Εσένα πώς είναι η σχέση σου;

Category:

Η σχέση σου με τ@ν σύντροφό σου, για να καταλάβεις κι εσύ πού βρίσκεσαι και τι θες.

Οι σχέσεις είναι γενικά πολύπλοκες αλλά οι ερωτικές – συναισθηματικές είναι πολυπλοκότερες. Η σχέση σου λοιπόν, λέει πολλά για τη ζωή σου, αλλά και για σένα τ@ν ίδι@.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχέσης, που αντιστοιχούν σε μοτίβα συμπεριφοράς. Υπάρχουν οι καλές και οι κακές σχέσεις και υπάρχεις κι εσύ που τις ζεις και σε επηρεάζουν άμεσα.

# Η σχέση εξάρτησης

Σε αυτή τη σχέση η μαγική λέξη είναι η εξάρτηση. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι αμφίδρομο, μπορεί να προέρχεται από εσένα ή από τ@ν σύντροφό σου. Όπως και να έχει όμως, η εξάρτηση δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να φτάσει να γίνει τοξική, γιατί πολύ απλά στερεί την ελευθερία από ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη της σχέσης.

Είτε το κάνεις εσύ είτε σου το κάνει ο άλλος, δεν αλλάζει κάτι. Ο ένας είναι καταπιεσμένος και ασφυκτιά και ο άλλος είναι συνέχεια μέσα στο άγχος και την απαίτηση. Σε σχέσεις που αυτό γίνεται και από τους δύο, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και μπορεί να γίνει αρρωστημένη.

Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει ισορροπία κι αυτό απαιτεί σύμπνοια και συναίνεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ο καθένας είναι ανεξάρτητος, αλλά στο βαθμό που αυτή η ανεξαρτησία είναι λειτουργική κι επωφελής για το ζευγάρι. Με άλλα λόγια, δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει, αλλά δεν καταπιέζεται κιόλας.

# Σχέση εξουσίας

Αυτή η σχέση είναι από μόνη της καταδικασμένη. Είναι μια σχέση που ο ένας από τους δύο θέλει να έχει τον έλεγχο όχι μόνο της σχέσης, αλλά και της ζωής του άλλου. Κι εσύ σίγουρα δεν χρειάζεσαι και δεν θέλεις μια τέτοια κατάσταση.

Πρέπει να διαβάσεις  «Είμαστε μαζί, δεν είμαστε μαζί, δεν βάζουμε ταμπέλες» και όσα ακόμα κρύβονται σε μια "στο περίπου" σχέση

Ο έλεγχος σημαίνει καταπίεση, σημαίνει βία. Ακόμα και σε μια αθώα και ήπιων τόνων χειριστική συμπεριφορά, η θέση σου πρέπει να είναι απόλυτα αρνητική. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει, να επιλέγει, να ζει για σένα. Η ζωή είναι δική σου, έχεις λόγο και άποψη.

# Βίαιη σχέση

Για αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν λόγια. Είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει και είναι επιτακτικό να την λήξεις άμεσα. Γιατί δεν είναι βλαβερή μόνο για την ψυχική σου υγεία, δεν είναι μόνο ότι σε καταστρέφει συναισθηματικά, είναι κι ότι κινδυνεύει η ίδια σου η ζωή.

Γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, λογική και αποφασιστικότητα. Όσο πιο γρήγορα απομακρυνθείς, τόσο λιγότερο λαβωμέν@ θα βγεις από αυτή την κατάσταση. Και να θυμάσαι ότι ακόμα και η λεκτική βία, είναι το ίδιο επιβλαβής με τη σωματική.

# Ελεύθερη σχέση

Αυτή τη σχέση την περιγράφει καλύτερα ο στίχος “Θα ζήσω ελεύθερο πουλί…”. Είναι η σχέση που δεν είναι σχέση, αλλά θα μπορούσε και αν είναι, αλλά τελικά δεν είναι. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πρέπει να διαβάσεις  Μήπως λαμβάνεις μπερδεμένα μηνύματα στη σχέση σου;

Είναι η απόλυτη φάση ελευθερίας, στην οποία είστε μαζί, αλλά ο καθένας κάνει ότι θέλει με όποιον θέλει και όσο θέλει. Δεν είναι κακό ούτε κατακριτέο. Εξαρτάται μόνο από τα θέλω σου και φυσικά, από το κατά πόσο αντέχεις.

# Σχέση σχέση

Δηλαδή, η σχέση που δεν περιλαμβάνει τις παραπάνω. Χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη και κυρίως, από μπόλικη δόση αγάπης.

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε αυτή, προχώρα και μην φοβάσαι τίποτα. Αν πάλι όχι, αναρωτήσου σε τι φάση είσαι και σε τι θα ήθελες να είσαι.

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις

Η φαντασίωση μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό σου. Η φαντασία μας τρέχει καθημερινά και πολύ καλά κάνει γιατί αλλιώς η καθημερινότητα θα...

Τι μπορείς να μάθεις από έναν χωρισμό

Ένας χωρισμός μπορεί να σε μάθει να τα δεις αλλιώς. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι ούτε το πιο εύκολο ούτε το πιο ευχάριστο πράγμα στον...

Ο Ταύρος και άλλα 4 ζώδια που κρύβουν με μεγάλη επιτυχία τα συναισθήματά τους

Εάν είσαι εσωστρεφής ή κάποιος αρκετά ντροπαλός, σίγουρα γνωρίζεις το πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτείς σε κάποιον. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν εκφράζουν...

Τι λέει το ζώδιο της Αφροδίτης μας για το ποιοι και πώς είμαστε σε μια σχέση;

Ένας οδηγός για το ποιοι είμαστε σε μια σχέση και γενικά στα ερωτικά μας, ανάλογα με το ζώδιο της Αφροδίτης μας. Αφροδίτη στον Κριό Οι άνθρωποι...

Το dating μετά τα 40

Το dating μετά τα 40 μπορεί και να είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία. Τι κι αν έφτασες τα 40, τα προσπέρασες και συνεχίζεις ακάθεκτ@ και...

Τα είδη σεξ που δεν περιλαμβάνουν σεξ

Το σεξ μπορεί να γίνει και χωρίς να κάνεις σεξ. Το σεξ υπάρχει στις ζωές μας και μάλιστα σε πληθώρα τύπων και ποικιλία στάσεων. Ωστόσο,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]