16 κανόνες που πρέπει να ξέρεις αν είσαι ο τύπος των ελεύθερων σχέσεων

Ελεύθερες σχέσεις. Το φαινόμενο της εποχής. Υπάρχουν πολλοί πλέον που είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι επιλέγοντας μία πιο ελεύθερη διάσταση στις σχέσεις τους. Βέβαια, μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα χαλαρές και ίσως αρκετά διασκεδαστικές, αλλά καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Άλλωστε, αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλον. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μας έχει διδάξει η εμπειρία των ζευγαριών που τις επιλέγουν.

Πρέπει να θυμάστε ότι αυτοί οι κανόνες δεν έχουν δημιουργηθεί για να σας περιορίζουν. Είναι απλά ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τα οφέλη μίας ανοιχτής σχέσης και να διατηρήσετε την ερωτική σας ζωή ήρεμη και ευτυχισμένη.

#1 Να είστε προετοιμασμένοι

Εάν επιλέξετε μία ελεύθερη σχέση όταν ένας από εσάς δεν είναι πραγματικά έτοιμος για κάτι τέτοιο, τότε η σχέση σας είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στο χωρισμό.

#2 Κάντε μία δοκιμή

Δοκιμάστε μια φορά να έρθετε πιο κοντά με κάποιον άλλον εκτός σχέσης και δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε ως ζευγάρι. Υπάρχει ζήλια ή ανασφάλεια στον αέρα ή είστε και οι δύο χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι ο ένας για τον άλλον;

#3 Είναι λαγνεία ή αλλαγή του τρόπου ζωής;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η επιθυμία για ελεύθερη σχέση υπάρχει μόνο και μόνο για να καλύψει μία έντονα συσσωρευμένη σεξουαλική ενέργεια. Ξεκαθαρίστε εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας ή εάν απλά προσπαθείτε να καλύψετε την αχόρταγη πολυγαμική σας φύση.

#4 Αποφύγετε τους κοινούς φίλους και γνωστούς

Προσπαθήστε να αναζητήσετε συντρόφους που δεν έχουν κάποια σχέση με την υπόλοιπη ζωή σας.

#5 Παρουσιάστε το ως απιστία

Ο σύντροφός σας θα ξέρει την αλήθεια, αλλά ο κάθε επίδοξος ερωτικός παρτενέρ καλό θα ήταν να μη γνωρίζει την αληθινή φύση της σχέσης σας. Είναι προτιμότερο λοιπόν να το παρουσιάστε απλά ως απιστία.

#6 Κρύψτε τις λεπτομέρειες, κι όχι τους ανθρώπους

Μία ελεύθερη σχέση είναι μία λεπτή ισορροπία μεταξύ αγάπης, λαγνείας και εμπιστοσύνης. Η απόκρυψη πραγμάτων μπορεί να φέρει ανασφάλεια βλάπτοντας την εμπιστοσύνη στη σχέση. Είναι μία σεξουαλική συμφωνία μεταξύ και των δύο, οπότε μην κρύβετε ποτέ τους ανθρώπους με τους οποίους συνευρίσκεστε ερωτικά.

#7 Κάντε σεξ, αλλά μην ερωτευτείτε

Αυτό είναι δύσκολο, αλλά είναι κάτι που πρέπει πάντα να θυμάστε. Η ελεύθερη σχέση δεν είναι για να ερωτευτείς άλλους ανθρώπους. Είναι μόνο σεξ και τίποτα άλλο εκτός από σεξ.

#8 Ζήλια

Μπορεί να ζηλέψετε τον σύντροφό σας, ειδικά εάν δεν λαμβάνετε τόσο μεγάλη προσοχή όσο εκείνος. Μην αφήσετε τη ζήλια να επηρεάσει τη σχέση σας.

Πρέπει να διαβάσεις  6 αλήθειες για τις ελεύθερες σχέσεις

#9 Μη μοιράζεστε το μυστικό σας με τον κόσμο

Είμαστε όλοι απασχολημένοι με τη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε μυστικά, μεγάλα και μικρά. Μάθετε λοιπόν να το διατηρείτε έτσι. Το να πείτε σε όλους ότι απολαμβάνετε μια απόλυτα χαρούμενη ανοιχτή σχέση μπορεί να πάρει την ενοχή ή το φόβο από πάνω σας, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό και για τους δύο σας αν οι άλλοι δεν είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι. Μοιραστείτε αυτά τα μυστικά μόνο με μερικούς φίλους που δεν θα σας κρίνουν, αλλά θα καταλάβουν την απόφασή σας.

