Skip to main content

Πολλές γυναίκες προβληματίζονται με το γεγονός ότι ενώ βγαίνουν με έναν άντρα και έχουν θετικά σημάδια για το ενδιαφέρον του, εν τέλει καταλήγουν να αναρωτιούνται γιατί τις αποφεύγει ενώ αρχικά δείχνει ότι τις θέλει και εν τέλει δε συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους.

Θα πρέπει σε πρώτη φάση να αποδεχτείς ότι οι άντρες λειτουργούν διαφορετικά από τις γυναίκες. Για να κατανοήσεις την πηγή του προβλήματος θα πρέπει να γνωρίζεις τις φοβίες των αντρών αναφορικά με τις σχέσεις.

Συγκεκριμένα, οι πιο συνηθισμένες φοβίες των αντρών που τους αποτρέπουν από το να κάνετε σοβαρή σχέση είναι οι εξής:

  • Στην πορεία θα ανακαλύψεις τις ανασφάλειές του και θα τον αφήσεις
  • Θα χρειαστεί να σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπάει
  • Θα σταματήσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου
  • Δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σου
  • Θα τον πιέσεις μελλοντικά για γάμο
  • Δεν θα καταφέρει να σε κάνει ευτυχισμένη

Ανασφάλειες

Οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, έχουν πάρα πολλές ανασφάλειες. Ένας άντρας συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με άλλους άντρες και ανησυχεί μήπως αποκαλυφθούν οι αδυναμίες του.

Για αυτό μπορεί να σε αποφεύγει ενώ στην πραγματικότητα σε θέλει.

Εσύ από τη μεριά σου μπορείς να του δείξεις ότι τον θέλεις γι’ αυτό ακριβώς που είναι και ότι δε χρειάζεσαι κανέναν άλλον.

Φόβος της δέσμευσης

Το άλλο πρόβλημα που έχουν οι άντρες είναι ότι έχουν υποσυνείδητα συνδέσει τη δέσμευση με μια σιδερένια μπάλα στα πόδια τους. Φοβούνται πως δεν θα έχουν πια τη δυνατότητα να βγουν με τους φίλους τους, να φλερτάρουν άλλες γυναίκες και να ασχοληθούν με τα χόμπι τους.

Για να διώξεις την οποιαδήποτε υποψία όλων αυτών, από τη μεριά σου θα πρέπει να τον κάνεις να καταλάβει ότι έχεις και εσύ προσωπική ζωή, παρέες και ενδιαφέροντα και δεν θα κρέμεσαι κυριολεκτικά από πάνω του αν είστε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να διατηρήσετε και οι δύο την προσωπική ζωή σας και να την μοιραστείτε όπου είναι δυνατόν, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε σημαντικές αλλαγές.

Sexy no more

Επίσης, η εμφάνισή σου είναι πολύ σημαντική για έναν άντρα. Όσο και να του αρέσεις τώρα, τρομοκρατείται με την ιδέα του τι θα γίνει μόλις επαναπαυτείς στη σχέση σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να χαλαρώνεις όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, αλλά δε χρειάζεται να αφεθείς τελείως και να σταματήσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου. Συνέχισε τη διατροφή και τη γυμναστική σου κανονικά όπως έκανες μέχρι τώρα. Η αδιαφορία σου ως προς την εμφάνισή σου μπορεί να προκαλέσει αδιαφορία για τη σχέση σας από την πλευρά του.

Στο βρόντο

Οι άντρες θέλουν να φροντίζουν τη σύντροφο και την οικογένειά τους καλύτερα και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Σεβάσου αυτή του την επιθυμία, καθώς είναι από τις σημαντικότερές πεποιθήσεις του. Δείξε ότι εκτιμάς το γεγονός ότι θέλει και προσπαθεί να σε φροντίσει και μην το θεωρήσεις σε καμία περίπτωση δεδομένο. Δώσ’ του να καταλάβει ότι δεν θέλεις μια ακριβή και πολυτελή ζωή, μοιράστε τα έξοδά σας και απολύστε τη σχέση σας.

Δείξ’ του ότι είσαι περήφανη γι’ αυτόν και την προσπάθεια που κάνει.

Το μέλλον

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αντρών είναι το ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για σοβαρή δέσμευση. Το θέμα δεν είναι η ηλικία, αλλά το κατά πόσο ένας άντρας έχει ζήσει αυτά που θα ήθελε και τους στόχους που έχει επιτύχει πριν να είναι έτοιμος να νοικοκυρευτεί. Από μεριάς σου είναι απόλυτα λογικό να σκέφτεσαι το μέλλον, το γάμο και τα παιδιά.

Το θέμα είναι ότι οι άντρες επεξεργάζονται σιγά σιγά τις μεγάλες αλλαγές για να μην πανικοβληθούν. Μην τον πιέσεις, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, όπου υποτίθεται διασκεδάζετε και περνάτε όμορφες στιγμές μαζί. Θυμήσου πως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να πιέσεις κάποιον να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

Δες εδώ 2 σημαντικά video μαθήματα του γνωστού dating coach και συγγραφέα Νίκου Ανδρέου

Πως θα κάνεις έναν άνδρα να σε ερωτευθεί τρελά:

5 Μυστικά για να κάνεις έναν άνδρα να τρέχει από πίσω σου

Δες εδώ τα διαθέσιμα δωρεάν μαθήματα του Κύριου Ανδρέου:

https://couplegoals.gr/diathesima-dwrean

Δες εδώ όλα τα βιβλία του Νίκου Ανδρέου:

https://couplegoals.gr/nikos-andreou

κάνε like στην σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/getyourexpage/

Δες εδώ το βιβλίο «Τα μυστικά του texting»

https://couplegoals.gr/ta-mystika

Τέλος, το σημαντικότερο πρόβλημα των αντρών είναι αν θα είναι ικανοί να σε κάνουν ευτυχισμένη.

Μπορεί να κατάφερε να σε βγάλει ραντεβού, αλλά σκέφτεται συνεχώς το πως θα μπορέσει να σε κρατήσει ικανοποιημένη στο μέλλον. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις την ανησυχία του είναι να του δείχνεις πως είσαι  χαρούμενη μαζί του. Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με χαμόγελα, γέλια και αγάπη, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να του το λες μια στο τόσο. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το γεγονός αυτό αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον ίδιο.

Κάποιες γυναίκες κατάφεραν να βρουν τον τέλειο άντρα για αυτές. Κατάφεραν να τον βρουν, να τον κατακτήσουν και να τον κρατήσουν! Πώς; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα