Στην πραγματικότητα, μια πρακτική της καθημερινότητας μπορεί να σου μάθει πολλά για το πώς να διαχειρίζεσαι όλες τις σχέσεις της ζωής σου: Εκείνες που αρχίζουν, εκείνες που τελειώνουν, εκείνες που θέλεις να βελτιώσεις με τους άλλους, αλλά και την πιο σημαντική απ’ όλες, αυτή με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τι είναι το cobwebbing;

Κυριολεκτικά, το cobwebbing σημαίνει να καθαρίζεις τους ιστούς της αράχνης. Ως εφαρμογή στη ζωή, σημαίνει να απομακρύνεις οτιδήποτε σου θυμίζει και σε συνδέει με μια παλιά σχέση, είτε πρόκειται για αντικείμενα, για μηνύματα, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις ουσιαστικά παρακάτω και να είσαι πραγματικά εδώ σε αυτό που σου συμβαίνει τώρα.

Η εφαρμογή του cobwebbing στην ερωτική ζωή

Οι ερωτικές σχέσεις είναι ουσιαστικά αυτές που πυροδότησαν την έμπνευση του cobwebbing.

Ξεφορτώσου ό,τι έμεινε πίσω από ένα παλιό ταίρι. Όταν μια ερωτική ιστορία τελειώνει, χρειάζεσαι διαύγεια για να προχωρήσεις στην επόμενη κι αυτό δε μπορεί να συμβεί εάν συνεχίσεις να ζεις με τα πράγματα, τα μηνύματα και γενικότερα τις αναμνήσεις που είχες με έναν άνθρωπο που δεν είναι πια εδώ.

Είναι εύκολο να κοιτάς τα πράγματα που σε συνδέουν με κάποιον άλλο και να αναπολείς τις καλές στιγμές, όμως αυτό δεν σου κάνει καλό και στην πραγματικότητα απλώς χάνεις το χρόνο σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Ο γάμος σκοτώνει τελικά τον έρωτα;

Το cobwebbing στις φιλικές και άλλες σχέσεις

Αυτή η τεχνική, ωστόσο, δεν εφαρμόζεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά σε κάθε είδους σχέση που έχεις στη ζωή σου. Σε ό,τι αφορά στις πλατωνικές σχέσεις, υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις cobwebbing.

Ο πρώτος είναι να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν σχέσεις που δεν λειτουργούν πλέον για σένα και να αποδεχθείς ότι πρέπει να τις τερματίσεις και να τις αφήσεις πίσω σου.

Ο δεύτερος είναι να δουλέψεις με αυτές, να εκφράσεις ανοιχτά όσα σε προβληματίζουν, κάνοντας αυτές τις σχέσεις πιο δυνατές, ουσιαστικές και χαρίζοντάς τους καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Το cobwebbing με τον εαυτό σου

Μπορεί να πιστεύεις ότι το cobwebbing είναι μια τεχνική που μπορείς να εφαρμόσεις αποκλειστικά στη σχέση σου με τους άλλους, όμως είναι εξίσου σημαντικό να κάνεις κάθε τόσο το ίδιο και με τον εαυτό σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Όταν @ σύντροφός σου γίνεται προτεραιότητά σου

Υπάρχουν καταστάσεις ή επιλογές για τις οποίες δεν σε έχεις συγχωρήσει;

Κολλάς σε πράγματα που ξέρεις ότι δεν σου κάνουν καλό; Το να ανακαλύψεις πώς να δείξεις περισσότερο στοργή, φροντίδα και αγάπη στον ίδιο σου τον εαυτό θα σε βοηθήσει να νιώθεις καλύτερα και, κατ’ επέκταση, να δημιουργείς πιο βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις και με τους άλλους.