Skip to main content

Αυτό το άρθρο είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Είναι μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Αν πιστεύεις κι εσύ στην πραγματική αγάπη, τότε διάβασε προσεκτικά την ιστορία της Άννας.

Η Άννα ζήτησε την βοήθειά μου, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της. Όταν η σχέση της γκρεμίστηκε εντελώς. Όταν ο σύντροφός της, της είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να χωρίσουν. Εκείνη όμως ήταν αποφασισμένη να μην χάσει τον άνθρωπό της. Γιατί τον αγαπούσε πραγματικά κι πίστευε ολόψυχα πως αυτή η σχέση δεν είχε τελειώσει.

Η Άννα γνώρισε τον Δημήτρη στα γενέθλια της καλύτερής της φίλης. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος του συντρόφου της. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά: «Με το που μας σύστησαν και κοιταχτήκαμε, το ήξερα πως θα ήμασταν μαζί. Σαν κάτι να σκίρτησε μέσα μου, την στιγμή που δώσαμε τα χέρια και είπαμε χάρηκα.»

Από εκείνο το βράδυ και μετά, πράγματι ο Δημήτρης και η Άννα ξεκίνησαν να βγαίνουν και να γνωρίζονται. Η σχέση τους κυλούσε πολύ όμορφα και όλα ήταν ονειρεμένα.

«Αυτό που είχαμε,  ήταν κάτι πολύ περισσότερο από 2 ανθρώπους που κάνουν dating. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ήμασταν σίγουροι και οι 2 πως θέλαμε να είμαστε σε σχέση. Θέλαμε να είμαστε μαζί.»

«Η χημεία που είχαμε ήταν απίστευτη. Το σεξ ήταν υπέροχο και η επικοινωνία μας ήταν κάτι που πρώτη φορά βίωνα μέσα σε μία σχέση. Μου άρεσε τόσο πολύ το χιούμορ του. Το πως με έκανε να νιώθω. Όταν ήμασταν μαζί , ξεχνούσα όλο τον κόσμο γύρω μου και απλά χαμογελούσα. Ήμουν σίγουρη, πως αυτός ο άντρας ήταν για μένα ο ένας. Ο μοναδικός.»

Τα πράγματα όμως έμελλε να αλλάξουν δραματικά για την Άννα και τον Δημήτρη.

«Ήταν σαν να συνηθίσαμε λίγο ο ένας τον άλλο. Σαν να βολευτήκαμε. Άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα πράγματα, μικρά στην αρχή, που εμένα όμως με πείραζαν.

Δεν με έπαιρνε τηλέφωνο όταν έλεγε πως θα με πάρει, δεν σήκωνε το τηλέφωνό του όταν τον έπαιρνα εγώ. Φαινόταν λες και πάντα υπήρχε μια δικαιολογία για όλα. Κάποιες από αυτές μπορούσα να τις πιστέψω, τις περισσότερες όμως, καθόλου.

Μόνιμα κάτι πρόκυπτε. Είχε παραπάνω δουλειά και θα καθόταν μέχρι αργά, κανόνιζε να δει τους φίλους του πολύ πιο συχνά και γυρνούσε σπίτι χωρίς όρεξη. Το καταλάβαινα. Είχε απομακρυνθεί και ένιωθα πως τον χάνω. Το σεξ είχε σχεδόν σταματήσει και δεν ένιωθα επιθυμητή στα μάτια του. Ένιωθα αόρατη. Κενή.

Άρχισα να γίνομαι παρανοϊκή και σιγά σιγά έφτιαχνα διάφορα σενάρια στο μυαλό μου, για να εξηγήσω την συμπεριφορά του. Είχε γνωρίσει κάποια άλλη; Αυτό έφταιγε και δεν είχε το θάρρος να το παραδεχτεί;

Ένα βράδυ που γύρισε από την δουλειά, έφτασα στα όριά μου και αποφάσισα να του μιλήσω ανοιχτά. Εκείνο το βράδυ είπαμε πολλά και σκληρά λόγια, που δεν εννοούσαμε.

Καταλήξαμε να μαλώνουμε πολύ άσχημα, εγώ έκλαιγα και εκείνος φερόταν σαν μανιακός από τα νεύρα του. Κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να μου πει το οριστικό αντίο. Μου είπε πως θέλει να χωρίσουμε.

Ήμουν σε μια απελπιστική κατάσταση, γιατί ήμουν πραγματικά ερωτευμένη με τον Δημήτρη και ήμουν σίγουρη πως ήταν κι αυτός ερωτευμένος μαζί μου. Άρχισα να βυθίζομαι στην θλίψη και στην απελπισία μου.

Είπα στον εαυτό μου πως δεν θα τον αφήσω να φύγει έτσι απλά. Άρχισα λοιπόν να τον παίρνω τηλέφωνο συχνά. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Του έστελνα συνέχεια μηνύματα και έφτασα μέχρι στο σημείο να πάω στο σπίτι του και να του χτυπάω για να μου ανοίξει. Καμία επιτυχία.

