Skip to main content

Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια που δεν κάνετε εσείς;

Μη το πάρεις προσωπικά, αλλά για να βρίσκεσαι εδώ μάλλον είσαι ένας άνθρωπος που η ερωτική σου ζωή μπαίνει πάντα σε πρώτο πλάνο, από την άλλη πλευρά υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανησυχείς για την έκβαση της σχέσης σου.

Αν προβληματίζεσαι, να σε ενημερώνουμε πως δεν χρειάζεται, διότι καμία σχέση δεν πλέει πάντα σε πελάγη ευτυχίας. Αν ωστόσο αποτελείς εκ φύσεως ένα ανήσυχο πνεύμα και δεν συμβιβάζεσαι εύκολα στην ιδέα της μετριότητας, τότε σου παραθέτουμε 5 χρυσούς κανόνες για μια πιο ευτυχισμένη σχέση. Και που ξέρεις; ‘Ισως να νιώσετε και οι δύο πολύ σύντομα την απόλυτη πληρότητα!

Μόνο το σεξ δεν φτάνει. Η μήπως φτάνει;

Είναι προφανές πως κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι έχει δημιουργήσει έναν δικό του σεξουαλικό κώδικα. Προφανές επίσης είναι πως η συχνότητα δεν καθορίζει την επιθυμία, κι άσε ορισμένους να υποστηρίζουν το αντίθετο. Πάρε λοιπόν υπογραμμιστικό (ή ότι άλλο σου βρίσκεται εύκαιρο) και σημείωσε: Επιβάλλεται να μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις φαντασιώσεις και τα συναισθήματά σου στο τεράστιο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα σεξ! Το ίδιο αντίστοιχα θα χρειαστεί να κάνει και ο σύντροφός σου, με απώτερο σκοπό να οδηγηθείτε επικοινωνιακά αλλά και σωματικά σε μια πιο ειλικρινή σχέση.

Γιατί μπορεί το σεξ από μόνο του να μην αρκεί, ενεργοποιεί όμως την διάθεσή και την κρατάει πάντα στα ύψη. Lights off λοιπόν και η συνέχεια δικιά σας!

Δίκαιες μοιρασιές

Αν αυτό είναι ένα θέμα που γνωρίζεις από πρώτο χέρι, να σε ενημερώσουμε πως ο άνθρωπος που θα σου προτείνει να μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού ισότιμα, μάλλον δεν βρέθηκε ακόμα και αν κρύβετε κάπου παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας.

Αναφερόμαστε σε αυτούς που ενώ δηλώνουν ότι βοηθάνε με τις δουλειές του σπιτιού, τελικά παραμένουν μόνο στα λόγια. Και ναι, μπορεί να ακούγεται λεπτομέρεια μέσα στα τόσα προβλήματα που εκκρεμούν μέσα σε μια σχέση, ωστόσο οι πιο συχνές και αθώες εντάσεις συνήθως δημιουργούνται εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Εν ολίγοις, δίκαιες μοιρασιές γιατί κανένας δεν αποτελεί ‘’αφεντικό’’ ούτε και ‘’νοικοκύρης’’ για όλα, και μάλιστα σε πόστο πλήρης απασχόλησης!

‘’Τηλεπάθεια’’ ή αλλιώς με τα μάτια μιλάμε εμείς

Για την ακρίβεια ενστικτώδης τηλεπάθεια. Πρόκειται για ένα δυνατό συναισθηματικό δέσιμο το οποίο παρατηρείται σε πολλά ευτυχισμένα ζευγάρια, μέσω της oπτικής επαφής. Τα δυσάρεστα νέα είναι πως αυτό δεν προκύπτει από την μια ημέρα στην άλλη, μιας και χρειάζεται να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και κυρίως να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.

Τα ευχάριστα όμως υποστηρίζουν πως αν αυτό συμβαίνει και στη δική σας περίπτωση, τότε πιθανόν είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο. Διότι αυτή η σύνδεση ακούει στο όνομα αγάπη και τροφοδοτείται αποκλειστικά μέσα από αυτήν. Συνεχίστε λοιπόν γιατί τα βλέμματα αυτά μπορούν να πουν μόνο αλήθειες!

Θέλω να ονειρεύομαι μαζί σου

Ωραία τα μελλοντικά όνειρα αλλά αν δεν τα κάνετε από κοινού, τότε η ευτυχία σας διαχωρίζεται σε δυο διαφορετικά μονοπάτια. Θυμάσαι τα όνειρα της νεαρής σου ηλικίας; Πως θα έμοιαζαν τα παιδιά σας, τι θα κάνατε μόλις μένατε μαζί; Και παρότι μπορεί να τα έκανες με ένα άλλο πρόσωπο, τι συνέβη σε αυτά τα όνειρα; Μήπως παρά ήταν ουτοπικά ή μήπως η ζωή σε επανέφερε στην πραγματικότητα πριν προλάβεις να το καταλάβεις;

Ασφαλώς η αξία των ονείρων δεν καθορίζεται από το πόσο μεγαλεπήβολα είναι, η επιθυμία όμως για αυτά, (ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν ποτέ) είναι που κάνει την συνολική διαφορά! Θέμα Ψυχολογίας όλα και είμαστε σίγουροι πως θα συμφωνήσεις!

Αν υπάρχει επιθυμία, υπάρχει και χρόνος

Στη σημερινή εποχή υπάρχουν δεκάδες ανησυχίες στο μυαλό μας. Δουλειά, παιδιά, φίλοι, υποχρεώσεις, μια ατέρμονη προσπάθεια για να γινόμαστε καλύτεροι και τελικά; Τελικά, ο παράγοντας σχέση κάπου στη μέση της διαδρομής καταλήγει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ναι, είναι υγιές να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας ακόμη και αν ορισμένες φορές αυτό απαιτεί να είμαστε σωματικά μακριά από τον σύντροφό μας. Ωστόσο εδώ δεν αναφερόμαστε σε ακρότητες, αλλά σε προτεραιότητες. Βήμα- βήμα την φορά, αν σου ακούγεται πιο εύκολο και ύστερα σκέψου όλες τις όμορφες στιγμές που θα προκύψουν μόλις αποφασίσετε από κοινού να αφήσετε για λίγο τις υποχρεώσεις στην άκρη για χάρη της αγάπης σας. Γιατί αυτή η αγάπη αξίζει να βρίσκει τρόπους για να ζει και όχι απλά για να επιβιώνει!

featured photo:Τwenty20.com/usmfalina