Skip to main content

Το βιβλίο του Don Miguel Ruiz «Οι τέσσερις κανόνες» είναι κάτι που κάθε άνδρας πρέπει να διαβάσει. Το κυρίως θέμα του βιβλίου είναι τέσσερις απλοί κανόνες, οι οποίοι μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνική και ερωτική ζωή σας αρκεί να τους κατανοήσετε και να τους εφαρμόσετε σωστά.

Πάρτε μία γεύση και δείτε πώς μπορείτε να τους προσαρμόσετε στο επόμενο σας ραντεβού:

Κανόνας #1: Να είστε άψογοι με το Λόγο σας

Να μιλάτε με εντιμότητα και να λέτε μόνο ότι εννοείτε. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μειωτικές εκφράσεις για τον εαυτό σας ή να σχολιάζετε άλλους. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του Λόγου για να εκφράσετε την αλήθεια και τα συναισθήματα σας.

Θα πρέπει να λέτε αυτό που σκέφτεστε και να κάνετε αυτό που αισθάνεστε. Αν σας αρέσει μια κοπέλα, σταματήστε να το παίζετε φίλος, ελπίζοντας ότι θα της αρέσετε κάποια στιγμή. Αρχίστε να τη φλερτάρετε αμέσως, εκφράστε τη σεξουαλική σας πλευρά, κάντε σωματική επαφή και δοκιμάστε να προχωρήσετε την κατάσταση.

Όταν μιλάτε στις κοπέλες μη λέτε ψέματα. Μη προσπαθείτε να προσποιείστε κάτι που δεν είστε και μην αλλάζετε τις απόψεις σας και τα ιδανικά σας. Και το κυριότερο, μη μειώνετε τον εαυτό σας καθώς είναι αρκετά ζημιογόνο και μη παραγωγικό.

Τέλος, πείτε τις δικές σας ατάκες. Μην το παίζετε γόης, γίνετε γόης και μην αναλώνεστε παρουσιάζοντας κάτι άλλο από τον πραγματικό σας εαυτό.

Κανόνας #2: Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά

Δεν είστε το κέντρο του κόσμου και τίποτα δε γίνεται εξ’ αιτίας σας. Το τι πιστεύουν και λένε οι άλλοι είναι μια προβολή της δικής τους πραγματικότητας και φαντασίας. Όταν έχετε ανοσία στην άποψη και τις πράξεις των άλλων θα σταματήσετε και να υποφέρετε.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την απόρριψη. Μόλις αποδεχτείτε το γεγονός ότι η απόρριψη δεν είναι κάτι προσωπικό, τότε θα είστε πιο άνετοι στο να ξεκινήσετε συζητήσεις με τυχαίες κοπέλες. Δεν υπάρχει λόγος να στρεσάρεστε για κάτι που δεν είναι στο χέρι σας.

Όμως τι συμβαίνει αν κάνατε εσείς κάτι λάθος? Ίσως είπατε κάτι που την ξενέρωσε, ή η αγχωμένη γλώσσα του σώματός σας πρόδωσε. Και πάλι, μην το παίρνετε προσωπικά. Δεν πρόκειται να αρέσετε σε όλες τις γυναίκες και αυτό είναι δεκτό, είναι κομμάτι του παιχνιδιού των ραντεβού. Επίσης, δεν σας απέρριψε σαν άνθρωπο στο σύνολο, καθώς δεν πρόλαβε καν να σας γνωρίσει.

Δεν θα πρέπει να παίρνετε όλη την ευθύνη πάνω σας. Αναγνωρίστε το λάθος που κάνατε και διορθώστε το για την επόμενη φορά. Καθετί που συμβαίνει μπορεί να είναι ένα δημιουργικό μάθημα για τη συνέχεια και δεν θα έπρεπε να ρίχνει την αυτοπεποίθησή σας.

Κανόνας #3: Μην κάνετε υποθέσεις.

Βρείτε το κουράγιο να κάνετε ερωτήσεις και να εκφράσετε αυτό που νιώθετε. Επικοινωνήστε όσο πιο καθαρά γίνεται με τις κοπέλες για να αποφύγετε τυχόν ασυνενοησίες, στεναχώριες και δράματα.

Δικαιολογίες για να μη μιλήσετε σε κοπέλες όπως «Μάλλον δε θέλει να την ενοχλήσω», «Δεν θα της αρέσω», «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε» κτλ. είναι μόνο στο μυαλό σας. Οι φόβοι και το άγχος σας μπαίνουν εμπόδιο στις κινήσεις σας. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά είναι να αναλάβετε δράση.

Μάθετε αν είναι ο τύπος σας, ή αν έχει αγόρι. Ανακαλύψτε τι κοινό έχετε να πείτε και αφήστε την ίδια να σας πει αν θέλει να μείνει μόνη της. Θα εκπλαγείτε με το πόσο λάθος κάνατε κάθε φορά που σκεφτόσασταν αρνητικά.

Τέλος, κάντε ερωτήσεις που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Μη μιλάτε για πράγματα που δε σας αφορούν. Πολλές φορές οι άντρες φοβούνται να κινήσουν τα νήματα και να μιλήσουν για πιο προσωπικά τους θέματα, αλλά έτσι μόνο χτίζονται οι ουσιαστικές σχέσεις.

Τι είναι αυτό που εκτιμάτε σε μια γυναίκα? Τι θα θέλατε να μάθετε? Τι θα σας έκανε πιο ελκυστικούς σε αυτήν? Μη φοβηθείτε να μιλήσετε για τη σεξουαλική σας πλευρά (όταν έρθει η ώρα). Το να αποκρύπτετε το ποιος είστε και τα θέλω σας δεν πρόκειται να σας βγάλει κάπου.

Κανόνας #4: Να προσπαθείτε πάντοτε για το καλύτερο

Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε για το καλύτερο, αποφύγετε την κακή αυτοκριτική και τις απολογίες. Το να έχετε αυτοπεποίθηση στην κοινωνική σας ζωή παίρνει χρόνο. Θα συναντήσετε πολλά αδιέξοδα και μερικές μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Μην αυτομαστιγώνεστε επειδή δεν καταφέρατε να πάρετε το τηλέφωνο μιας κοπέλας. Μη ξεχνάτε ότι το να γνωρίζετε καινούριους ανθρώπους είναι διασκεδαστικό. Αν το βλέπετε σαν στόχο που πρέπει να εκπληρωθεί δεν θα είστε ποτέ ευχαριστημένοι.

Όλοι έχουμε καλές και κακές στιγμές στη ζωή μας. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτές και να προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε φορά.