Πώς διαχειρίζεσαι τους καυγάδες σε μια σχέση από απόσταση

Παρόλο που για πολλούς μια σχέση από απόσταση δεν μπορεί να υφίσταται, είναι τόσο πραγματική όσο οποιαδήποτε άλλη σχέση. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μέσα σε αυτή και οι καυγάδες. Ένας καυγάς, όσο έντονος και εάν είναι, δεν σημαίνει το τέλος μιας σχέσης, αλλά οι δύο σύντροφοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να λύσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα μπορούν. Και εδώ θα δεις μερικούς από τους τρόπους για να διαχειριστείς τους καυγάδες σε μια σχέση από απόσταση.

Καυγάς με τον σωστό τρόπο

Τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου και να στην τελική να μην καταλήξετε κάπου μέσα από γραπτά μηνύματα. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας όταν υπάρχει ένταση. Αν πρόκειται για ένα θέμα που θέλει συζήτηση μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήση έτσι ώστε να ακούτε και να βλέπετε ο ένας τον άλλον σε πραγματικό χρόνο.

Κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις

Πολλές φορές καταλήγουμε να τσακωνόμαστε με τον σύντροφό μας επειδή πολύ απλά άλλο μας λέει και άλλο νομίζουμε ότι μας λέει. Για να το αποφύγεις αυτό, κάνε ερωτήσεις για να αποσαφηνίσεις τι είπε ή τι εννοούσε ο άλλος.

Να είσαι ακριβής σε αυτά που λες

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση από απόσταση, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας γίνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Είναι όμως πολύ εύκολο να παρεξηγηθεί ένα μήνυμα. Εάν ο σύντροφός σου σε έχει πληγώσει με κάποιο τρόπο, ενημέρωσέ τον αμέσως, μην το αφήσεις να προσπεράσει, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να είναι μια ωρολογιακή βόμβα για τη σχέση. Να επιλέγεις πάντα να μιλάς και ότι σε ενοχλεί.

Να σκέφτεσαι πριν στείλεις κάτι

Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, πολλοί άνθρωποι δεν ελέγχουν τα συναισθήματα και τα λόγια τους. Να θυμάσαι πάντα ότι σε μια σχέση από απόσταση δεν πρόκειται να συναντήσεις τον σύντροφό σου στο τέλος της ημέρας, ώστε να έχεις χρόνο να του εξηγήσεις. Για αυτό διάβασε ολόκληρο το μήνυμά σου πριν από την αποστολή.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς μπορεί να φαντάζεται μια γυναίκα την πρόταση γάμου;

Να τον πιστεύεις όταν σου λέει ”συγνώμη”

Η απόσταση σημαίνει ότι δεν μπορείς να δεις τον σύντροφό σου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ενδέχεται να μην μπορείς να δεις τα μάτια του όταν σου λέει ότι λυπάται. Αν ο σύντροφός σου παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και ζητήσει συγγνώμη για αυτό, πίστεψέ τον και προσπάθησε να μην αναφέρεις ξανά το θέμα ακόμη και όταν συναντηθείτε. Η αποδοχή της συγγνώμης δείχνει στον σύντροφό σου ότι τον εμπιστεύεσαι και η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί σε οποιαδήποτε σχέση, και ειδικά όταν υπάρχει απόσταση.

Μάθε την αιτία του καυγά

Τις περισσότερες φορές, οι καυγάδες προκαλούνται από μια μικρή παρανόηση ή από ένα αδιέξοδο συναίσθημα. Σε μια σχέση με απόσταση, ένας καυγάς μπορεί να εμφανιστεί μόνο και μόνο επειδή ο σύντροφός σου αισθάνεται ανασφαλής. Μάθε τι παρακίνησε την ένταση για να μπορέσεις να την αποσυμπιέσεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς μπορεί να φαντάζεται μια γυναίκα την πρόταση γάμου;

Πάρε ένα μάθημα μετά από κάθε καυγά

Μόλις τελειώσει ένας καυγάς, προσπάθησε να μάθεις κάτι από αυτό. Μπορείς εύκολα να μάθεις κάτι νέο για τον σύντροφό σου, για το τι τον ενοχλεί, τι ενοχλεί εσένα, και να ξέρεις έτσι πώς να τα αντιμετωπίσεις στο μέλλον.

Ποτέ μην εστιάζεις μόνο στον καυγά. Επέλεξε να το ξεχάσεις μόλις τελειώσει και δώσε περισσότερη προσοχή στη σχέση που έχεις δημιουργήσει και θέλεις να κάνεις ακόμα καλύτερη.

featured photo: @SMDavis
Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

15 ερωτήσεις για να κάνεις στο πρώτο ραντεβού εάν θες να μάθεις για το παρελθόν του

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο άβολα είναι μερικές φορές τα ραντεβού, και ακόμα περισσότερο το πρώτο ραντεβού. Δεν ξέρεις τόσο καλά τον άλλον ώστε...

Ραντεβού με κάποιον μικρότερό σου

Ερωτεύτηκες έναν μικρότερό σου και ανησυχείς για το πρώτο σας ραντεβού και για το τι θα πει ο κόσμος; Θέλω να σου πω για αρχή...

Tελικά το γυαλί στις πόσες φορές σπάει;

Για αυτό το κείμενο ευθύνεται ξεκάθαρα το ποτήρι με το κρασί που έπεσε όσο κάναμε ένα zoom meeting την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο RIP στο...

Τι ψάχνεις τελικά σε μια σχέση;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που ψάχνουμε εμείς σε μια σχέση ή τι είναι αυτό που ψάχνουν οι άλλοι σε μια σχέση; Πολλές...

Γιατί πρέπει να γνωρίσεις ένα ζώδιο της φωτιάς μετά τον χωρισμό σου;

Κανένας -ή σχεδόν κανένας- χωρισμός δεν είναι εύκολος. Έχουμε πει πολλές φορές για τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις μια νέα γνωριμία μετά...

Πώς μπορείς να τον κάνεις να διαλέξει εσένα;

Πολλές φορές όταν θέλουμε κάποιον κάνουμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε ή για να μας προσέξει. Κάποιες φορές ξεπερνάμε τον εαυτό μας και...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]