Skip to main content

Πολλά τα ερωτηματικά εδώ και άντε να βρεις μια απάντηση που να καλύπτει το ερώτημα. Ε, λοιπόν σήμερα θα εκφράσω τη σκέψη μου ακριβώς όπως θα την εξέφραζα μιλώντας με το αγόρι μου ή με μια φίλη μου.

Από ότι θα έχεις καταλάβει ήδη, σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για το φλερτ. Για το φλερτ μέσα στη σχέση αλλά κυρίως για το φλερτ που ενώ είσαι σε σχέση, καραδοκεί στη γωνία και σε περιμένει να πας ή τελοσπάντων έρχεται εκείνο με όποιον τρόπο μπορεί προς το μέρος σου. Aν με ρωτούσαν να πω εν συντομία περί ‘’ορίων’’ λοιπόν εδώ, η απάντηση μου θα ήταν αυτή: «Το θέμα είναι να μην αγγίζουμε, κι ας κοιτάμε όπου γουστάρουμε». Τόσο δημοκρατικά, πειράζει; Κι αν πειράζει, ποιόν πειράζει και γιατί;

Σε πρώτη φάση να ξεκαθαρίσω πως είναι ΄δοκιμασμένο΄ το σκεπτικό μου, γι’ αυτό και συμβουλεύω και εσένα να μην παθαίνεις αμόκ κάθε φορά που ο άνθρωπος σου έχει την επιθυμία να θαυμάσει, να πει μια καλή κουβέντα ή ακόμα και να κοιτάξει μια όμορφη παρουσία.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως όσο και αν προσπαθείς ή προσπαθεί ο άνθρωπος σου να σε περιορίσει (και εσύ αντίστοιχα εκείνον/εκείνη), αν εσύ θέλεις ή εκείνος θέλει το αντίθετο, τότε σίγουρα ο τρόπος θα βρεθεί για να προκύψει και το φλερτ εκτός ‘’ορίων’’. Οπότε ο έλεγχος, η καταπίεση και η αγωνιώδης προσπάθεια να περιορίσεις τον άλλο, πίστεψε με πως θα βρει τρόπο για να πράξει αντίθετα. Γιατί έτσι είμαστε οι άνθρωποι, φύση αντιδραστικοί και είναι να μην μας απαγορεύσουν να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

Η τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ, γιατί αν δεν υπάρχει ελευθερία στη σκέψη και στη νοοτροπία μέσα στη σχέση, τότε είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει κάποιος από τους δύο να διεκδικήσει τη ‘’χαμένη του ελευθερία’’ με λάθος τρόπο. Και εκεί είναι που κρίνονται όλα, στο μέγεθος του λάθους τρόπους.

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός

Υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός μέσα στη σχέση; ‘Αν ναι, τότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για κάτι, όπως αντίστοιχα και ο άνθρωπος σου για εσένα. Γιατί αν δεν ασκείται έλεγχος, αν δεν ζητάτε συνεχώς αναφορά και αν δεν βομβαρδίζεται ο ένας τον άλλο με ακραίες ερωτήσεις που υποδηλώνουν ζήλια, τότε και ο άλλος με τη σειρά του τι λόγο έχει να αναζητήσει ‘διέξοδο’ σε κάτι άλλο; Aσφαλώς και όλα αυτά ισχύουν υπό την προϋπόθεση πως περνάτε πραγματικά καλά μεταξύ σας, αγαπιέστε και κυρίως προσπαθείτε για το κοινό καλό της σχέσης σας.

Σε άλλα νέα, με αυτόν τον τρόπο κερδίζεται και ο αμοιβαίος θαυμασμός. Γιατί αντί μέσα στον πανικό σου να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο, τελικά επιλέγεις να πιστεύεις πως αξίζεις να είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο. Όπως και αυτός αντίστοιχα μαζί με σένα, οπότε δεν ζηλεύεις, δεν περιορίζεις και πρωτίστως δεν χάνεις το ενδιαφέρον σου αλλά και το χαμόγελο σου. Από επιλογή όμως και όχι επειδή επέλεξες να μπεις στον ρόλο του ‘’καλού’’ και της ‘’καλής’’ συντρόφου. Και αυτό στα αλήθεια έχει τεράστια διαφορά. Για την ακρίβεια σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που επιβάλλεται να κάνει η σχέση σας τη διαφορά!

Να διεκδικείς το ενδιαφέρον, όχι όμως να το ζητιανεύεις

Το ενδιαφέρον κερδίζεται με αυτοσεβασμό και όχι με παρακαλετά ή επίμονες προσπάθειες να κατακτήσεις το νοιάξιμο του ανθρώπου που θέλεις στη ζωή σου και μάλιστα με το ζόρι.  Όχι δηλαδή με παράπονα, σκηνές ζήλιας και ατελείωτες συζητήσεις που στόχο έχουν να ενοχοποιήσουν. Ναι στη διεκδίκηση, όχι όμως στον χαμηλό αυτοσεβασμό! Ναι στην προσπάθεια, όχι όμως στην απαίτηση και την ζητιανιά! Γιατί εσύ, ο άνθρωπος σου και η από κοινού σας ανάγκη να πορεύεστε μαζί είναι μερικά από τα πιο σπουδαία ‘’όπλα’’ για να κρατήσετε την σχέση σας ζωντανή. Και πίστεψε με αυτά τα ‘’όπλα’’ αρκούν και περισσεύουν για κάθε ενδεχόμενη κρίση μέσα στο χρόνο.

Το φλερτ είναι υγεία

Κοινώς το χρειαζόμαστε όλοι. Γιατί είναι ωραίο ο άνθρωπος σου να αρέσει, γιατί είναι ωραίο να αρέσεις και εσύ με τη σειρά σου. Γιατί είναι ακόμα πιο ωραίο αυτό που εσύ διαθέτεις στη ζωή σου να το διεκδικούν και άλλοι. Τι κρίμα όμως για αυτούς τους ‘’άλλους’’ που παραμένει δικό σου ε; Τι τέλειο και για σένα που από ότι φαίνεται εσείς οι δύο κάνατε μια πολύ καλή επιλογή συντρόφου.

Είναι ωραίο να φλερτάρουμε και να μας φλερτάρουν, κι αφήστε μερικούς να πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι κτήμα μας! Θα μάθουν και αυτοί που θα πάει. Αργά ή γρήγορα θα μάθουν, κι αν δεν μάθουν, τότε θα πάθουν. Όσο καιρό κι αν είσαι μέσα σε μια σχέση, το πιο σημαντικό είναι να σκέφτεστε και οι δύο ελεύθερα. Να δημιουργείτε χώρο για να φλερτάρετε και κυρίως να μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε πως όσο εσείς θα πιστεύετε στο μαζί, κανένας δεν θα μπορεί όσο κι αν το θέλει, να μπει ανάμεσα σας.

Και τι έγινε λοιπόν αν υπάρχουν και άλλες αγάπες σαν τη δική σας; Kαι τι έγινε αν μοιάζουν οι ανθρώπινες σχέσεις με διαδρόμους αεροδρομίων με συνεχείς αναχωρήσεις και αφίξεις; Kαι τι στα αλήθεια έγινε αν (λέμε αν) κάθε επόμενος προορισμός μοιάζει πιο συναρπαστικός από τον προηγούμενο;

Αφού κατά βάθος το ξέρουμε πως τα αξέχαστα ταξίδια θα ανήκουν πάντα στους ταξιδιώτες που προορίζονται για τη χώρα του ‘’μαζί για πάντα’’!

featured photo: @lelia_milaya