Πώς διαχειρίζεσαι τους καυγάδες σε μια σχέση από απόσταση

Παρόλο που για πολλούς μια σχέση από απόσταση δεν μπορεί να υφίσταται, είναι τόσο πραγματική όσο οποιαδήποτε άλλη σχέση. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μέσα σε αυτή και οι καυγάδες. Ένας καυγάς, όσο έντονος και εάν είναι, δεν σημαίνει το τέλος μιας σχέσης, αλλά οι δύο σύντροφοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να λύσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα μπορούν. Και εδώ θα δεις μερικούς από τους τρόπους για να διαχειριστείς τους καυγάδες σε μια σχέση από απόσταση.

Καυγάς με τον σωστό τρόπο

Τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου και να στην τελική να μην καταλήξετε κάπου μέσα από γραπτά μηνύματα. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας όταν υπάρχει ένταση. Αν πρόκειται για ένα θέμα που θέλει συζήτηση μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήση έτσι ώστε να ακούτε και να βλέπετε ο ένας τον άλλον σε πραγματικό χρόνο.

Κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις

Πολλές φορές καταλήγουμε να τσακωνόμαστε με τον σύντροφό μας επειδή πολύ απλά άλλο μας λέει και άλλο νομίζουμε ότι μας λέει. Για να το αποφύγεις αυτό, κάνε ερωτήσεις για να αποσαφηνίσεις τι είπε ή τι εννοούσε ο άλλος.

Να είσαι ακριβής σε αυτά που λες

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση από απόσταση, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Είναι όμως πολύ εύκολο να παρεξηγηθεί ένα μήνυμα. Εάν ο σύντροφός σου σε έχει πληγώσει με κάποιο τρόπο, ενημέρωσέ τον αμέσως, μην το αφήσεις να προσπεράσει, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να είναι μια ωρολογιακή βόμβα για τη σχέση. Να επιλέγεις πάντα να μιλάς και ότι σε ενοχλεί.

Να σκέφτεσαι πριν στείλεις κάτι

Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, πολλοί άνθρωποι δεν ελέγχουν τα συναισθήματα και τα λόγια τους. Να θυμάσαι πάντα ότι σε μια σχέση από απόσταση δεν πρόκειται να συναντήσεις τον σύντροφό σου στο τέλος της ημέρας, ώστε να έχεις χρόνο να του εξηγήσεις. Για αυτό διάβασε ολόκληρο το μήνυμά σου πριν από την αποστολή.

Πρέπει να διαβάσεις  10 προβλήματα μίας σχέσης από απόσταση

Να τον πιστεύεις όταν σου λέει ”συγνώμη”

Η απόσταση σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις τον σύντροφό σου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ενδέχεται να μην μπορείς να δεις τα μάτια του όταν σου λέει ότι λυπάται. Αν ο σύντροφός σου παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και ζητήσει συγγνώμη για αυτό, πίστεψέ τον και προσπάθησε να μην αναφέρεις ξανά το θέμα ακόμη και όταν συναντηθείτε. Η αποδοχή της συγγνώμης δείχνει στον σύντροφό σου ότι τον εμπιστεύεσαι και η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε σχέση, και ειδικά όταν υπάρχει απόσταση.

Μάθε την αιτία του καυγά

Τις περισσότερες φορές, οι καυγάδες προκαλούνται από μια μικρή παρανόηση ή από ένα αδιέξοδο συναίσθημα. Σε μια σχέση με απόσταση, ένας καυγάς μπορεί να εμφανιστεί μόνο και μόνο επειδή ο σύντροφός σου αισθάνεται ανασφαλής. Μάθε τι παρακίνησε την ένταση για να μπορέσεις να την αποσυμπιέσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Μήπως η σχέση σου σε αγχώνει περισσότερο από ότι θα έπρεπε;

Πάρε ένα μάθημα μετά από κάθε καυγά

Μόλις τελειώσει ένας καυγάς, προσπάθησε να μάθεις κάτι από αυτό. Μπορείς εύκολα να μάθεις κάτι νέο για τον σύντροφό σου, για το τι τον ενοχλεί, τι ενοχλεί εσένα, και να ξέρεις έτσι πώς να τα αντιμετωπίσεις στο μέλλον.

Ποτέ μην εστιάζεις μόνο στον καυγά. Επέλεξε να το ξεχάσεις μόλις τελειώσει και δώσε περισσότερη προσοχή στη σχέση που έχεις δημιουργήσει και θέλεις να κάνεις ακόμα καλύτερη.

featured photo: @SMDavis
Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]