Ήμουν πρακτικά σε υστερία και είχα αρχίσει να νιώθω κατάθλιψη. Είχα σταματήσει ακόμα και να τρώω. Δεν είχα όρεξη για τίποτα. Σε κάποια φάση, μου γύρισε εντελώς διαφορετικά.

Ήμουν μέσα στα νεύρα και έπεισα τον εαυτό μου πως δεν τον χρειάζομαι. Ας κάνει ότι θέλει. Φυσικά όλα αυτά ήταν ένα ψέμα. Τον χρειαζόμουν και μάλιστα πολύ. Και τον αγαπούσα. Τον ήθελα πίσω.

Τότε κάτι συνέβη. Μια φίλη μου, που είχε κουραστεί να με βλέπει σε αυτή την κατάσταση, μου πρότεινε να διαβάσω ένα βιβλίο, που τότε δεν το γνώριζα, αλλά ήταν αυτό που μου άλλαξε την ζωή. Αυτό ήταν το βιβλίο του Νίκου, το Μυστικό της Επανασύνδεσης.

Στην αρχή δεν πίστευα καθόλου πως μπορούσε να με βοηθήσει. Για να μην τα πολυλογώ όμως, σύντομα έπιασα εντελώς πάτο και ήξερα πως δεν είχα τίποτα να χάσω. Ήταν η μόνη μου επιλογή. Έτσι πήρα την απόφαση να δώσω μια ευκαιρία σε όλο αυτό.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από τις σελίδες του. Ήμουν απόλυτα προσηλωμένη και συγκεντρωμένη. Και το πιο εντυπωσιακό ήταν πως μου έμαθε πολλά πράγματα. Πρώτα για εμένα την ίδια και μετά για την σχέση μου.

Το βιβλίο με έκανε να καταλάβω ένα-ένα τα λάθη που γίνονται στις σχέσεις και σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα, πως είχα κάνει τα περισσότερα από αυτά, στην δική μου σχέση. Η βοήθειά του όμως ήταν πολύτιμη.

Το πιο σημαντικό πράγματα που κατάφερα, διαβάζοντας το βιβλίο, ήταν να κάνω επιτέλους τον Δημήτρη να μου απαντήσει. Άφησα λίγο καιρό να περάσει και τότε του έστειλα ένα γράμμα που είχα γράψει εγώ.

Η Άννα έγραψε το εξής γράμμα στον Δημήτρη:

«Δημήτρη γειά σου. Απλώς ήθελα να στείλω αυτό το μικρό γράμμα για να σου πω πως πραγματικά σέβομαι την απόφασή σου να χωρίσουμε. Για να πω την αλήθεια, υπήρχαν στιγμές που το είχα δει να έρχεται. Επίσης θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για την συμπεριφορά μου μετά τον χωρισμό μας. Ήταν πολύ εγωιστική και λάθος από μέρους μου και σου ζητάω ειλικρινά συγγνώμη.

Α και μην ξεχάσω! Μερικά ευχάριστα νέα! Κάτι υπέροχο συνέβη τις προάλλες και άλλαξε η τύχη μου! Τέλειο timing ε; Θα ήθελα να σου πω περισσότερα κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτή την στιγμή όμως και οι 2 μας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο.»

Φιλιά,

Άννα.

Κι όμως, ο Δημήτρης απάντησε και η Άννα δεν το πίστευε.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είχα ακολουθήσει τις συμβουλές του βιβλίου και βγήκαν όλες αληθινές. Το γράμμα ήταν η αφορμή για να είμαστε και πάλι μαζί.»

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω ακόμα για την ιστορία της Άννας, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως η Άννα και ο Δημήτρης ήταν και πάλι μαζί. Με μια σχέση πιο δυνατή από ποτέ. Πρόσφατα μου είπε μάλιστα, πως σκοπεύουν να παντρευτούν.

Αποφάσισα να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σου, γιατί ξέρω πως υπάρχουν πολλές γυναίκες, που υποφέρουν μετά από έναν άσχημο χωρισμό και νιώθουν πως βρίσκονται σε ένα απόλυτο αδιέξοδο. Ίσως να βρίσκεσαι κι εσύ σε μια παρόμοια θέση.

Είμαι εδώ όμως για να σου πω πως δεν είσαι μόνη σου.

Αν αυτό που θέλεις πραγματικά, είναι να είσαι και πάλι μαζί με τον σύντροφό σου, τότε μπορώ να σε βοηθήσω να το πετύχεις. Αυτό που σου προτείνω, είναι να διαβάσεις κι εσύ το βιβλίο μου «Το Μυστικό της Επανασύνδεσης

Mέσα από αυτό το βιβλίο, σου υπόσχομαι πως θα σε πάρω από το χέρι και θα εξερευνήσουμε μαζί κάθε σου πρόβλημα και ότι σε κρατάει πίσω. Και στην θέση τους, θα βρούμε τις ιδανικές λύσεις, για να έχεις την όμορφη και ευτυχισμένη σχέση, που είχατε ξεκινήσει μαζί.

Μην στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα της ευτυχίας.