Ψέμα Στη Σχέση: 3 Λόγοι Που Μπορεί Να Σου Λέει Ψέματα

Author:

Category:

Όλοι μας απεχθανόμαστε τα ψέμματα. Πόσο μάλλον όταν συνειδητοποιείς ότι στα λέει ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι περισσότερο.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως ψύχραιμα και ήρεμα, γιατί ο σύντροφός σου μπήκε καν στην διαδικασία να σου πει ψέμματα;
Όσο απαράδεκτο κι αν σου φαίνεται, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που ένας άντρας μπορεί να μπει στην λογική να πει ψέμματα στην σχέση του. Πριν σου αποκαλύψω αυτούς τους λόγους, θέλω να σου κάνω μια ερώτηση.

Έχεις τελειώσει ποτέ μια σχέση με έναν άντρα, επειδή σου είπε ψέμματα;

Αν απάντησες ναι, τότε θα σου δείξω αμέσως παρακάτω τους 3 βασικούς λόγους που το έκανε και πως πρέπει να το διαχειριστείς.

1. Είπε ψέμματα για να δειχτεί

Σε αυτή την περίπτωση, ένας άντρας μπορεί να πει ψέμματα, προκειμένου να σε εντυπωσιάσει ή όταν νιώθει πως δεν είναι αρκετός απέναντί σου. Συνήθως τότε είναι που νιώθει πως πρέπει να παρουσιαστεί στα μάτια σου πιο σπουδαίος, απ’ ότι μπορεί πραγματικά να είναι. Αυτού του είδους η συμπεριφορά συνήθως συμβαίνει στις αρχές μιας σχέσης και πηγάζει από ανασφάλεια.
Όσο αθώο κι αν είναι το ψέμα που μπορεί να είπε και ενώ μπορεί να μην είχε καμία πρόθεση να σε πληγώσει, αν σου παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος απ’ ότι είναι, τότε πόσο καλός είναι στην πραγματικότητα;
Το πρόβλημα όμως είναι, πως στο τέλος, η αλήθεια πάντα βρίσκει τον τρόπο της και έρχεται στην επιφάνεια. Και τότε εσύ έρχεσαι αντιμέτωπη με μια επιλογή. Αν μπορείς να συγχωρήσεις το ψέμα που σου είπε και να προχωρήσεις ή αν είναι τόσο σημαντικό, που αυτόματα δίνει τέλος στην σχέση σας.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να κατακτήσεις έναν άντρα Κριό: Εφοδιάσου σωστά για την μάχη!

2. Είπε ψέμματα γιατί φοβάται την δική σου αντίδραση

Σε αυτή την περίπτωση, ο σύντροφός σου κρύβει σκόπιμα κάτι από σένα, επειδή ανησυχεί πως αν μάθεις την αλήθεια θα αντιδράσεις υπερβολικά, θα νευριάσεις ή θα απογοητευτείς μαζί του. Συνήθως αυτά τα ψέμματα είναι ‘αθώα’ και λέγονται στην προσπάθεια του άντρα να αποτρέψει έναν καβγά.
Για παράδειγμα, μπορεί να σου είπε ψέμματα γιατί άργησε να γυρίσει σπίτι ή μπορεί να σου είπε πως ήπιε τις μισές μπύρες από αυτές που όντως ήπιε όταν βγήκε με τους φίλους του. Και το αγαπημένο μου, μπορεί να σου είπε πως είσαι η μοναδική γυναίκα που βρίσκει ελκυστική.
Αυτά τα ψέμματα δεν τα λέει σε καμία περίπτωση για να σε πληγώσει, αλλά αντίθετα είναι ο δικός του λάθος τρόπος να θεωρεί πως έτσι θα είναι ευγενικός ή δεν θα δημιουργήσει καθόλου εντάσεις.
Το πρόβλημα με τέτοια ψέμματα, είναι πως αν συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύντομα θα σε κάνουν να αμφισβητείς κατά πόσο σου λέει γενικά την αλήθεια και σε άλλα πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την σχέση σας.
Αν θέλεις λοιπόν απόλυτη ειλικρίνεια από μέρους του, τότε πρέπει πρώτα να σκεφτείς κι εσύ τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς όταν ο σύντροφός σου σου πει κάτι, το οποίο εσένα δεν σου αρέσει καθόλου. Σκέψου λοιπόν για μια στιγμή πως αντιδράς σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να κατακτήσεις έναν άντρα Λέοντα: Δώσε την προσοχή που του αξίζει!

Νευριάζεις και βάζεις αμέσως τις φωνές ή μήπως γίνεσαι αμυντική και αργότερα ξεσπάς πάνω του;

Αν θέλεις να είναι ειλικρινής μαζί σου, τότε πρέπει να του δείξεις πως μπορείς να διαχειριστείς την αλήθεια, χωρίς να αυτό να σημαίνει πως τον περιμένουν δυσάρεστες συνέπειες αργότερα.
Πάντα να θυμάσαι πως δεν υπάρχει τίποτα που να απεχθάνονται περισσότερο οι άντρες από τα δράματα. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να το αποφύγουν.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να γίνεις ένας γοητευτικός αφηγητής

3. Είπε ψέμματα γιατί είχε πραγματικά κακή πρόθεση και τον ενδιαφέρει ο εαυτός του

Αυτή είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση που ένας άντρας μπορεί να πει ψέμματα. Συνήθως αυτά τα ψέμματα λέγονται όταν ένας άντρας είναι άπιστος και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να σε πατρονάρει ή να σε χειραγωγήσει.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο άντρας λέει ψέμματα, έχοντας την πρόθεση να κάνει κάτι πίσω από την πλάτη σου, το οποίο σίγουρα δεν είναι σωστό, ούτε απέναντί σου, αλλά ούτε και απέναντι στην σχέση σας.
Αυτά τα ψέμματα μπορούν να αποδειχθούν ολέθρια σε μια σχέση και να την διαλύσουν. Μερικά από αυτά τα ψέμματα αφορούν στο που βρισκόταν το προηγούμενο βράδυ, με ποιους ήταν μαζί και τι έκανε.

