Γιατί δεν είναι άβολο τελικά να συζητάς για το σεξ;

0
100
Γιατί δεν είναι άβολο τελικά να συζητάς για το σεξ;
https://www.pexels.com/@olly/

Το σεξ, η συζήτηση και τα ταμπού.

Το σεξ γενικά, είναι ένα θέμα συζήτησης απαγορευτικό για κάποιους. Ίσως γιατί το θεωρούν πολύ προσωπικό, ίσως γιατί είναι ακόμα ένα ταμπού, ίσως γιατί πολύ απλά δεν έχουν τίποτα να πουν.

Αλλά μήπως τελικά δεν είναι και τόσο ταμπού το σεξ; Μήπως μπορούμε να μιλάμε για αυτό όπως μιλάμε για τη μόδα ή για το σώμα μας; Μήπως να ξαναδούμε το Sex and the City;

Γιατί ναι, είναι ωραίο να μιλάς με τ@ς φίλ@ς σου για το σεξ. Να μοιράζεσαι εμπειρίες, να δίνεις συμβουλές και να επικοινωνείς τις ανησυχίες σου. Γιατί είναι ένα θέμα συζήτησης και μάλιστα ενδιαφέρον.

Αλλά στα αλήθεια, εσύ πόσο συχνά το συζητάς;

Η απάντηση μπορεί να σε ξαφνιάσει. Θα διαπιστώσεις ότι το σεξ είναι μια από τις συζητήσεις που μάλλον αποφεύγεις. Που ακόμα κι αν συμμετέχεις σε αυτές, η ουσία είναι ότι δεν έχουν βάθος. Δεν το συζητάς με την ίδια σοβαρότητα, που μιλάς για άλλα θέματα, εξίσου όμως σημαντικά.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί, στην κοινωνία μας το σεξ είναι κάπως παρεξηγημένο. Κατανοείται είτε ως μια σωματική ανάγκη είτε ως μια υπερ-ρομαντική φάση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το θέμα.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί κάθε φορά που μαλώνετε καταλήγετε να κάνετε σεξ;

Το θέμα είναι να φτάσεις σε ένα σημείο, που να νιώθεις άνετα να μιλήσεις γι΄ αυτό. Να μοιραστείς με τις φίλες σου για παράδειγμα, τις φαντασιώσεις σου ή μια νέα εμπειρία. Και να τα συζητάς ανοιχτά, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ντροπή, χωρίς ενοχές.

Γιατί το σεξ είναι καταρχάς μια βιολογική ανάγκη. Είναι όμως και συναισθηματική. Είναι και απόλαυση, είναι και πάθος, είναι ρομαντισμός, αλλά είναι και μια ζωώδης φάση. Γενικά, το σεξ είναι πολλά και ο καθένας μας τα βιώνει διαφορετικά.

Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να μιλάς ανοιχτά γι’ αυτό. Κι αυτό θα γίνει όταν καταλάβεις ότι, πλέον δεν υπάρχουν ταμπού. Όταν νιώσεις άνετα στην κοινωνία που ζεις και δεν ντρέπεσαι για τον τρόπο που επικοινωνείς τις εμπειρίες σου με του άλλους.

Όταν μπορέσεις να μιλήσεις στα παιδιά σου για το σεξ και να το περιγράψεις όπως πραγματικά είναι. Χωρίς περιστροφές, χωρίς ντροπή, χωρίς υπεκφυγές. Και θα ξεκινήσεις αυτή την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από σένα. Για να μπορέσεις κι εσύ να είσαι άνετα με αυτό.

Γίνε κι εσύ η επόμενη Carrie Bradshaw. Μίλα ανοιχτά για το σεξ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here