Skip to main content

Πολλές γυναίκες -δυστυχώς- δεν αισθάνονται αρκετά άνετα με το σώμα τους, ώστε να έχουν αυτοπεποίθηση όντας γυμνές μπροστά στο σύντροφό τους. Ενδεχομένως να μην ανήκεις σε αυτή την κατηγορία αλλά υπάρχουν κοπέλες οι οποίες δεν κάνουν σεξ με ανοιχτό το φως ή δεν αυνανίζονται ακριβώς επειδή δεν έχουν καλή σχέση με το σώμα τους. Αυτό για εμένα -ως άνθρωπος αλλά και ως γυναίκα- είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Πως προκύπτουν όλες αυτές οι ανασφάλειες;

Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς απαράδεκτους μύθους που έχουν προκληθεί από τη θρησκευτική πίστη αλλά και την πατριαρχεία σε σχέση με το θηλυκό γένος.

Οι γυναίκες είναι βρώμικες. Η εκκλησία δεν επέτρεπε την είσοδο σε γυναίκες που έχουν περίοδο.

Οι γυναίκες ευθύνονται που φύγαμε από τον παράδεισο. Γιατί αυτή η Εύα δεν ήταν ολιγαρκής και ενώ τα είχε όλα δάγκωσε και το μήλο.

Οι γυναίκες πρέπει να είναι καλές με τον σύντροφό τους και να τα ανέχονται όλα. Γιατί πριν χρόνια, αν σε κεράτωνε ο άντρα σου έβγαινες εσύ άχρηστη και όχι αυτός προβληματικός.

Οι γυναίκες είναι το ωραίο φύλο. Δεν μπορείς να έχεις κυτταρίτιδα, κοιλιά, πιο γεμάτα μπούτια ή περιττά κιλά. Γιατί; Επειδή δεν είσαι άντρας.

Η γυναίκα πρέπει να προσέχει πως ντύνεται. Γιατί αν σε βιάσει κάποιος φταις εσύ που έδωσες δικαίωμα όχι ο άλλος που είναι ανώμαλος. Μη κοιτάς που αυτό συμβαίνει ακόμα και σε μουσουλμάνες που δεν μπορείς να δεις ούτε τρίχα από τα μαλλιά τους. Είναι γνωστό ότι η μπούργκα είναι προκλητική (προφανώς και είναι ειρωνικό το τελευταίο).

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δική σου σεξουαλικότητα;

Η παραπάνω λίστα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά για να την ολοκληρώσω θα ήθελα ολόκληρη στήλη από άρθρα όχι ένα άρθρο μεμονωμένο. Ωστόσο, πως σχετίζονται όλα αυτά με τη σεξουαλικότητά σου; Μπορεί να μην πιστεύεις στον Θεό, να μην πηγαίνεις ποτέ στην εκκλησία, να μην έχεις υποστεί κάποιο βιασμό και κανείς ποτέ να μη σου είπε πως πρέπει να είναι το σώμα σου, οπότε γιατί εσένα σε νοιάζουν όλα αυτά;

Η ενοχή είναι φυτεμένη στο DNA των γυναικών

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι είμαστε ένοχες για οτιδήποτε σχετίζεται με τη σεξουαλικότητά μας και ας μην ήταν δική μας επιλογή. Η εκκλησία μας θεώρησε βρώμικες και ήμασταν υπεύθυνες για ότι συνέβαινε στον γάμο μας. “Δεν κράτησε τον άντρα της”, “Έμεινε έγκυος εκτός γάμου” και άλλες τέτοιες παλαιές αντιλήψεις έχουν περάσει στο υποσυνείδητό μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Έτσι, ακόμα και σήμερα που υπάρχει μία τελείως διαφορετική, πολύ πιο απελευθερωμένη κοινωνική δομή, έχουμε ενοχές για το σώμα μας και δεν του δίνουμε την αξία που πρέπει. Τι σημασία έχει αν έχεις κοιλιά, ή μεγαλύτερη περιφέρεια ή καθόλου στήθος; Σημασία έχει να αντιληφθείς τον λόγο για τον οποίο η σχέση σου με το σώμα σου δεν είναι στοργική και τρυφερή, γεμάτη αγάπη. Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν πρόκειται κανείς να το κάνει για εσένα.

Σου μάθανε να μη σε αγαπάς και δεν φταις εσύ για αυτό. Τώρα όμως που ξέρεις, μήπως είναι η ώρα να το ξεμάθεις;

featured photo: Pressmaster