Skip to main content

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το θέμα ας ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτων, όχι δεν αρέσκονται όλοι οι άντρες να βλέπουνε πορνό. Δεύτερον, ναι υπάρχουν και πολλές γυναίκες που βλέπουνε πορνό. Ωστόσο, εμείς θα ασχοληθούμε με τα αρσενικά που το κάνουν και τους λόγους για τους οποίους το προτιμούν.

Πέραν του ότι τους προσφέρει ευχαρίστηση υπάρχουν κάποιοι λόγοι που πάνε λίγο πιο βαθιά από το προφανές. Ακόμα όμως και αν έχεις σχέση μαζί τους δεν θα έπρεπε να ανησυχείς διότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό -εφόσον βέβαια συμβαίνει με μέτρο.

Δεν έχει να κάνει απαραίτητα με εσένα

Δεν βλέπει πορνό επειδή δεν τον καλύπτεις εσύ σεξουαλικά. Το βλέπει επειδή του αρέσει. Ωστόσο, υπάρχει μία μετα-ανάλυση στην οποία φαίνεται πως η υπερβολική χρήση πορνό σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης μέσα στο ζευγάρι. Πριν βιαστείς όμως να βγάλεις το συμπέρασμα ότι δεν τον ικανοποιείς αναλογίσου πόσο συχνά χρησιμοποιεί τέτοια βίντεο και πως είναι πράγματι η σεξουαλική σας ζωή. Αν είναι κάτι που κάνει μία στο τόσο και μεταξύ σας είστε μία χαρά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δεν είναι κέρατο

Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί κέρατο οπότε μην το σκέφτεσαι έτσι. Σίγουρα και το να κοιμάστε μαζί -όπως και το να κάνετε σεξ- είναι μία συνήθεια που έχετε, ειδικά αν συγκατοικείτε. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν φορές που εύχεσαι να μπορούσες να απλωθείς στο κρεβάτι και να κοιμηθείς ήσυχα χωρίς να διαταράξει κανείς τον ύπνο σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλεις το ταίρι σου. Σημαίνει απλώς ότι μερικές φορές σου αρέσει να κάνεις και μόνη σου τα πράγματα που κάνετε μαζί. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και εκείνος βλέποντας βίντεο για ενηλίκους.

Η εκσπερμάτωση αποβάλει την ένταση

Είναι πολύ πιθανό να θέλει να αυνανιστεί γιατί πραγματικά μετά χαλαρώνει. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν προτιμά να έρθει σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί σου, ο λόγος είναι ότι ο αυνανισμός είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία. Φυσικά, το να βλέπει πορνό παράλληλα κάνει την όλη πράξη ακόμα πιο γρήγορη. Επιπλέον, κράτα στο μυαλό σου ότι τα αρσενικά είναι οπτικοί τύποι πράγμα που βοηθάει την κατάσταση.

Βλέπουν πράγματα που δεν θα κάνανε ποτέ στα αλήθεια

Πριν βιαστείς να τους κατακρίνεις μάθε πως σύμφωνα με έρευνα το 31-57% των γυναικών φαντασιώνονται τον βιασμό τους για να ερεθιστούν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θέλουν και να το ζήσουν στην πραγματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο οι άντρες αρέσκονται στο να βλέπουνε πορνό γιατί μπορούν να φαντασιωθούν πράγματα που δεν θα έκαναν στα αλήθεια.

Η πορνογραφία βοηθάει στη διαμόρφωση των σεξουαλικών προτιμήσεων

Σε άλλη έρευνα φαίνεται πως πράγματι η παρακολούθηση πορνό, ειδικά από εφήβους, μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της σεξουαλικής προτίμησης του ατόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας straight δεκαεφτάχρονος θα γίνει gay επειδή είδε δύο άντρες να κάνουν σεξ. Σημαίνει όμως ότι ένας έφηβος θα ανακαλύψει προτιμήσεις που μέχρι τώρα δεν γνώριζε ότι έχει και δεν μπορούσε να ανακαλύψει λόγω των παλαιών κοινωνικών προτύπων που του έχουν φορέσει από μικρή ηλικία.

Αντίστοιχα και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να το χρησιμοποιούν για τον ίδιο λόγο. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι άνθρωποι που έχουν οικογένειες για τα μάτια του κόσμου αλλά πολλά βράδια ψάχνουν κάτι διαφορετικό που εντάσσεται στα πραγματικά τους γούστα.

Το ζητούμενο είναι η σωστή χρήση

Το να βλέπει κάποιος πορνογραφικό υλικό με μέτρο είναι απόλυτα φυσιολογικό, ακόμα και όταν βρίσκεται σε σχέση. Ωστόσο, η αλόγιστη χρήση του μπορεί να καταλήξει σε IPD (Internet Pornography Viewing Disorder). Εκεί ξεκινάνε και οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση του ίδιου του ατόμου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να φτάσει σε σημείο κατάθλιψης, ειδικά αν αισθάνεται άσχημα που παρακολουθεί πορνό ενώ έχει σχέση. Ακόμα, μπορεί να επηρεάσει γενικότερα τη σχέση, δημιουργώντας αμφιβολίες και ανασφάλειες στο ζευγάρι.

featured photo: https://elements.envato.com / Prostock-studio