Σχέση από μακριά

0
312
Σχέση από μακρυά
https://www.pexels.com/@leah-kelley-50725/

Τι γίνεται τελικά όταν είστε μακριά;

Η σχέση από απόσταση είναι μια ειδική περίπτωση. Είναι το βαρύ πυροβολικό στις περιπτώσεις των κάπως και όχι τόσο νορμάλ σχέσεων. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια μεγάλη λέξη, η απόσταση. Ναι ναι, η απόσταση, που λένε ότι σκοτώνει τον έρωτα, καταργεί την οικειότητα και τελικά, σε χωρίζει.

Μήπως τελικά όλο αυτό δεν ισχύει; Μήπως όντως μπορείς να ζεις τον έρωτά σου, ακόμα και από απόσταση; Και πόσο αληθινή και ρεαλιστικά εφικτή είναι μια τέτοια φάση;

Η αλήθεια

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα τέτοιων σχέσεων, που μας επιβεβαιώνουν ότι ναι, μπορείς να έχεις μια επιτυχημένη σχέση, ακόμα και από μακριά. This is a fact.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Η ζήλια και η ανασφάλεια είναι η μεγαλύτερη απειλή, που θα αντιμετωπίσεις. Γιατί μπορεί να έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στ@ν σύντροφό σου, αλλά υπάρχει και μια μικρή φωνούλα δυσπιστίας μέσα σου, που σου ψιθυρίζει γλυκά στο αυτί “Μήπως δεν είναι εκεί που λέει ότι είναι;”.

Και κάπου εκεί εσύ φρικάρεις, γιατί πολύ απλά, δεν μπορείς να τσεκάρεις και να επαληθεύσεις. Γιατί δεν έχεις τον έλεγχο. Κι αυτό σου προκαλεί ανασφάλεια. Και η ανασφάλεια θα φέρει γκρίνια, η εμπιστοσύνη θα χαθεί και σύντομα, θα πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Πρέπει να διαβάσεις  Μήπως η σχέση σου δεν αξίζει όλη αυτήν την προσπάθεια;

Επίσης, μια σχέση από μακριά, κινδυνεύει από αποξένωση. Η χωρική απόσταση επιφέρει πολλές φορές και συναισθηματική. Κι αυτό είναι το χειρότερο, γιατί δεν χάνεις τ@ν σύντροφό σου, αλλά χάνεις και τον εαυτό σου.

Το μυστικό λοιπόν, της επιτυχίας είναι η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη. Αν κρατήσεις αυτά τα δύο ακλόνητα, αν τα προφυλάξεις, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Κι αυτό το δείχνει η ίδια η ζωή. Άλλωστε, και τα δύο αυτά στοιχεία είναι εξίσου απαραίτητα και σε μια σχέση από κοντά.

Κι αν πραγματικά είσαι στη ζωή του άλλου, αν νοιάζεσαι και δηλώνεις παρών, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Αν μπορείς να διαχειριστείς τη φυσική απουσία, αλλά έχεις εξασφαλίσει την πνευματική παρουσία, τότε όλα είναι καλά. Είναι απλά μια δοκιμασία.

Γιατί αυτό που τελικά έχει αξία, δεν είναι η απόσταση αλλά, η διάρκεια και η ποιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here