Βαρέθηκα να εξηγώ γιατί δεν είναι αδυναμία να θέλω μια σχέση

Μπορεί το κρυφτό να είναι βασικό συστατικό στη σχέση του σήμερα. Όμως στην πραγματικότητα όποιος μετράει δεν κρύβεται.

Μπορεί να είναι βολικό να μη ρίχνεις τον εγωισμό σου απ’ το βάθρο του και να μην παραδέχεσαι τα συναισθήματά σου. Αλλά να ξέρεις θέλει δύναμη να παραδεχτείς πως αυτό που ψάχνεις είναι κάτι περισσότερο από μια περιπέτεια. Δεν είναι αδυναμία να θέλεις μια σχέση.

Και αν υπάρχουν εκεί έξω που κουνάνε κεφάλια και ρίχνουν ματιές αποδοκιμασίας λίγο με ενδιαφέρει. Άλλωστε πάντα είναι πιο εύκολο να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων. Πάντα είναι πιο εύκολο να κοροϊδεύουμε αυτό που εμείς δεν τολμάμε να κυνηγήσουμε.

Βέβαια αν όλα τα παραπάνω δεν ίσχυαν και δεν είχαν εκμοντερνιστεί οι σχέσεις και τα θέλω μας δε θα είχε λόγο ύπαρξης αυτό το κείμενο.

Αλλά δυστυχώς στο σήμερα είναι πιο βαρετό και κουραστικό  απ’ ότι φανταζόμουν να δικαιολογείς τα αυτονόητα. Μοιάζει σαν μια απολογία άνευ λόγου και αιτίας.

Μπορεί  κανένας να μη ενδιαφέρεται αν κάνω δύο δουλειές, πόσες γλώσσες μιλάω και τι έφαγα χτες. Αλλά όλοι θα σπεύσουν να σχολιάσουν γιατί γείωσα τον κούκλο δίπλα που μου έπιασε “κουβέντα” στο καθιερωμένο 6άρι. Και εγω βαρέθηκα.

Βαρέθηκα να εξηγώ ότι στόχος μου σε αυτή τη ζωή είναι το “μαζί”

Και όχι το μέχρι να ξημερώσει μαζί και μετά δύο ξένοι.

Βαρέθηκα να εξηγώ ότι μ’ αρέσει να μοιράζομαι, να συνυπάρχω και να ονειρεύομαι με τον άλλον

Και όχι να ξεροσταλιάζω πάνω από ένα κινητό που χτυπάει τις νύχτες για μερικές στιγμές.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι 4 ανάγκες που καθορίζουν το πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

Βαρέθηκα να εξηγώ ότι εγώ δεν ψάχνω ποιον θα γεμίσει τα κενά μου, αλλά αυτόν που θα φωτίσει περισσότερο τον κόσμο μου.

Βαρέθηκα να εξηγώ ότι ο έρωτας για μένα δεν είναι το άσε να δούμε πως θα πάει του σήμερα. Αλλά το πάμε μαζί ή άστο. Το αμοιβαίο αυτό που το νιώθεις από την αρχή και δεν το χαλαλίζεις για καμία περιπέτεια και για κανένα one night stand.

Βαρέθηκα να εξηγώ ότι δεν φοβάμαι τη μοναξιά και ούτε συμβιβάζομαι.

Αλλιώς θα γέμιζα τις νύχτες μου με πρόσκαιρες παρουσίες ή με μια μέτρια σχέση.

Όμως οι μέτριες σχέσεις, αυτές οι χωρίς φλόγα και κυρίως χωρίς θαυμασμό δε με γεμίζουν. Δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ του γούστου μου.

Βαρέθηκα να εξηγώ πως ναι μπορεί να είμαι τρελή και ρομαντική που μιλάω για σχέση στο σήμερα.

Αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα εκεί έξω. Ίσως λίγοι άλλα υπάρχουν. Μπορεί κι αυτοί να μη θέλουν να δίνονται συνεχώς σε ξένα σώματα, αλλά να ψάχνουν αυτό το ένα που θα κουμπώσει πολύ και σε ΟΛΑ.

Πρέπει να διαβάσεις  6 σημάδια ότι η σχέση σας πηγαίνει πολύ γρήγορα

Στο δικό μου κόσμο άλλωστε οι σχέσεις δε θέλουν τίτλους, ούτε χρώματα και εικόνες. Πολύ συναίσθημα θέλουν και ανθρώπους που να θέλουν ακόμα και όταν δεν θα μπορούν.

featured photo: @kaitlynzuverink

10 σημάδια ότι είναι για σένα

Προχτές η φίλη μου η Μελίνα ούρλιαζε όταν της έστειλε το new entry ένα τραγούδι των Deep Purple που για πολλούς λόγους είναι το...

3 πράγματα που ένας Ζυγός ψάχνει στον σύντροφό του

Αν σε ενδιαφέρει ένας Ζυγός, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα τον κερδίσεις. Τι μπορεί να ψάχνει, λοιπόν, ένας Ζυγός από τον σύντροφό...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου όταν έχει μια δύσκολη ημέρα

Το να έχεις μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα το έχουμε περάσει όλοι. Είναι κάποιες ημέρες που απλά όλα πάνε στραβά. Το μόνο που θέλεις...

Τι φοβάσαι και δεν χωρίζεις;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Από την αρχή έως και το τέλος τους θέλουν δουλειά και πολύ μάλιστα. Εκτός από την ίδια τη σχέση...

Αυτό που κάθε ζώδιο αρνείται να θυσιάσει για μια σχέση

Όλοι έχουμε στη ζωή μας όνειρα και για να τα επιτύχουμε βάζουμε κάποιες προτεραιότητες. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταφέρνουμε πάντα να φτάσουμε στον στόχο....

Όταν του αρέσεις αλλά σε θέλει μόνο για θαυμάστρια

Σου αρέσει και του αρέσεις. Έχετε μιλήσει κάποιες -ή πολλές- φορές και πλέον είσαι σίγουρη ότι ο τόνος του δεν είναι απλώς φιλικός. Σε...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]