Skip to main content

Προχτές η φίλη μου η Μελίνα ούρλιαζε όταν της έστειλε το new entry ένα τραγούδι των Deep Purple που για πολλούς λόγους είναι το αγαπημένο της. Αν δεν είναι αυτό σημάδι ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, τότε τι. Μας είπε σίγουρη πως το κάρμα της είναι ο Σταύρος.

Δεν μπόρεσα να εναντιωθώ στον ενθουσιασμό της γιατί μέσα μου ξέρω (πάντα ήξερα) πως είναι αυτά τα μικρά ή μεγάλα που κάνει ο άλλος και σας φέρνουν πιο κοντά. Και αρχίζεις να τον ξεχωρίζεις από τους άλλους που έβγαινες έως τώρα και να αποκτά μια άλλη θέση για σένα.  Γιατί αρχίζει να μοιάζει στον ιδανικό, σ αυτόν που σου ταιριάζει ή που τελοσπάντων όλα δείχνουν πως σου ταιριάζει.

Τα σημάδια ωστόσο σε κατευθύνουν να καταλάβεις αν πρέπει να μείνεις ή να φύγεις. Αν αξίζει που μπήκες στη διαδικασία να αλλάξεις πόλη, σπίτι, δουλειά για να είσαι μαζί του. Και αν τελος πάντων αυτό το ‘Μαζί» θα πάρει ποτέ πιο σοβαρή τροπή.

Αν μπορείς να του μιλάς για ότι σε απασχολεί

Χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κρίνει για τις επιλογές σου, για τα λάθη σου. Αντιθέτως θα είναι πρόθυμος να σε ακούσει και όσο μπορεί να βοηθήσει. Δεν υπάρχει καλύτερο από το να βρεις κάποιον που θα σε στηρίζει σε Ο,ΤΙ κάνεις.

Αν νιώθεις πως μαζί του γίνεσαι καλύτερη

Κάποιοι άνθρωποι μας βγάζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Νιώθουμε πως μαζί τους  κάθε σκοτεινή πτυχή του χαρακτήρα μας πέφτει σε χειμερία νάρκη. Ένα φωτεινό χαμόγελο μένει μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σου. Και η στριφνή, η γκρινιάρα, η απαιτητική βρίσκει ξαφνικά σε κάθε δυσκολία μια ευκολία.

Αν νιώθεις ότι δε θέλει να σε αλλάξει

Αλλά σε θέλει γι΄αυτό που είσαι, όπως είσαι. Ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα ποιοι  είναι οι placebo και ζεις το νέο τραγούδι του Οικονομόπουλου στο repeat. Ακόμα κι αν αυτός τρέχει μαραθώνιο και εσύ από αερόβιο πας κάθε πρωί στο φούρνο τρέχοντας για κρουασάν βουτύρου. Ακόμα κι αν οι κόσμοι σας είναι αντίθετοι εκείνος εξακολουθεί να εισβάλλει στον κόσμο σου διακριτικά χωρίς να θέλει αν κάμει αλλαγές.

Αν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη

Χωρίς να νιώθεις πως πρέπει διαρκώς να τον τσεκάρεις. Και δεν εννοώ για απλή συνηθισμένη γυναικεία ζήλια. Αλλά για εκείνο το άλλο το συναίσθημα της ανασφάλειας που διάφοροι τύποι σου έχουν βγάλει κατά καιρούς. Αυτές οι αξέχαστες στιγμές που χτυπάει το κινητό του κι εσύ θέλεις να μπεις μέσα στην οθόνη να δεις ποια του στέλνει τέτοια ώρα.

Αν μπορείς να μοιραστείς τα θέλω σου ακόμα και στο σεξ

Μεγάλο κομμάτι κάθε σχέσης αυτός ο παράγοντας. Και ακόμα μεγαλύτερο ταμπού. Αυτή η λεπτή γραμμή που πάντα δυσκολεύει τα πράγματα. Να πεις τι σ αρέσει, τι σε κάνει να νιώθεις άβολα, αμήχανα ή θα στραβώσει το πράγμα. Είναι δύσκολο αλλά παράλληλα πολύ ανακουφιστικό να μπορείς να μιλάς με το σύντροφό σου ανοιχτά για το σεξ.

Αν δε φοβάσαι τη δέσμευση μαζί του

Αν έχεις συνηθίσει να είσαι ελεύθερη, να μη δίνεις λογαριασμό παρά μόνο στο σκύλο σου. Αν το πιο κοντινό που έχεις κάνει σε σχέση ήταν μια ετήσια συνδρομή με ένα συνδρομητικό πακέτο ομορφιάς. Αλλά και αυτό το βαρέθηκες στο πρώτο τρίμηνο. Όμως τώρα άφησες πίσω την άνεση του να μην ανήκω πουθενά και είσαι έτοιμη να μοιραστείς. Να νιώσεις, να δώσεις, να πάρεις. Χωρίς να φοβάσαι που χάνεις την ελευθερία σου.

Αν τον θαυμάζεις

Όχι γι’ αυτό που φαίνεται με γυμνό μάτι, το σώμα, τα μάτια, το βλέμμα. Αλλά για όσα είναι και για όσα έχει πετύχει

Αν είσαι έτοιμη να ρισκάρεις

Κάθε άνθρωπος που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά (ή έχει αγαπήσει) και σίγουρα κάτι έχει χάσει. Και έχει μάθει να ανοίγεται με βάσει αυτό. Αλλά τώρα όλοι οι φόβοι κάνουν πέρα. Σημάδια όπως αυτό είναι δυνατό. Να τολμάς δηλαδή να ανοίγεσαι, να εκφράζεσαι, να χαμογελάς και να είσαι έτοιμη να τα παίξεις όλα για όλα.

Αλλά και να διαφωνήσεις

Να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου. Να πεις όχι, δε θέλω και να δεχτείς γιατί ξέρεις καλά πως δύο άνθρωποι δεν χρειάζεται να συμφωνούν σε όλα για να είναι μαζί. Το να τολμάς να διαφωνείς μαζί του και να μη γίνεται πόλεμος είναι από τα σημάδια πως ο εγωισμός δεν μπαίνει ανάμεσά σας. Και ας βλέπετε  τα πράγματα  πολλές φορές διαφορετικά… Να αγαπιέστε  χρειάζεται μόνο  και όλα θα είναι ίδια.

Μπορείς να σας φανταστείς Μαζί

Και όταν λέω φανταστείς δεν εννοώ στο σπίτι του ταινία αγκαλιά νετφλιξ. Αλλά μαζί μελλοντικά σε πέντε δέκα χρόνια. Θα μπορούσες να γεράσεις με αυτόν τον άνθρωπο;

Αν μπορείς να ονειρεύεσαι, να προσπαθείς, να δίνεις και να μοιράζεσαι τότε όλα τα σημάδια δείχνουν πως περπατάς δίπλα στον σωστό. Με λίγη τύχη και πολλή αγάπη όλα είναι εφικτά*