Skip to main content

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η απόρριψη είναι κάτι που πονάει. Μας κάνει να αμφισβητούμε αυτό που είμαστε και μπορεί να σε κάνει να σε κάνει να απέχεις από το παιχνίδι του φλερτ για πολύ καιρό. Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη σε οποιονδήποτε τομέα και το ίδιο ισχύει και για το φλερτ. Πώς μπορείς, όμως, να ξεπεράσεις τον φόβο σου και να χρησιμοποιήσεις εποικοδομητικά την απόρριψη;

Δεν είναι όλοι για όλους: Με κάποιους ανθρώπους “κουμπώνεις” από την πρώτη στιγμή και με κάποιους άλλους απλώς δεν ταιριάζεις όσες ώρες κι αν αφιερώσεις. Πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να αρέσεις στους πάντες ή να περιμένεις να καταλάβουν το χιούμορ σου και τον τρόπο σκέψης σου. Μην τα βάζεις, λοιπόν, με τον εαυτό σου ειδικά αν σου συνέβη απλώς 1-2 φορές.

Δεν είναι το τέλος του κόσμου: Το να σε απορρίψει μια γυναίκα δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις ποτέ καμία άλλη. Ίσα-ίσα μπορείς να μάθεις τι έκανες λάθος, αν έκανες κάτι δηλαδή, και πως θα αποκτήσεις σιγά-σιγά το προσωπικό σου στιλ στο φλερτ.

Εστίασε στα θετικά στοιχεία σου: Δεν χρειάζεται να είσαι πανέμορφος για να ρίξεις μια γυναίκα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προσπάθησε να βγάλεις προς τα έξω τα θετικά χαρακτηριστικά σου,
χρησιμοποίησε χιούμορ και μην υπεραναλύεις την κατάσταση. Μην σκέφτεσαι τα στοιχεία που δεν σου αρέσουν πάνω σου αλλά αυτά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Μην σκέφτεσαι το αποτέλεσμα: Μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να την “ρίξεις”. Σκέψου ότι απλώς θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα έχεις μια όμορφη κουβέντα. Άσε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους.

Κοινωνικοποιήσου: Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο το να μιλάς γενικά με κόσμο θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να μιλάς σε γυναίκες που σε ενδιαφέρουν ερωτικά. Θα λυθείς και θα μπορείς να μιλάς πιο εύκολα σε αγνώστους οπότε δεν θα σου φαίνεται βουνό το να πιάσεις κουβέντα.

Εξάσκηση: Μην περιμένεις να δεις την γυναίκα των ονείρων σου για να φλερτάρεις. Μάθε να μιλάς με γυναίκες και να ακούς αυτά που έχουν να σου πουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις σιγά-σιγά τι αρέσει σε γενικές γραμμές στις γυναίκες και τι όχι και θα αποκτήσεις μεγαλύτερη σιγουριά αφού δεν θα είναι η πρώτη φορά που επιχειρείς να μιλήσεις σε κάποια κοπέλα.