Πώς να πάρεις την σωστή απόφαση

Όταν λοιπόν εσύ μάθεις πως σου είπε ψέμματα, τότε πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου και να ‘ζυγίσεις’ την σοβαρότητα του ψέματος και σε ποιο βαθμό επηρεάζει την εμπιστοσύνη σου και την σχέση σας. Αυτό που έχει σημασία σε αυτή την περίπτωση, είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να ακούσεις τι έχει να σου πει.
Μετά πρέπει να σκεφτείς αν το ψέμα που σου είπε είναι κάτι που μπορείς να ξεπεράσεις. Αν μπορείς να το συγχωρήσεις, τότε πρέπει παράλληλα να του ξεκαθαρίσεις πως από’ δω και πέρα θα εκτιμούσες πραγματικά αν είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου και πως μόνο έτσι μπορείτε να συνεχίσετε.
Αν το ψέμα που είπε είναι ασυγχώρητο, τότε πρέπει πάντα να θυμάσαι πως είσαι μια γυναίκα που έχει τις δικές της αξίες και προτεραιότητες και πως αν δεν συμβαδίζουν με τις αξίες αυτού του άντρα, τότε είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας και να βρεις κάποιον που πραγματικά θα σε εκτιμάει και θα σου δίνει την ειλικρίνεια που αξίζεις.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να τρυπώσεις στο μυαλό του κάθε άντρα και να τον κάνεις να είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε σένα και μόνο, τότε σου προτείνω να κάνεις εγγραφή στα δωρεάν μαθήματα για το βιβλίο μου “Πώς να έχεις όποιον άνδρα θέλεις”

Πρέπει να διαβάσεις  Σχέση από απόσταση: Σημάδια που δείχνουν ότι σε απατά!
Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να κατακτήσεις έναν άντρα Κριό: Εφοδιάσου σωστά για την μάχη!

Κάνε Τώρα Την Εγγραφή Σου Στα Μαθήματα Του Νίκου Ανδρέου – Click Εδώ

Θα σου αποκαλύψω μυστικά και πανίσχυρες τεχνικές, που θα τον ξεκλειδώσουν και θα σου δώσουν την γνώση και την δύναμη, να μάθεις αυτό που πραγματικά θέλουν οι άντρες και δεν πρόκειται ποτέ να στο πουν από μόνοι τους.

Μην χάσεις την ευκαιρία να πετύχεις κάθε στόχο σου με τον άντρα που σε ενδιαφέρει.

Νίκος Ανδρέου
Νίκος Ανδρέου
Ο Νίκος Ανδρέου είναι γνωστός συγγραφέας και εξειδικευμένος relationship coach, που ασχολείται με τα ζητήματα των σχέσεων τα τελευταία 15 χρόνια. Στόχος του είναι να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, να βρουν την πραγματική αγάπη και να ζήσουν την ευτυχισμένη ζωή, που θέλουν και αξίζουν.

Related Posts

περισσότερο
  Πρέπει να διαβάσεις  Μηνύματα για να του δείξεις ότι τον σκέφτεσαι

  Ερωτικές Προβλέψεις Ιουλίου 2020

  Τον Ιούλιο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Οι ερωτικές προβλέψεις δείχνουν πως όλα είναι πιθανά! Δες τι σου επιφυλάσσουν τα άστρα και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις...

  Όταν το ζευγάρι κάνει ξεχωριστές διακοπές

  Ένα ζευγάρι δεν σημαίνει πως πάντα θα κάνει και κοινές διακοπές. Θέματα εμπιστοσύνης και ζητήματα γκρίνιας εμφανίζονται. Όλα αυτά δείχνουν όμως κάτι βαθύτερο. Είτε ο...

  Εκδηλώνοντας τον έρωτα σου σε κάποιον άλλον

  Ο έρωτας είναι μία από τις πιο ανθρώπινες πράξεις και καταστάσεις. Είναι προσωπικός και μερικές φορές αμφίδρομος. Πως τον εκδηλώνεις όμως σε κάποιον άλλον; Όλοι...

  3+1 λόγοι που πρέπει να μοιράζεσαι τις δουλειές του σπιτιού μαζί της

  Αρκετοί άντρες θεωρούν πως οι δουλειές του σπιτιού, είναι γυναικεία υπόθεση. Ο 21ος αιώνας όμως είναι εδώ και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ετοιμάσου να...

  Φλερτ στον χώρο εργασίας: Οδηγός για να μείνει κρυφό

  Το φλερτ στον χώρο εργασίας είναι κάτι που αποτελεί taboo για πολλούς. Τι γίνεται όμως αν σου αρέσει πραγματικά ένας συνάδελφος; Δες πως θα...

  Πώς να κάνεις μία πραγματικά βαθιά συζήτηση στο πρώτο ραντεβού

  Το πρώτο ραντεβού δεν θα πρέπει να είναι επιφανειακό και με ανούσια θέματα. Μάθε πώς να χειραγωγήσεις μία συζήτηση και να πάρει μία εντελώς...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping