Skip to main content

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι οι σχέσεις από απόσταση είναι χάσιμο χρόνου επειδή δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσουν. Οι άνθρωποι που σε αγαπούν μπορεί να σε αποθαρρύνουν επειδή θέλουν το καλύτερο για εσένα και μπορεί να πιστεύουν ότι θα τελικά θα πληγωθείς. Οι καλύτεροι φίλοι σου μπορεί να σου λένε να χωρίσεις προτού αρχίσεις να επενδύεις συναισθηματικά σε κάτι που δεν έχει μέλλον.

Φυσικά, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά που λένε. Οι σχέσεις από απόσταση δεν είναι εύκολες. Ωστόσο, ακόμα και τα «κανονικά» ζευγάρια που δεν έχουν τέτοιες σχέσεις εξακολουθούν να αποτυγχάνουν. Το θέμα είναι ότι στην αγάπη, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δεν είσαι ποτέ σίγουρη για το τι πρόκειται να φέρει το μέλλον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, από τα πολλά πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει η ζωή, η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να είσαι πρόθυμη να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία.

Ναι, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στο να είσαι σε μια τέτοια σχέση. Αλλά φέρνουν μαζί τους ένα πολύ μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια σε με απόσταση τείνουν να είναι πιο ευγνώμονες για ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. Ξέρουν ότι ο χρόνος που περνάνε με τον άλλον είναι πολυτέλεια και δεν τον θεωρούν δεδομένο. Σπάνια υπάρχει εφησυχασμός.

Για να σε βοηθήσουμε στο ταξίδι σου εάν βρίσκεσαι μέσα σε μια τέτοια σχέση, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πιθανότατα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου εάν θέλεις πραγματικά η σχέση σας να πετύχει.

#1 Μην ασκείς υπερβολική πίεση στον εαυτό σου για συνεχή επικοινωνία. Επειδή είστε μακριά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αντισταθμίζετε στέλνοντας γραπτά μηνύματα κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρα. Αυτό είναι κάπως πιεστικό και μπορείς σιγά σιγά να σας φθείρει επειδή θα το θεωρείτε εξαναγκαστικό.

#2 Δες αυτήν την φάση της σχέσης σας ως μια μαθησιακή ευκαιρία. Δες το ως δοκιμασία για την αγάπη και το δεσμό σας ως ζευγάρι. Εάν είστε σε θέση να ξεπεράσετε αυτό το πολύ σημαντικό εμπόδιο στην σχέση σας, τότε είναι πιθανό ότι θα μπορείτε να κατακτήσετε οποιοδήποτε βουνό διασχίζετε!

#3 Πάντα καθορίζετε τους βασικούς κανόνες σας έτσι ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας ως ζευγάρι. Είναι σημαντικό να κοινοποιείτε πάντα τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες σας ο ένας στον άλλο σε σταθερή βάση. Έτσι ώστε κανείς να μην αισθάνεται ποτέ εξαπάτηση. Εάν έχεις μια αίσθηση ανεκπλήρωτου, μίλα. Μην περιμένεις ο σύντροφός σου να διαβάζει τις σκέψεις σου.

#4 Διαφοροποιήστε τον τρόπο που επικοινωνείτε μεταξύ σας. Σε αυτήν τη σύγχρονη εποχή, έχετε στη διάθεσή σας πληθώρα επιλογών. Μπορείτε να κάνετε συνομιλία μέσω βίντεο κάθε φορά. Μπορείτε να πραγματοποιείτε καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις. Μπορείτε να ανταλλάξετε sms. Το θέμα είναι να είσαι τόσο δημιουργική που να μην βαριέστε μέσα στην επικοινωνία σας.

#5 Να κάνετε πλάνο για τις συναντήσεις σας. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως ο χρόνος και τα οικονομικά. Αλλά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας να βρίσκεστε κάθε φορά που παρουσιάζεται η ευκαιρία.

#6 Έχετε πάντα υπόψη τους στόχους σας. Να σκέφτεστε μπροστά. Να γνωρίζετε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε είναι απλώς προσωρινή και ότι εργάζεστε προς την ιδανική κατάσταση της σχέσης σας. Ζήστε το παρόν αλλά προσπαθήστε να χτίσετε και την κοινή ζωή που ονειρεύεστε.

#7 Να είστε πάντα ειλικρινείς και ανοιχτοί μεταξύ σας. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να λές ψέματα στον σύντροφό σου όταν βρίσκεται μακριά σου. Όχι όμως. Πρέπει να αντισταθείς σε αυτόν τον πειρασμό. Καμία υγιής σχέση δεν μπορεί ποτέ να οικοδομηθεί πάνω σε ένα ψέμα.

featured photo: unsplash.com/@francunhafoto