Skip to main content

Πάντοτε έλεγα ότι υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ του τίτλου “είμαι χωρισμένη” και “είμαι ελεύθερη”. Βλέπεις, πολλές φορές οι άνθρωποι που χωρίζουν δεν είναι απαραίτητα έτοιμοι να προχωρήσουν στη ζωή τους και να ξανά μπουν στην κατηγορία “single”. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν πισωγυρίσματα για μερικά βράδια, άλλες που τα ξανά βρίσκουν σαν να μη χώρισαν ποτέ και βέβαια υπάρχει και αυτός ο πονεμένος χωρισμός όπου ο ένας προχωράει αλλά ο άλλος μένει κολλημένος εκεί να κλαίει που τον έχασε.

Είναι λοιπόν αντιληπτό ότι υπάρχει το στάδιο της “χωρισμένης”

Μπορεί να διαρκέσει λίγο ή πολύ, ανάλογα με τα συναισθήματα που υπήρχαν και τον τρόπο που χωρίσατε. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο πρέπει να δείξεις λίγη κατανόηση στον εαυτό σου. Είναι απόλυτα λογικό να μην μπορείς να ξεπεράσεις κάποιον από τη μία μέρα στην άλλη. Ειδικά αν αυτός ο χωρισμός ήρθε μετά από μία μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει να αλλάξεις πολλές συνήθειες και καθημερινούς τρόπους λειτουργίας όπου πλέον θα είσαι με τον εαυτό σου και όχι με τον σύντροφό σου. Μην βιάζεσαι λοιπόν να αυτοπροσδιοριστείς ως single και να γνωρίσεις τον επόμενο γιατί θα πηγαίνεις στις καινούριες γνωριμίες κουβαλώντας όλες τις πληγές της παλιάς σχέσης.

Όταν επιτέλους γίνεσαι “πρόσφατα single”

Έχεις πλέον πάρει απόφαση ότι χώρισες, είδες τα λάθη σου και τη θέση που είχες μέσα σε εκείνη τη σχέση, άφησες πίσω σου τα πισωγυρίσματα και είσαι έτοιμη να προχωρήσεις παρακάτω. Είσαι πλέον και επίσημα, πρόσφατα single. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θέλεις να ξανά μπεις στο παιχνίδι των γνωριμιών αλλά ενδεχομένως να έχεις κάποιους φόβους που σε κρατάνε πίσω. “Μήπως ξανά πληγωθώ;”. “Μήπως δεν μπορώ να βρω τον κατάλληλο σύντροφο για εμένα;”.

Η συναισθηματική καραντίνα

Θα είμαι ειλικρινής. Μπορεί και να ξανά πληγωθείς, μπορεί και όχι. Ωστόσο, το να μην επιτρέπεις σε καινούριους ανθρώπους να έρθουν στη ζωή σου για να μην πληγωθείς, είναι σαν να μη βγαίνεις από το σπίτι σου για να μην πάθεις κανένα ατύχημα. Δημιουργείς μία συναισθηματική καραντίνα μέσα σου, γεγονός το οποίο όμως σε απομακρύνει από τα πραγματικά σου θέλω, που είναι η σύνδεση.

Πως θα βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζεις;

Στα αλήθεια με όλους τους ανθρώπους ταιριάζεις σε ένα ποσοστό. Με κάποιον θα ταιριάζεις 10%, με άλλον 50% και με άλλον 80%. Προσωπικά αμφιβάλλω για το αν υπάρχει το 100% και ο λόγος είναι απλός. Οι άνθρωποι, σε έναν βαθμό, συνδεόμαστε στην προσπάθειά μας να βρούμε κοινή πορεία εκεί που υπάρχουν διαφορές. Αν λοιπόν υπάρχει το 100%, δεν θα υπάρχει αυτή η προσπάθεια. Βλέπεις λοιπόν ότι το ποσοστό, από τη στιγμή που είναι αρκετά μεγάλο, δεν έχει και τόση σημασία πόσο είναι.

Για αυτό, μην ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο που θα ταιριάζετε σε όλα. Βρες έναν άνθρωπο με τον οποίο έχετε πολλά κοινά και τη διάθεση να δουλέψετε πάνω στη σχέση σας. Μην μένεις με τον φόβο της απόρριψης ή του να πληγωθείς γιατί θα καταλήξεις αποστειρωμένη από συναισθήματα και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να δημιουργήσεις όμορφες και λειτουργικές σχέσεις.

featured photo: simbiothy