Skip to main content

Οι σχέσεις από απόσταση παρουσιάζουν πολλές ιδιαιτερότητες. Παλαιότερα ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Ωστόσο η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει διευκολύνει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό.

Είναι απόλυτα βέβαιο πως μία σχέση από απόσταση δεν είναι κάτι ανέφικτο. Άλλωστε γίνεται κάτι ολοένα και πιο συχνό. Προκειμένου να έχεις μία πετυχημένη σχέση σου παρουσιάζω τις κορυφαίες συμβουλές για αυτό το σκοπό.

Πριν ο ένας από τους δύο φύγει

 1. 1.       Συζητήστε το

Πριν ο ένας από τους δύο φύγει, είναι απαραίτητο είναι απαραίτητο να κάνετε μία συζήτηση για το που βαδίζει η σχέση σας. Όσο και αυτό είναι αυτονόητο θα εκπλαγείς ίσως αν μάθεις ότι δεν συμβαίνει πάντα. Να έχεις υπόψη σου πως για αυτόν που μένει πίσω είναι ιδιαίτερα  επίπονο το να μην γνωρίζει τι συμβαίνει μεταξύ σας ακόμα κι αν όλα καταλήξουν καλά στο τέλος.

 1. 2.       Βάλτε χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα κλείσει η απόσταση

Μία σχέση από απόσταση είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, τουλάχιστον στην περίπτωση που η επιδίωξη είναι για κάτι περισσότερο. Φροντίστε λοιπόν να βάλετε ένα σαφές και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το πότε είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο να μεταφέρει τη ζωή του εκεί που είναι ο άλλος. Αυτό μπορεί να παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε στιγμές δύσκολες.

 1. 3.       Καθορίστε το επίπεδο της σχέσης σας

Είναι επίσης σημαντικό να καθορίσετε σε πιο επίπεδο είναι η σχέση σας. Αν απλά περνάται κάποιο διάστημα οι δύο σας ή αν σας δένει κάτι βαθύτερο. Να θυμάσαι πως είναι δίκαιο και για τους δύο αυτά τα όρια να είναι απόλυτα ξεκάθαρα.

 1. 4.       Καθορίστε το πόσο αποκλειστική θα είναι η σχέση για τον καθένα από τους δύο

Το να ξεκαθαρίσετε το συγκεκριμένο σημείο από την αρχή είναι από τη μία δίκαιο, ενώ από την άλλη  μπορεί να σας γλυτώσει από πολλές παρεξηγήσεις.

Επικοινωνία

 1. 1.       Προγραμματίστε την επικοινωνία σας

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε ένα πλάνο σε σχέση με το πόσες φορές μέσα στην ημέρα και πότε θα μιλάτε. Αυτό δεν αποκλείει το στοιχείο της έκπληξης, ωστόσο δίνει κατά κάποιο τρόπο την αίσθηση ότι βρίσκεστε κοντά..

 1. 2.       Επικοινωνήστε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα

Βρείτε μία ώρα που θα είστε και οι δύο χαλαροί και αφιερώστε την ένας στον άλλο. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται το συναισθηματικό δεσμό σας.

 1. 3.       Προγραμματίστε επισκέψεις

Οι η επικοινωνία όσο κι αν έχει διευκολυνθεί τα τελευταία χρόνια, σαφώς και δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή. Καλό θα είναι οι επισκέψεις να γίνονται εναλλάξ και από τους δύο συντρόφους.

 1. 4.       Χρησιμοποιείστε την τεχνολογία

Η τεχνολογία σήμερα είναι σύμμαχός σου. Χρησιμοποίησέ της προκειμένου να έχει οπτική επαφή, αλλά και για να επικοινωνείς με διάφορους τρόπους μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα πέρα από την προγραμματισμένη επικοινωνία μέσω Skype θα μπορούσες να στείλεις ένα μήνυμα οποιαδήποτε στιγμή για κάτι που σκέφτηκες ή απλά για να πεις στο ταίρι σου σ’ αγαπώ.

