναι οι προσωπικές μοναδικές εμπειρίες και συναισθήματα που δεν θα τα καταλάβει κανένας άλλος.

Εάν έχεις Facebook σίγουρα θα έχεις βρει το ΤΥΝ στο οποίο δημοσιεύονται πολλές προσωπικές ιστορίες που τις περισσότερες φορές είναι αστείες. Αποτυχημένα ραντεβού, cringe ατάκες προσέγγισης, λάθη στο σεξ, απάτες, έλλειψη τρόπων, ντροπιαστικές στιγμές, αλλά και πολύ δηλητήριο για πρόσωπα.

Υπάρχει πρόβλημα στο τι λέγεται;

Τυπικά το TYN έχει κάποιους κανόνες, όπως κάθε ομάδα, όμως ναι υπάρχει πρόβλημα πολλές φορές με εσένα που επιλέγεις να πεις κάποια πράγματα.

Δεν είναι η προσβολή που προκύπτει από τον τρόπο έκφρασης ή το πώς ένιωσες για τα γεγονότα, αλλά ο δημόσιος διασυρμός και το όλο κόστος που είχε τελικά σ’ εσένα.

Στο TYN μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, όμως έχεις σκεφτεί πόση ελευθερία έχεις πραγματικά;

Αυτό που θέλω να πω, είναι αν αναλογίστηκες ποτέ τα δεσμά που σου έχουν επιβάλει κάποιες τοξικές καταστάσεις και σε έχουν ρίξει στον ίδιο λάκκο με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεσαι στον δήμιο σου.

Τι πάει λάθος μ’ εμένα;

Φαινομενικά τίποτα, όμως βαθιά μέσα σου ξέρεις πως δεν έχεις ξεπεράσει καταστάσεις και σε κατατρώνε αρνητικά συναισθήματα.

Νιώθεις την ανάγκη να αποβάλεις με κάθε τρόπο το δηλητήριο σου, ως ύστατη προσπάθεια για να νιώσεις καλύτερα, όμως δεν είναι αυτός ο τρόπος να ξεπεράσεις ανθρώπους.

Αυτό που είναι λάθος σου είναι η επιλογή να πεις τα πράγματα δημόσια και όχι να τα λύσεις.

Το να μιλάς για τραυματικές καταστάσεις χρειάζεται και πολλές φορές.

Προσφέρει προστασία σε πρόσωπα που τις βιώνουν και μαθαίνουν να τις αποφεύγουν, όπως οι τοξικοί σύντροφοι, τα καταπιεστικά άτομα, οι σεξιστές και οι ψεύτες.

Το πρόβλημα είναι όταν αποκαλύπτεις πράγματα ή προσπαθείς να πληγώσεις το άτομο που σε πλήγωσε πρώτο.

Το οφθαλμός αντί οφθαλμού τυφλώνει τους πάντες στο τέλος.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεπεράσεις το μίσος και να βάλεις ένα τέλος στην κατρακύλα.

Ποιος είναι ο τρόπος λοιπόν;

Τον ξέρεις ήδη. Γίνε καλύτερος άνθρωπος και βρες ξανά την εσωτερική σου αρμονία.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όμως για να βγεις στον ωκεανό θα χρειαστεί να ξέρεις κολύμπι.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μάθεις να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και να νιώθεις την εσωτερική δύναμη που θα σταματήσει την αποκάλυψη καταστάσεων που δεν αφορούν κανέναν.

Μέσα από την αυτοβελτίωση θα δεις πως θα υπάρξει μία στιγμή που θα νιώσεις γαλήνη και θα συγχωρέσεις αυτούς που σε έβλαψα.

Ο τρόπος λοιπόν για να γράφεις μόνο αστείες ιστορίες στο TYN και να γελάνε περισσότεροι από τους φίλους και τις φίλες σου, με την κωμική πλευρά της ζωής, είναι να δουλέψεις τον εαυτό σου.

Better me – Better Life

Στοχάσου, σκέψου, αναθεώρησε, βάλε στόχους, διδάξου, μελέτησε, ξανασκέψου, δοκίμασε, τόλμησε, απογοητεύσου, αγάπησε, λάτρεψε και ποτέ μην το βάλεις κάτω.

Πάντα να γνωρίζεις το ποιος ή ποια είσαι, να θυμάσαι τα λόγια που διάβασες και να ξέρεις πως η αυτοβελτίωση θα σε οδηγήσει στο μονοπάτι της χαράς.

Ο δρόμος που θα πάρεις δεν θα έχει απολύτως καμία πορεία προς την θλίψη, τον πόνο του παρελθόντος και την αυτολύπηση.

Θα είναι το κλειδί του καθημερινού σου χαμόγελου, ακόμα και σε μία βροχερή ημέρα.