One Night Stand: Μάθε τους κανόνες του και τι σου προσφέρει

Το one night stand έχει τους δικούς του κανόνες. Το επιλέγουν πολλά άτομα, όμως τελικά είναι ικανοποιημένα; Μάθε τώρα όλα όσα ήθελες και δες αν σου ταιριάζει.

Το one night stand ή «αρπαχτή» ελληνιστί, είναι ουσιαστικά το sex με έναν άγνωστο. Αυτό το ξεχνούν αρκετοί άνθρωποι καθώς μένουν στον fancy ξένο όρο θεωρώντας το απλά cool.

Τελικά είναι καλό ή κακό το one night stand και αξίζει να το επιχειρήσεις;

Το σεξ σαν ιδέα

Το σεξ από τη φύση του δεν είναι κάτι κακό. Θα πρέπει λοιπόν να το αντιλαμβάνεσαι εκτός μίας ηθικής. Το σεξ όμως μπορεί να γίνει κακό εάν πληγώνει έναν άνθρωπο ή γίνεται εις βάρος ενός άλλου, όπως για παράδειγμα η απάτη. Από εκεί και πέρα λοιπόν μπορείς να κάνεις σεξ με κάθε άνθρωπο, αρκεί να είναι συναινετικό και να μην πληγώσει κάποιον.

Σεξ με έναν άγνωστο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κάνεις σεξ με έναν άγνωστο, δηλαδή one night stand. Όμως εάν γίνει ξανά, τότε παύει να είναι one night stand και πάει σε περιστασιακό σεξ, ανεξάρτητα από πόσο καλά γνωρίζεις το άτομο.

Το σεξ με έναν άγνωστο κρύβει εκπλήξεις, όμως και κινδύνους. Ο βασικότερος κίνδυνος είναι οι ασθένειες που μπορεί να κολλήσεις και γι’ αυτό το λόγω θα πρέπει να παίρνεις πάντα προφυλάξεις. Σκέψου πως εσύ μπορεί να κάνεις πρώτη φορά one night stand στη ζωή σου, όμως ο άλλος να το έχει ως βασικό κομμάτι της ζωής του.

Ο δεύτερος κίνδυνος είναι πως μπορεί να κολλήσεις μαζί του / της και να μην τον ή την ξαναδείς. Ελάχιστα one night stand καταλήγουν σε σχέση και αυτό θα πρέπει να το ξέρεις από την αρχή.

Οι εκπλήξεις όμως που κρύβονται, είναι πολλές. Ίσως κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου έτσι, όμως μην περιμένεις να είναι τόσο δυνατό όσο ο έρωτας. Επιπλέον μπορεί να γνωρίσεις νέες εμπειρίες και στάσεις που δεν ήξερες πως μπορείς να τις κάνεις ή δεν είχες τολμήσει ποτέ να τις επιχειρήσεις.

Γιατί γίνεται τόσο εύκολα το one night stand;

Αρχικά τα περισσότερα one night stand γίνονται στα νυχτερινά μαγαζιά και το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι πως το αλκοόλ χαλαρώνει τους ηθικούς φραγμούς και οι άνθρωποι ακολουθούν περισσότερο τις επιθυμίες τους.

Πίσω από αυτό κρύβεται κάτι πολύ σημαντικό. Η ανάγκη για σεξ. Δεν έχει σημασία η ομορφιά ή η κοινωνική θέση. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μας οδηγούν στο να κάνουμε σεξ, χωρίς την επικοινωνία και τα κοινά σημεία επαφής. Αυτός είναι ο πυρήνας του one night stand. 

Κάνοντας κάποιος one night stand θα διαπιστώσει πως νιώθει μια τρομερή ελευθερία, αλλά παράλληλα και ένα αίσθημα ενοχής σαν να είχε φάει junk food. Μέσα σε αυτό το δίπολο κρύβεται όλη η αλήθεια του one night stand. Το κάνει κάποιος γιατί απλά θέλει έντονη, γρήγορη και χωρίς υποχρεώσεις απόλαυση.

Η άλλη πλευρά όμως;

Το one night stand όμως δεν το κάνουν μόνο οι ελεύθεροι και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί δεσμευμένοι ή παντρεμένοι που έχουν απλά κουραστεί από την φάση που είναι, αλλά φοβούνται να αλλάξουν τα πράγματα γύρω τους, επιδιώκουν one night stand ως μέσω αποσυμπίεσης.

Σε αυτή την φάση δυστυχώς δεν μπορεί η άλλη πλευρά να γνωρίζει την κατάσταση του καθενός, οπότε και αν θέλει να ενδώσει θα προχωρήσει κανονικά στο one night stand.

