Skip to main content

Έχει αποδειχθεί πως το να συνυπάρχει κανείς μέσα σε μια συντροφική σχέση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Μάλιστα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν καλύτερη ευημερία έναντι των ανθρώπων που ζουν μοναχικά ή βρίσκονται σε διάσταση.

‘Ενας στοργικός σύντροφος έχει την δύναμη να προσφέρει συναισθηματική και σωματική άνεση και υποστήριξη, ωστόσο παρατηρείται πως ύστερα από αρκετά χρόνια γάμου ή συμβίωσης, ο ένας από τους δυο ή και οι δύο ίσως αρχίσουν να αισθάνονται αποξένωση ή και το αίσθημα μιας απλής συγκατοίκησης, αφήνοντας έτσι στην άκρη την ερωτική διάθεση που υπήρχε στην αρχή. Η ηλικία, η συνεχής απασχόληση με την δουλειά και τα παιδιά αλλά και το πέρας των χρόνων πολλές φορές είναι αρκετά ικανά για να οδηγήσουν το ζευγάρι έξω από τον ρομαντισμό και την αγάπη. Αν βιώνεις κάτι αντίστοιχο ή αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πως θα καταφέρεις να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, παρακάτω θα βρεις 7 τρόπους για να οδηγηθείς και να οδηγήσεις τον σύντροφο σου στον ‘χαμένο’ σας ρομαντισμό.

Επιδιώξτε το ‘άγγιγμα’

Για την ακρίβεια το άγγιγμα που θα εμπεριέχει συναίσθημα μιας και εδώ δεν αναφερόμαστε σε μηχανικές και στρατηγικές κινήσεις. Όταν αγγίζουμε τον σύντροφο μας σωματικά, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βοηθούν τα συναισθήματα αγάπης να απελευθερωθούν. Μια αγκαλιά ακόμη και λίγων δευτερολέπτων απελευθερώνει οξυτοκίνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει την βιοχημεία μας, οδηγώντας την διάθεση μας στα ύψη.

Λιγότερη χρήση τεχνολογίας

Τι θα έλεγες να κάνετε ένα τεχνολογικό detox; Αν είσαι από τα αγόρια ή τα κορίτσια που βυθίζονται στα smartphones, τίποτα στα αλήθεια δεν μπορεί να να ‘σκοτώσει’ την επικοινωνία σας περισσότερο από αυτό. Άλλωστε τα ποσοστά μιλάνε από μόνα τους και αν κρίνουμε μόνο μέσα από αυτά, ενημερωτικά έχε υπόψιν σου πως το 70% των γυναικών θεωρεί ότι η χρήση της τεχνολογίας παρεμβαίνει στη συντροφική τους ζωή. Ιδιαίτερα λοιπόν την ώρα του φαγητού ή της ερωτικής σας συνεύρεσης ‘απαγορεύστε’ στις ηλεκτρονικές συσκευές να μπαίνουν εμπόδιο στη σχέση σας.

Ώρα για απόδραση

Το να φύγετε μακριά από τις εργασιακές, οικογενειακές και γενικότερα από όλες τις καθημερινές σας ευθύνες, θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στον έρωτα σας. Ακόμη και ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι, αν το εκμεταλλευτείτε σωστά θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τα όσα νιώθετε ο ένας για τον άλλο και η διάθεση σας σίγουρα θα εκτοξευτεί στα ύψη.

Να θαυμάζετε ο ένας τον άλλο

Πόσο συχνά επαινείτε ο ένας τον άλλο χωρίς να επικεντρώνεστε μόνο στα αρνητικά σας χαρακτηριστικά; Όταν μια σχέση είναι μακροχρόνια είναι πολύ εύκολο το ζευγάρι να οδηγηθεί σε γκρίνια, λανθασμένα σενάρια και υποθέσεις και φυσικά πληγωμένα συναισθήματα και από τις δυο πλευρές. Προσπαθήστε λοιπόν να επικεντρωθείτε στα καλά του συντρόφου σας και σε όλα εκείνα που σας έκαναν να συνάψετε αυτή τη σχέση.

Συνεχίστε να φλερτάρετε

Αντικειμενικά, το νούμερο ένα ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια μέσα στη σχέση τους είναι η έλλειψη ενθουσιασμού, η έκπληξη και το μυστήριο. Η μεγαλύτερη πρόκληση για να διαρκέσει ο ρομαντισμός αλλά και η επιθυμία για φλερτ έγκειται στο να προσπαθούν και τα δυο μέλη να καλύπτουν το οποιοδήποτε συναισθηματικό κενό. Το κλειδί λοιπόν είναι στο να βρεθεί ένας τρόπος ώστε το φλερτ να προκύπτει αβίαστα και διασκεδαστικά. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις είναι να του/της συμπεριφέρεσαι σαν να συναντηθήκατε μόλις, όπως την πρώτη σας φορά.

After sex conversation

Και όταν λέμε ‘after’ δεν εννοούμε το αμέσως επόμενο λεπτό. Ωστόσο και σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια που αποκαλύπτουν τα θετικά τους συναισθήματα μετά το σεξ δείχνουν να είναι πολύ πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους. Η περίοδος μετά το σεξ λοιπόν αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή την οποία αν αντιμετωπίζεται σωστά είναι βέβαιο πως θα εκδηλώνεται περισσότερη ικανοποίηση στο στενό σας προσωπικό δεσμό.

Επανεξετάστε τις κοινές σας προσδοκίες

Ας ξεκαθαρίσουμε πως καμία σχέση δεν είναι τέλεια! Και αν ένα πράγμα πρέπει να θυμόμαστε όλοι όταν συνάπτουμε μια σχέση είναι στα αλήθεια αυτό, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα στην ερωτική μας ζωή δεν κυλάνε όπως θα περιμέναμε. Εν έτη 2020 και με την σεξουαλική μας κουλτούρα να είναι πιο έντονη από ποτέ, θα ήταν ψέματα αν λέγαμε πως δεν επηρεαζόμαστε από τα χιλιάδες ερεθίσματα τριγύρω μας. Και αν όντως οι σχέσεις μας χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και βελτίωσης, να θυμάσαι πως οι μακροχρόνιες σχέσεις και κάθε επόμενη θα έχει πάντα σκαμπανεβάσματα. Γιατί η αγάπη και ο τρόπος που εκφράζουμε τα συναισθήματα μας σε κάθε περίπτωση και από άνθρωπο σε άνθρωπο.. διαφέρει!

Δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να καταφύγουν στη συμβουλή ενός ειδικού για να εκφράσουν τις προσδοκίες τους, αλλά κάποιες φορές και ίσως τις περισσότερες, αυτό που στα αλήθεια χρήζει βελτίωσης είναι αποκλειστικά οι προσδοκίες μας!

featured photo: Twenty20.com/benrobertsphotography