 1. 5.       Μοιραστείτε στιγμές από την καθημερινότητά σας

Διατηρήστε τον άλλο όσο είναι δυνατόν μέσα στη ζωή σας. Μοιραστείτε τις χαρές και τις λύπες σας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας.

 1. 6.       Μιλήστε για το κοινό σας μέλλον

Είναι σημαντικό να μιλάτε για το κοινό μέλλον που θα έχετε μαζί, όταν η απόσταση δεν θα σας χωρίζει. Αυτό θα σας δώσει δύναμη να αντέξετε τον καιρό που είσαστε χώρια.

Άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις

 1. 1.       Στείλτε δώρα ο ένας στον άλλο

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι μεγάλο. Μικρά δώρα όπως λουλούδια θα δείξουν στο ταίρι σας πως βρίσκεστε ακόμα εκεί για αυτό.

 1. 2.       Προγραμματίστε να κάνετε πράγματα ταυτόχρονα

Μπορείτε πολύ εύκολα να κανονίσετε να δείτε μαζί την αγαπημένη σας σειρά. Με αυτό τον τρόπο νοιώθετε μαζί κι ας είστε χώρια. Κάθε τι που κάνετε μαζί σας δίνει μία ακόμα δυνατότητα για να συζητήσετε.

 1. 3.       Βάλτε προκλήσεις

Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου ότι θα καταφέρεις κάτι που χρειάζεται προσπάθεια, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο να τον εντυπωσιάσεις όταν τον δεις από κοντά. Επιπλέον τα μικρά αυτά στοιχήματα σας δίνουν ακόμα περισσότερο υλικό για συζήτηση.

 1. 4.       Ανταλλάξτε κάποια προσωπικά σας αντικείμενα

Είναι ένα μέσω που σας συνδέει περισσότερο, καθώς όταν του/της λείπεις θα έχει κάτι δικό σου.

Στις δύσκολες στιγμές

 1. 1.       Να σκέφτεσαι θετικά

Ο θετικός τρόπος σκέψης πάντα βοηθάει να λύσεις οποιαδήποτε προβλήματα.

 1. 2.       Να σκέφτεσαι τα θετικά της σχέσης από απόσταση

Όσο κι αν δεν φαίνετε πάντα με την  πρώτη ματιά τα έχει. Ποια είναι αυτά; Περισσότερος χρόνος για τον εαυτό σου και για τους φίλους σου.

 1. 3.       Να σκέφτεσαι ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν

Ο καιρός θα περάσει και η ώρα που θα είσαστε μαζί είναι βέβαιο ότι θα έρθει.

 

Τι πρέπει να αποφύγεις

 1. 1.       Απέφυγε τη ζήλεια

Αν είναι μία φορά δύσκολο σε μία φυσιολογική σχέση τότε είναι βέβαια πιο δύσκολο σε μία σχέση από απόσταση. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να παρασυρθείς-είναι βέβαιο ότι δεν θα γνωρίζεις όλους όσους συναναστρέφεται, καθώς η ζήλεια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της σχέσης.

 1. 2.       Απέφυγε τον έλεγχο

Μην προσπαθείς να ελέγξεις ότι κάνει. Απλά δείξε εμπιστοσύνη είναι αναγκαίο.

 1. 3.       Μην δίνεις σημασία σε όσους βλέπουν αρνητικά αυτού του είδους τις σχέσεις

Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν την ιδέα μίας σχέσης από απόσταση στην καλύτερη περίπτωση ανόητη. Μην τους δίνεις σημασία και μην τους αφήνεις να σε επηρεάσουν.

 1. 4.       Μην κλείνεσαι σον εαυτό σου περιμένοντας πότε θα τον/την δεις

Ζήσε τη ζωή και διασκέδασε. Απλά να θυμάσαι πάντα ότι ΕΧΕΙΣ σχέση.