Skip to main content

Η σημερινή ερώτηση έρχεται από την Εβελίνα και έχει να κάνει με ένα ζήτημα που πολλές γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ή αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση, που μπορεί να κάνει μια γυναίκα ανασφαλή και ευάλωτη.

 

Ο άνδρας που είναι θετικός στην αρχή και μετά ξαφνικά τραβιέται και εξαφανίζεται.

Χωρίς πολλά λόγια, παρακάτω σου παραθέτω την ερώτηση της Εβελίνας:

Γιώργο γειά σου. Λοιπόν εγώ έβγαινα με έναν άντρα για περίπου 2 μήνες και όλα πήγαιναν πολύ καλά, τουλάχιστον όπως το έβλεπα εγώ. Παρόλα αυτά σιγά σιγά άρχισε να απομακρύνεται. Ερχόταν σπίτι μου, κοιμόμασταν μαζί και μετά τον έχανα. Εγώ κατάλαβα σχετικά γρήγορα τι σήμαινε αυτή η συμπεριφορά και απλά άφησα τα γεγονότα να συμβούν.

Απλά δεν ενδιαφερόταν τόσο για μένα και δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Δεν προσπάθησα να γίνω ούτε πιεστική, ούτε να απαιτήσω τίποτα. Δεν μπήκα στην διαδικασία να του στέλνω διαρκώς μηνύματα, δεν νευρίασα… Απλά άφησα τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους.

Η αλήθεια είναι πως έχει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά του και βαθιά μέσα μου ήθελα να πιστεύω πως αυτός ήταν και ο λόγος που χανόταν.

Παρόλα αυτά, μια φίλη μου είπε κάτι, ενώ το συζητούσαμε, που πραγματικά με έκανε να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι γινόταν. Μου είπε χαρακτηριστικά «Κανείς δεν είναι πιο πολυάσχολος, από αυτόν που σε αγνοεί». Παρότι οι φίλες μου προσπαθούσαν να με κάνουν να στείλω κάτι, εγώ τελικά άκουσα το δικό μου ένστικτο και δεν τον κυνήγησα.

Τώρα όμως γίνεται το πιο περίεργο. Αντί να εξαφανιστεί και να παραμείνει εξαφανισμένος, ξαφνικά μια μέρα επέστρεψε. Αρχίσαμε λοιπόν μια πολύ περίεργη κατάσταση, όπου για 1 μήνα στέλναμε μηνύματα, περίπου μια φορά την βδομάδα.

Αφού πέρασε 1 μήνας κάπως έτσι, μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντάς μου πως είχε ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις που είχε και ήθελε να συναντηθούμε σύντομα και να κάτσουμε μαζί. Συνεχίσαμε κανονικότατα με τα μηνύματα σε καθημερινή βάση και μια μέρα κανονίσαμε να βρεθούμε.

Εγώ περίμενα πως θα βρεθούμε και θα μου εξηγήσει τι ακριβώς τον κρατούσε τόσο απασχολημένο και γιατί συνέχιζε να μου στέλνει, παρότι δεν ήταν διαθέσιμος. Φυσικά, πρέπει να σου πω πως τελικά δεν βρεθήκαμε ποτέ. Και εκείνη ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Μετά απλώς χάθηκε και δεν ξαναέστειλε ποτέ.

Η ερώτησή μου είναι απλή. Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου τι έγινε και μου έχει φανεί τρομερά περίεργο. Εγώ πίστευα πως οι άντρες δεν παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά το μόνο που νιώθω είναι πως αυτός ο άντρας έπαιξε και με μένα και με τα συναισθήματά μου.

Ελπίζω εσύ να μπορείς να βρεις περισσότερη λογική σε όλο αυτό από εμένα.

Ευχαριστώ πολύ,

Εβελίνα.

 Η απάντησή μου:

Καταρχάς αγαπημένη μου Εβελίνα, θέλω να σου πω πως πραγματικά λυπάμαι που σου συνέβη όλο αυτό. Επειδή όμως πήρες τον χρόνο για να μου γράψεις την ιστορία σου και θέλεις την βοήθεια και την γνώμη μου, θέλω να σου ζητήσω μια χάρη.

Θέλω να σκεφτείς ένα εναλλακτικό σενάριο. Ένα σενάριο όπου δεν ξεκινάει με την λογική «Αυτός ο άντρας έπαιξε με τα συναισθήματά μου και το έκανε επίτηδες».

 

Τώρα βέβαια ξέρω πολύ καλά τι αναρωτιέσαι.