#10 Τίποτα δεν αλλάζει στη σχέση

Μην επιτρέψετε στις ερωτικές συνευρέσεις με άλλους ανθρώπους να προκαλέσουν αλλαγές στη σχέση σας.

#11 Επικοινωνία

Δε χρειάζεται να ανταλλάσσετε όλες τις καυτές λεπτομέρειες, αλλά καλό είναι να ενημερώσετε τον σύντροφό σας για όλα τα άτομα με τα οποία κοιμάστε. Και φυσικά και ο σύντροφός σας πρέπει να κάνει το ίδιο. Και αν κάποιος ερωτικός παρτενέρ του συντρόφου σας σας ενοχλεί, εκφράστε τις σκέψεις σας. Να είστε πάντα ειλικρινείς και να επικοινωνείτε μεταξύ σας.

#12 Μείνετε προστατευμένοι

Χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ προστασία.

#13 Ορίστε σαφή όρια

Ορίστε τα πράγματα που σας ενοχλούν και τα πράγματα που δεν σας ενοχλούν. Τι επιτρέπεται και τι όχι. Μιλήστε ειλικρινά μεταξύ σας και συζητήστε κάθε λεπτομέρεια.

#14 Σε καμία περίπτωση μη φέρετε έναν εραστή στο σπίτι

Αυτό είναι ένα απόλυτο ΟΧΙ. Ο σύντροφός σας μπορεί να γνωρίζει ότι κοιμάστε με άλλους, αλλά το να φέρετε το άλλο άτομο στο σπίτι σας μπορεί να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία.

Πρέπει να διαβάσεις  7 βήματα για μία ελεύθερη σχέση

#15 Ο σύντροφός σας έχει πάντα προτεραιότητα

Δώστε πάντα στον σύντροφό σας την πρώτη προτεραιότητα έναντι οποιωνδήποτε σχεδίων ή εκδηλώσεων μπορεί να έχετε με τους άλλους εραστές σας.

#16 Ορίστε ένα χρονικό πλαίσιο

Υπάρχουν δύο χρονικά πλαίσια για να σκεφτείτε. Πρώτον, πόσο συχνά επιτρέπεται να συναντηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με άλλα άτομα; Για μερικούς, μία φορά το μήνα μπορεί να μοιάζει πάρα πολύ, ενώ για άλλους, μία φορά κάθε δεκαπενθήμερο μπορεί να φαίνεται τέλεια. Επιλέξτε τι λειτουργεί για εσάς, αλλά φροντίστε να έχετε πάντα αρκετό χρόνο για να είστε ο ένας με τον άλλον. Δεύτερον, πόσο καιρό θέλετε να διαρκέσει η ελεύθερη σχέση; Καλό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για να επιστρέψετε στη μονογαμία εάν η ανοιχτή σχέση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Εάν σκέφτεστε για μία ελεύθερη σχέση, λάβετε σοβαρά υπόψη αυτούς τους 16 κανόνες. Μπορούν ίσως να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ευτυχισμένης ελεύθερης σχέσης και μίας αποτυχημένης και μπερδεμένης κατάστασης.

featured photo: Τwenty20.com/nikmock
Danai Gerasi
Danai Gerasi
Από μικρό κοριτσάκι το γράψιμο αποτελούσε πάντα για εμένα μία διέξοδο…. ένα καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Λατρεύω τις απλές καθημερινές στιγμές, τρελαίνομαι να περνάω χρόνο με μικρά παιδιά και να γίνομαι ένα με αυτά και θεωρώ ότι είμαι ζωντανή όταν χορεύω. Θα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο, πολλά λουλούδια και έναν μικρό αμπελώνα, κάπου στην επαρχία της Ιταλίας. Ψάχνω συνεχώς νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο μου, λατρεύω την αίσθηση της θάλασσας όταν με αγκαλιάζει, μπορώ να ερωτευτώ παράφορα ένα ζευγάρι παπούτσια και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς βιβλία, μουσική και αρώματα.

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]