Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη του ότι μια σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν όμως και φορές που τα ψέματα είναι αναγκαία.

Έτσι υπάρχουν δύο κατηγορίες: είναι τα ψέματα και τα ψεματάκια. Τα πρώτα είναι τα σοβαρά, τα ένοχα, ενώ τα δεύτερα είναι τα αθώα μικρά ψεματάκια, που όλοι λίγο ή πολύ λέμε.

Τα μικρά ψεματάκια δεν θα σε βάλουν σε περιπέτειες γιατί δεν αφορούν σε σημαντικά θέματα. Μπορεί να είναι ένα ψέμα για το ποιος έφαγε το τελευταίο παγωτό, για το ποιος άφησε τα σκουπίδια μέσα και για άλλα τέτοια μικρά.

Πρόκειται δηλαδή, για ψέματα που λες, γιατί δεν θέλεις να έρθεις σε αντιπαράθεση με τ@ν σύντροφό σου. Ή πάλι μπορεί να μην θέλεις να τ@ν στενοχωρήσεις και να χαλάσεις το καλό κλίμα.

Ότι κι αν συμβαίνει, είναι μικρό και συγχωρείται.

Υπάρχουν όμως, και τα άλλα ψέματα, τα μεγάλα τα σοβαρά. Αυτά να ξέρεις, θα σε βάλουν σε μπελάδες. Γιατί είναι ψέματα, που έχουν ρίζες, που αφορούν την ίδια τη σχέση σου. Πηγάζουν από προβλήματα, ανασφάλειες και άλυτα θέματα.

Πρέπει να διαβάσεις  Βγαίνοντας από τη θλίψη

Κι επειδή ακριβώς, εσύ δε τολμάς να τα λύσεις, υπεκφεύγεις και καλύπτεις τις κινήσεις σου με ψέματα. Κι αυτό είναι σοβαρό. Γιατί ουσιαστικά, κοροϊδεύεις τον άνθρωπό σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να πεις την αλήθεια κι ας πληγώσεις τον άλλο, κι ας πληγωθείς. Μπορεί να θέσεις τη σχέση σου σε κίνδυνο, αλλά είναι προτιμότερο από το να κρύβεις πράγματα και να εξαπατάς.

Και είναι καλύτερο και για εσένα. Γιατί κάποια στιγμή, το ψέμα θα αρχίσει να σε πνίγει. Και τότε όντως να είναι αργά.

Τα χειρότερα ψέματα είναι αυτά, που έχουν να κάνουν με το πως νιώθεις, το πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου, το ποιος είσαι πραγματικά. Το να μην θες να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά -ενώ παράλληλα έχεις βρει με τ@ν σύντροφό σου ακόμα και ονόματα για τα μελλοντικά παιδιά σας- είναι ένα καλό παράδειγμα της σοβαρότητας, που έχει το ψέμα σου.

Φυσικά, ψέματα που έχουν να κάνουν με το πού πήγες, με ποιον και γιατί είναι σίγουρα στη λίστα με αυτά που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί μια σχέση μπορεί και να μην μπορεί να κρατήσει για πάντα

Και μην ξεχνάς ότι όλα αργά ή γρήγορα μαθαίνονται.

Άνδρες με τα όλα τους

Ο τέλειος άνδρας, με τα όλα του. Αλήθεια, εσύ τι απαντάς όταν σε ρωτούν για τον τέλειο άντρα; Θες να είναι όμορφος και έξυπνος, να...

Αυτό το ζώδιο είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσεις την ερωτική σου ζωή

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, επομένως το ζώδιο της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη σου μπορεί να σου δώσει μια...

Τα 4 ζώδια που θα χρειαστούν κάμποσο χρόνο μέχρι να παραδεχτούν ότι τους αρέσεις

Τι θρίλερ θα ζεις κι εσύ για να κλικάρεις αυτό το άρθρο. Το dating μπορεί να αποδειχθεί αρκετά περίπλοκο και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Ο σύντροφός σου και το σούπερ μάρκετ

Ο σύντροφός σου και το ταμπού του σούπερ μάρκετ. Το σούπερ μάρκετ για πολλούς άνδρες είναι ένα θέμα με αγκάθια. Δεν μιλάμε βέβαια, για ένα...

Πόσα μυστικά σου πρέπει να γνωρίζει @ σύντροφός σου

Τα μυστικά και τα όρια της ειλικρίνειας σε μια σχέση. Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση στηρίζεται αρκετά στην ειλικρίνεια. Γιατί τα ψέμματα αργά ή...

Υπάρχουν 11 διαφορετικοί οργασμοί – Δες πώς θα τους πετύχεις

Κι όμως, το γυναικείο σώμα μπορεί να φτάσει στον οργασμό όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με 11 διαφορετικούς τρόπους – Δες ποιοι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]