Εάν μάθεις όμως μετά πως ο άλλος είναι δεσμευμένος δεν θα πρέπει να γεμίζεις τύψεις και αυτό είναι μία από τις αρχές του one night stand. Ο καθένας φέρει την ατομική ευθύνη του και δεν θα πρέπει να κοιτάζεις παρακάτω.

Οι 7 κανόνες του one night stand

Το σωστό one night stand έχει 7 βασικούς κανόνες.

 • Δεν χρειάζονται πάντα οι συστάσεις. Ένα όνομα αρκεί
 • Δεν ανταλλάζονται πάντα στοιχεία επικοινωνίας. Δεν υπάρχει λόγος άμα ήθελες κάτι απλά για να ξεδώσεις.
 • Πάντα παίρνεις προφυλάξεις ότι και αν σου πει ο άλλος. Αυτόν τον κανόνα δεν τον σπας ποτέ.
 • Κάνεις τα πάντα και για την απόλαυση των δύο.
 • Άφησε τα ταμπού σου έξω από το σεξουαλικό παιχνίδι.
 • Σεβάσου τον άλλον ακόμα και αν δεν τον ξαναδείς. 
 • Μην ανοιχτείς ποτέ συναισθηματικά ή σχετικά με την ζωή σου πριν ή μετά το σεξ. Η επαφή σας είναι μόνο σαρκική.

Τελικά σου ταιριάζει;

Ανεξάρτητα το φύλο σου, το one night stand έχει να κάνει με την προσωπικότητα σου. Σίγουρα κάποιοι άνθρωποι το κάνουν εύκολα και το απολαμβάνουν, ενώ άλλοι φτιάχνονται στην ιδέα, αλλά δεν το επιχειρούν ποτέ. 

Σημασία έχει να το δεις ως ένα προσωπικό σου όριο και να το ξεπεράσεις, γνωρίζοντας μονάχα πως το one night stand δεν θα είναι αιτία να νιώσεις ενοχές, θλίψη, οργή ή απογοήτευση για τον εαυτό σου.

Επιπλέον πρέπει να θυμάσαι πως one night stand δεν κάνεις εάν είσαι δεσμευμένος. Οφείλεις να σέβεσαι τον άνθρωπο που είναι μαζί σου και να μην ρισκάρεις την υγεία του. Εάν θες one night stand τότε πρέπει να χωρίσεις και να ζήσεις μόνος ή μόνη αποκλειστικά κυνηγώντας την απόλαυση σου.

Η απάντηση αν σου ταιριάζει λοιπόν είναι καθαρά δική σου. Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις κάποια στιγμή και να μην το επενδύσεις ηθικά, γιατί το σεξ δεν είναι κάτι κακό. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο όμως έχει σκληρούς κανόνες και θα πρέπει να είσαι έτοιμος ή έτοιμη να τους δεχτείς όλους, να τους ακολουθήσεις και να μην περιμένεις τίποτα παραπάνω.

Εάν νιώθεις την ένταση και θες κάτι γρήγορο που όμως δεν θα είναι τοξικό, κάνε το. Εάν όχι, μείνει στη σκέψη του απλά!

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο
  Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να τον ερεθίσω από απόσταση; (tips)

  Texting expert: 6 tips για να μη στέλνεις βαρετά μηνύματα σε social media και dating apps

  Καλώς ή κακώς το texting είναι τόσο απρόσωπο, ώστε γίνεται πολύ εύκολο το να μπεις στην κατηγορία των βαρετών ανθρώπων. Άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε...

  Ενός λεπτού σιγή για όσους πέρασαν αλλά δεν έμειναν

  Ο χρόνος είναι η πιο σχετική έννοια που δίνουμε στη διάρκεια που θέλουμε (ή θα θέλαμε)να έχουν τα πράγματα στη ζωή μας. Αλλά δυστυχώς...

  Πως να κάνεις ένα ζώδιο του νερού να σε ερωτευτεί

  Τον θέλεις αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις για αν τον κατακτήσεις. Είναι ζώδιο του νερού και άρα η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Έχεις...

  4 σημάδια που δείχνουν ότι αξίζει να προσπαθήσεις για τη σχέση σου

  Κάποιες φορές περνάει μια μεγάλη περίοδος στη σχέση σου που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Που οι τσακωμοί και οι εντάσεις είναι...

  Ελεύθερες σχέσεις. Είναι η ιδανική επιλογή;

  Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ερωτικές σχέσεις χαρακτηρίζονταν απαραίτητα από μονογαμία και αποκλειστικότητα μεταξύ των δύο συντρόφων. Τουλάχιστον στα χαρτιά. Ο μόνος τρόπος...

  Η συμπεριφορά του είναι δική σου ευθύνη

  Η συμπεριφορά του απέναντί σου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε σένα. Κινείται γύρω από τα πλαίσια πως «αυτό που επιτρέπεις είναι αυτό που θα...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]