Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη του ότι μια σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη.

Υπάρχουν όμως και φορές που τα ψέματα είναι αναγκαία.

Έτσι υπάρχουν δύο κατηγορίες: είναι τα ψέματα και τα ψεματάκια. Τα πρώτα είναι τα σοβαρά, τα ένοχα, ενώ τα δεύτερα είναι τα αθώα μικρά ψεματάκια, που όλοι λίγο ή πολύ λέμε.

Τα μικρά ψεματάκια δεν θα σε βάλουν σε περιπέτειες γιατί δεν αφορούν σε σημαντικά θέματα. Μπορεί να είναι ένα ψέμα για το ποιος έφαγε το τελευταίο παγωτό, για το ποιος άφησε τα σκουπίδια μέσα και για άλλα τέτοια μικρά.

Πρόκειται δηλαδή, για ψέματα που λες, γιατί δεν θέλεις να έρθεις σε αντιπαράθεση με τ@ν σύντροφό σου. Ή πάλι μπορεί να μην θέλεις να τ@ν στενοχωρήσεις και να χαλάσεις το καλό κλίμα.

Ότι κι αν συμβαίνει, είναι μικρό και συγχωρείται.

Υπάρχουν όμως, και τα άλλα ψέματα, τα μεγάλα τα σοβαρά. Αυτά να ξέρεις, θα σε βάλουν σε μπελάδες. Γιατί είναι ψέματα, που έχουν ρίζες, που αφορούν την ίδια τη σχέση σου. Πηγάζουν από προβλήματα, ανασφάλειες και άλυτα θέματα.

Πρέπει να διαβάσεις  Αιτίες που την ανάγκασαν να σε χωρίσει αλλά δεν το ήθελε πραγματικά

Κι επειδή ακριβώς, εσύ δε τολμάς να τα λύσεις, υπεκφεύγεις και καλύπτεις τις κινήσεις σου με ψέματα. Κι αυτό είναι σοβαρό. Γιατί ουσιαστικά, κοροϊδεύεις τον άνθρωπό σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερα να πεις την αλήθεια κι ας πληγώσεις τον άλλο, κι ας πληγωθείς. Μπορεί να θέσεις τη σχέση σου σε κίνδυνο, αλλά είναι προτιμότερο από το να κρύβεις πράγματα και να εξαπατάς.

Και είναι καλύτερο και για εσένα. Γιατί κάποια στιγμή, το ψέμα θα αρχίσει να σε πνίγει. Και τότε όντως να είναι αργά.

Τα χειρότερα ψέματα είναι αυτά, που έχουν να κάνουν με το πως νιώθεις, το πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου, το ποιος είσαι πραγματικά. Το να μην θες να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά -ενώ παράλληλα έχεις βρει με τ@ν σύντροφό σου ακόμα και ονόματα για τα μελλοντικά παιδιά σας- είναι ένα καλό παράδειγμα της σοβαρότητας, που έχει το ψέμα σου.

Φυσικά, ψέματα που έχουν να κάνουν με το πού πήγες, με ποιον και γιατί είναι σίγουρα στη λίστα με αυτά που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πρέπει να διαβάσεις  8 μηνύματα που μπορείς να στείλεις στον πρώην σου

Και μην ξεχνάς ότι όλα αργά ή γρήγορα μαθαίνονται.

Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη...

Πώς να χωρίσεις ακόμα κι αν δεν θες να χωρίσεις

Η αγάπη είναι ένα σύνθετο πράγμα. Καμιά φορά η αγάπη μπορεί να σου κάνει κακό. Να σε πληγώνει και να σε πονά. Γι' αυτό...

Χωριστές διακοπές: Γιατί το να ταξιδέψεις solo θα κάνει καλό στη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια οι χωριστές διακοπές έχουν γίνει πολύ μόδα. Ωστόσο, όσο δελεαστική κι αν είναι η σκέψη να ταξιδέψεις solo, κάτι τριβελίζει το μυαλουδάκι...

4 ζώδια που δυσκολεύονται να νιώσουν γρήγορα άνετα στη σχέση τους

Μερικά ζώδια ενθουσιάζονται με τις σοβαρές σχέσεις. Νιώθουν άνετα να ανοίξουν την καρδιά τους, να εμπιστευτούν γρήγορα και να επενδύσουν τον χρόνο τους ακόμα...

Σημάδια ότι μία “casual” σχέση έχει τις δυνατότητες για κάτι περισσότερο

Αν έχεις μια casual σχέση και περνάς καλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει η σοβαρή σου σχέση, λένε οι ειδικοί. Έχεις μια ευκαιριακή σχέση. Περνάς...

Γιατί φοβάμαι να παντρευτώ;

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το "φοβάμαι να παντρευτώ"; Εάν έχεις την εντύπωση πως η φοβία του γάμου παρατηρείται κυρίως στους άνδρες, ξέχνα ότι νόμιζες μέχρι τώρα!...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]