6 αλήθειες για τις ελεύθερες σχέσεις

Σε αρκετούς, ο όρος «ελεύθερη σχέση» ακούγεται απλά σαν ένα ωραίο περιτύλιγμα για ελεύθερη απιστία, μιας και στο μυαλό μας η μονογαμία είναι βασικός πυλώνας σε μία σχέση. Η όλη ιδέα μίας μη μονογαμικής σχέσης ακούγεται περίεργη, τουλάχιστον, γιατί επιφανειακά, βλέπεις ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που στην πραγματικότητα όμως ο άντρας έχει μία ή περισσότερες ακόμη «φίλες» και η γυναίκα έχει επίσης έναν ή περισσότερους «φίλους», κάτι το οποίο γνωρίζουν και οι δύο και είναι εντάξει με αυτό.

Οι ανοιχτές σχέσεις υπάρχουν από τη δεκαετία του 1970 και φαίνεται να αυξάνονται ραγδαία τον 21ο αιώνα. Τα ζευγάρια σε ελεύθερες σχέσεις θεωρούν ότι δεν απέχουν πολύ από τη μονογαμία, καθώς μπορεί να μην περιορίζουν ο ένας τον άλλο σε έναν σύντροφο, σεξουαλικά, αλλά στην πραγματικότητα, με κάποιον τρόπο, δεσμεύονται σε ένα μόνο άτομο. Υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με τις ανοιχτές σχέσεις που πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν και εδώ είναι μερικές κοινές παρανοήσεις.

Υπάρχουν κανόνες

Οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι τόσο ξέφρενες και ελεύθερες όσο νομίζουμε. Υπάρχουν πράγματι ένα σύνολο κανόνων που οι δύο σύντροφοι θέτουν, οι οποίοι διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι ανάλογα με τα θέλω τους. Ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι η επικοινωνία. Προκειμένου να λειτουργήσει μία ελεύθερη σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινείς και ανοιχτοί όσον αφορά την επικοινωνία.

Η μονογαμία δοκιμάστηκε

Όταν ρωτήθηκαν γιατί επέλεξαν ανοιχτές σχέσεις, πολλά ζευγάρια απάντησαν ότι, στην πραγματικότητα, δοκίμασαν τη μονογαμία, αλλά τελικά αποφάσισαν ότι δεν τους ταιριάζει.

Οι εξωτερικές σχέσεις μπορεί να είναι μακροχρόνιες

Μία ελεύθερη σχέση δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι οι μόνοι βαθμοί ελευθερίας είναι οι περιστασιακές εξωτερικές ερωτικές συνδέσεις. Ορισμένα ζευγάρια έχουν συμφωνήσει να επιτρέψουν την ύπαρξη μακροχρόνιων σχέσεων με άλλα άτομα, ενώ σε ορισμένες πολύ ανοιχτές σχέσεις όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Πρέπει να διαβάσεις  Ραντεβού: Κάνετε Dating Ή Χάνεις Τον Χρόνο Σου;

Η έννοια της απιστίας υφίσταται και εδώ

Όταν ένας από τους δύο συντρόφους παραβιάζει τους κανόνες ή λέει ψέματα, τότε τεχνικά εξαπατά ακόμη και αν βρίσκεται σε μία μη μονογαμική σχέση. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τους κανόνες που διέπουν τη σχέση, η έννοια της εξαπάτηση της εμπιστοσύνης συνεχίζει να υφίσταται. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως πρόκειται για μία συναισθηματική σχέση που το μόνο που αλλάζει είναι οι ερωτικές ελευθερίες.

Διαφέρει από το swinging

Υπάρχει συχνά μία σύγχυση ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, στην πραγματικότητα διαφέρουν αρκετά. Στο swinging οι δύο σύντροφοι συμφωνούν να ανταλλάξουν συντρόφους με ένα άλλο ζευγάρι, ίσως μόνο για ένα βράδυ και αρκετές φορές ενώ βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Σε μία ελεύθερη σχέση, δεν περιορίζεστε να είστε με τον σύντροφο του ατόμου με το οποίο είναι ο σύντροφός σας, αλλά μπορείτε να γνωρίσετε όποιον θέλετε με βάση τους κανόνες που έχετε θέσει.

Εξακολουθεί να υπάρχει σωστή φροντίδα των παιδιών

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί κανείς να σκεφτεί ή να φανταστεί, ο τρόπος λειτουργίας την οικογένειας δεν αλλάζει σε μία ελεύθερη σχέση. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ζευγάρια λαμβάνουν ειδική μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά δε θα μάθουν για τον τρόπο ζωής των γονιών τους.

Πρέπει να διαβάσεις  Ελεύθερη σχέση: Πότε την έχεις και ποια τα όρια της;

 

Danai Gerasi
Danai Gerasi
Από μικρό κοριτσάκι το γράψιμο αποτελούσε πάντα για εμένα μία διέξοδο…. ένα καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Λατρεύω τις απλές καθημερινές στιγμές, τρελαίνομαι να περνάω χρόνο με μικρά παιδιά και να γίνομαι ένα με αυτά και θεωρώ ότι είμαι ζωντανή όταν χορεύω. Θα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο, πολλά λουλούδια και έναν μικρό αμπελώνα, κάπου στην επαρχία της Ιταλίας. Ψάχνω συνεχώς νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο μου, λατρεύω την αίσθηση της θάλασσας όταν με αγκαλιάζει, μπορώ να ερωτευτώ παράφορα ένα ζευγάρι παπούτσια και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς βιβλία, μουσική και αρώματα.

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις

Η φαντασίωση μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό σου. Η φαντασία μας τρέχει καθημερινά και πολύ καλά κάνει γιατί αλλιώς η καθημερινότητα θα...

Τι μπορείς να μάθεις από έναν χωρισμό

Ένας χωρισμός μπορεί να σε μάθει να τα δεις αλλιώς. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι ούτε το πιο εύκολο ούτε το πιο ευχάριστο πράγμα στον...

Ο Ταύρος και άλλα 4 ζώδια που κρύβουν με μεγάλη επιτυχία τα συναισθήματά τους

Εάν είσαι εσωστρεφής ή κάποιος αρκετά ντροπαλός, σίγουρα γνωρίζεις το πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτείς σε κάποιον. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν εκφράζουν...

Τι λέει το ζώδιο της Αφροδίτης μας για το ποιοι και πώς είμαστε σε μια σχέση;

Ένας οδηγός για το ποιοι είμαστε σε μια σχέση και γενικά στα ερωτικά μας, ανάλογα με το ζώδιο της Αφροδίτης μας. Αφροδίτη στον Κριό Οι άνθρωποι...

Το dating μετά τα 40

Το dating μετά τα 40 μπορεί και να είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία. Τι κι αν έφτασες τα 40, τα προσπέρασες και συνεχίζεις ακάθεκτ@ και...

Τα είδη σεξ που δεν περιλαμβάνουν σεξ

Το σεξ μπορεί να γίνει και χωρίς να κάνεις σεξ. Το σεξ υπάρχει στις ζωές μας και μάλιστα σε πληθώρα τύπων και ποικιλία στάσεων. Ωστόσο,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]