Μερικές φορές το που έχει φτάσει η τεχνολογία είναι αξιοθαύμαστο. Άλλες πάλι μπορεί να σε βάλει σε περίεργες καταστάσεις, ειδικά αν είσαι σε σχέση. Για αυτό σήμερα εξετάζουμε την πολυσυζητημένη ερώτηση: Είναι το texting απιστία; Και φυσικά όταν μιλάμε για texting δεν εννοούμε το να στείλεις σε έναν φίλο σου ένα μήνυμα για να δεις τι κάνει. Εννοούμε κανονικό φλερτ μέσω μηνυμάτων.
Όταν τα social media και το texting είναι προέκταση του χεριού μας είναι λογικό να αναρωτιόμαστε που βρίσκεται το όριο
Όλα αυτά τα τεχνολογικά μέσα έχουν αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο δομείται -και αποδομείται- μία σχέση. Τα dating sites and apps μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από δεσμευμένους, χωρίς η σύντροφος να το καταλάβει. Αν όμως ρωτήσεις αυτούς τους ανθρώπους θα σου πουν πως απλώς μιλάνε και δεν έχουνε σκοπό για κάτι παραπάνω. Φυσικά κανένας δεν το πιστεύει αυτό εκτός αν θέλει να ζει μέσα σε ένα πλασματικό παραμύθι. Για να ψάχνεσαι σημαίνει ότι κάτι θέλεις, αλλιώς δεν μπαίνεις στον κόπο.
Τι συμβαίνει όμως σε πιο “αθώες” καταστάσεις;
Ας πούμε ότι ο σύντροφός σου κάνει likes ή μιλάει -περισσότερο από το συνηθισμένο- με κάποια υποτιθέμενη φίλη του. Είναι όντως αθώες οι συζητήσεις τους ή μήπως παίζει κάτι άλλο στο παρασκήνιο; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για να αμφιβάλεις για τον άνθρωπό σου σημαίνει ότι κάτι σου λέει το ένστικτό σου. Πριν όμως μπεις σε διαδικασία να τον κατηγορήσεις άδικα, σιγουρέψου ότι όντως μιλάει το ένστικτο και όχι οι ανασφάλειες. Μερικές φορές υποψιαζόμαστε κάποιον από φόβο ή ανασφάλειες και όχι επειδή πράγματι αυτός ο κάποιος μας έχει δώσει αφορμή. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να σκεφτείς να ψάξεις όχι το κινητό του αλλά τον εαυτό σου. Αν ωστόσο, μιλάει όντως το ένστικτό σου και κάτι δεν σου κάθεται καλά, ας βάλουμε έναν χρυσό κανόνα.
“Αν δεν θα το έκανες μπροστά μου, μην το κάνεις καθόλου”
Αυτός είναι σε γενικές γραμμές ένας ασφαλής κανόνας που μπορείς να χρησιμοποιείς. Αντίστοιχα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το “Αν δεν θα ήθελες να διαβάσω αυτά που στέλνεις, μη τα στείλεις“. Αυτός είναι ένας απλός και χρήσιμος κανόνας που μπορείς να έχεις μέσα στη σχέση σου ώστε να θέσεις το όριο όσον αφορά το που τελειώνει η επικοινωνία και που ξεκινάει το φλερτ.
Μήπως ακόμα αναρωτιέσαι αν όντως φλερτάρει;
Τότε γύρνα το νόμισμα από την άλλη. Αν εκείνος θεωρούσε πως έχεις πονηρές συζητήσεις, πως θα αντιδρούσε; Συνήθως οι άνθρωποι που είναι σε σχέση και φλερτάρουν αλλού είναι άτομα που είτε είναι ανασφαλή και ψάχνουν απεγνωσμένα την επιβεβαίωση, ή άτομα τα οποία έχουν τη σχέση τους δεδομένη οπότε θέλουν να βρουν κάτι με περισσότερο ενδιαφέρον. Αν λοιπόν καταλάβεις που βρίσκεται το πρόβλημα θα καταφέρεις και να το λύσεις. Δείξε ότι δεν είσαι απόλυτα εκεί ή ότι έχεις και εσύ άλλα, καλύτερα πράγματα να κάνεις.
featured photo: Pressmaster