 

«Μα καλά Γιώργο, γιατί ένας άντρας να ξεκινήσει κάτι μαζί μου, μετά να αρχίσει να τραβιέται και ξαφνικά να αρχίσει να στέλνει μηνύματα που και που στο άσχετο»;

Θα σου εξηγήσω αμέσως. Οι βασικοί λόγοι που έχω διαπιστώσει ότι ωθούν τους άντρες να κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην δική σου περίπτωση είναι:

 

  • Του αρέσεις μεν, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θέλει σχέση μαζί σου.
  • Του αρέσεις, αλλά δεν ξέρει αν θέλει γενικά σχέση. Με οποιαδήποτε γυναίκα.
  • Νιώθει μοναξιά και τα μηνύματα που ανταλλάσσατε τον έκαναν να νιώθει μια σύνδεση
  • Βγαίνει με μερικές γυναίκες παράλληλα και αποφάσισε πως του αρέσει κάποια άλλη περισσότερο
  • Βγαίνει με μερικές γυναίκες και έκανε κάτι με μια από αυτές, το οποίο ισχυροποίησε την σχέση τους. τώρα θέλει να προσπαθήσει αποκλειστικά με εκείνη, παρότι δεν προσπάθησε να το δοκιμάσει μαζί σου
  • Βγαίνει με διάφορες γυναίκες και αυτό τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι έτοιμος για να κάνει κάτι σοβαρό με καμία. Γιατί είναι ακόμα κολλημένος με την πρώην του ή έχει βάλει σαν προτεραιότητα την δουλειά του

 

Θα μπορούσα να σου δώσω άπειρα ενδεχόμενα σαν τα παραπάνω. Η πραγματικότητα είναι πως δεν ξέρουμε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του. Απλά δεν πιστεύω πως αυτή η συμπεριφορά είναι κάτι που κάνουν μόνο οι άντρες και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ο άντρας.

Ζούμε σε μια εποχή, που υπάρχουν τόσες επιλογές και τόσα dating apps.

Αυτό κάνει τόσο εύκολο το dating.

Αλλά το αρνητικό είναι πως επειδή υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές στα χέρια μας, καταλήγει πρόχειρο και βιαστικό.

Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά μέσα από αυτά τα applications αναζητούν την πραγματική αγάπη και μια όμορφη σχέση. Αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι που επιδιώκουν απλά σεξ, γνωριμία ή ακόμα και τίποτα απολύτως.

Αυτό που προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις είναι πως αυτός ο άντρας δεν είναι απαραίτητα κακός, διαβολικός, ή άλλος ένας άντρας που ήθελε να παίξει μαζί σου και να σε πληγώσει επίτηδες.

Μπορώ να σου πω μάλιστα πως είναι σαν εσένα ή σαν οποιονδήποτε άλλο.

Είναι φυσιολογικός. Απλά είναι μπερδεμένος και δεν ξέρει τι θέλει πρώτα από τον εαυτό του.

 

Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο να βρει την αγάπη και στο να μείνει single και να έχει διάφορες επιλογές να εξερευνήσει. Είναι διχασμένος ανάμεσα στη χημεία και στην συμβατότητα.

Πάνω απ’ όλα όμως, είναι διχασμένος ανάμεσα στις άπειρες επιλογές που έχει.

 

Αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις λοιπόν είναι να τον ξεχάσεις και να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι σαν εκείνο τον άντρα που έπαιξε μαζί σου και μετά βαρέθηκε και εξαφανίστηκε.

Δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις δεν συμβαίνουν σπάνια.

Δεν είσαι ούτε η πρώτη και σίγουρα, ούτε η τελευταία που θα της συμβεί κάτι παρόμοιο.

Για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, ενδεχομένως να κάνεις κι εσύ το ίδιο πράγμα σε κάποιο άντρα στο μέλλον, απλά με διαφορετικό τρόπο και με άλλο μοτίβο επικοινωνίας.

Αν θέλεις όμως να μάθεις περισσότερα για την ψυχοσύνθεση και την λογική των αντρών, αν θέλεις να αποκωδικοποιήσεις τον εγκέφαλό τους και να καταφέρεις να τρυπώσεις στο μυαλό, αλλά και στην καρδιά ενός άντρα, τότε υπάρχει κάτι που θα σου αλλάξει την ζωή.

Σου προτείνω να κάνεις σήμερα κιόλας την εγγραφή σου στα δωρεάν μαθήματά του φίλου και συνεργάτη μου Νίκου Ανδρέου:

 

 ‘Πως να έχετε όποιον άνδρα θέλετε’

 

Μέσα από τα μαθήματά του, θα καταφέρεις να καταλάβεις, αυτό που οι περισσότερες γυναίκες αναρωτιούνται μια ολόκληρη ζωή και τελικά ποτέ δεν το μαθαίνουν.

 

‘Τι είναι τελικά αυτό που θέλουν οι άντρες’;

 

Θα γνωρίσεις το αντρικό μυαλό, θα το κατακτήσεις και θα μάθεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να φέρεις τον άντρα που σε ενδιαφέρει κοντά σου. Και να τον κρατήσεις κοντά σου, απόλυτα προσηλωμένο σε εσένα και μόνο.

 

Κάνε λοιπόν τώρα την εγγραφή σου και μάθε εντελώς δωρεάν, όλα όσα σκέφτεται ένας άντρας και καμία γυναίκα δεν έχει καταφέρει να μάθει.

Αυτή την ευκαιρία απλά δεν μπορείς να την αφήσεις να πάει χαμένη.