Skip to main content

Ο άντρας μπορεί να σε ερωτευτεί ξανά μετά από έναν χωρισμό, ότι και να έχει πει. Όλα βρίσκονται στην αλλαγή σου, αλλά και στην ανάμνηση του ποια είσαι.

Είναι ο χωρισμός το τέλος μίας σχέσης ανθρώπων; Τις περισσότερες φορές ναι, καθώς ο ένας από τους δύο έχει χάσει μία για πάντα τα συναισθήματα του.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι και απόλυτο καθώς όλες τις σχέσεις τις αφήνουμε να πεθάνουν. 

Είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το πως πεθαίνει μία σχέση μέσα από την αδιαφορία. 

Αδιαφορία, το μεγάλο τέλος

Σε μία σχέση ο έρωτας λένε πως δεν κρατάει για πάντα και έρχεται η αγάπη. Αυτό είναι μύθος καθώς ο έρωτας είναι το ενδιαφέρον που δεν ξεθωριάζει τόσο εύκολα και μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια.

Αυτό που σκοτώνει ξανά και ξανά τη σχέση ενός ζευγαριού, είναι η αδιαφορία και ο συμβιβασμός.

Τα μικρά καθημερινά πράγματα σπάνε σιγά σιγά όλα όσα θυμίζουν το πως και το γιατί είχες ερωτευτεί αυτό τον άνθρωπο.

Ο άντρας πολλές φορές δεν το βιώνει το ίδιο με εσένα, όμως πίσω στο μυαλό του γνωρίζει πως η σχέση σας δεν είναι το ίδιο, αλλά δεν μπορεί να το περιγράψει και να το δει ξεκάθαρα.

Αντίθετα εσύ, που είσαι πιο αναλυτική και τείνεις περισσότερο να τα φιλτράρεις όλα με το συναίσθημα θες να βρεις τη λύση χωρίς πρόβλημα. 

Έτσι λοιπόν η πίεση, οι μικροί καβγάδες, οι αμέτρητες υποχρεώσεις και πολλά άλλα αφήνουν μία σχέση να μαραζώσει με μέτριο και όλο και πιο αραιό σεξ και τρυφερές στιγμές.

Ο χωρισμός

Ο χωρισμός λοιπόν είναι αναπόφευκτος. Βασικά έχει συμβεί ήδη και δεν το έχετε καταλάβει. Ο άντρας είναι πιο απόμακρος από ποτέ και εσύ ανικανοποίητη, όσο και αν τον θες ακόμα.

Έτσι σύντομα θα σου πει «νομίζω πως δεν πάει άλλο πρέπει να χωρίσουμε» και σύντομα βρίσκεστε σε διαφορετικούς δρόμους, όχι γιατί δεν είστε ερωτευμένοι, αλλά γιατί δεν το νιώθετε πλέον.

Αυτός ο τύπος χωρισμού είναι ο πιο επώδυνος, γιατί ξέρεις πως δεν υπάρχει ένα τραύμα, όπως μία απάτη ή μία προδοσία που να τον νομιμοποιεί στα μάτια σου, αλλά μία μονάχα αδιαφορία και γκρίζα καθημερινότητα που σας αντλεί κάθε στιγμή ότι αγνό και παθιασμένο έχετε μέσα σας.

Έτσι σύντομα βρίσκεσαι με δάκρυα στα μάτια και πολλές σκέψεις, ενώ ο πρώην σου είτε προσπαθεί να σε ξεπεράσει χωρίς επιτυχία βλέποντας άλλες γυναίκες, είτε κλείνεται στον εαυτό του. Όλα δείχνουν πως είναι μάταια και έτσι θα είναι αν δεν το προσπαθήσετε ξανά. 

Μπορεί να σε ερωτευτεί ξανά; 

Φυσικά και μπορεί. Η απάντηση έχει ήδη δοθεί από πολλές γυναίκες που ακολούθησαν τα παρακάτω tips και έδωσαν αυτό που χρειαζόταν ο σύντροφος σου για να σε ερωτευτεί ξανά. Μία αλλαγή με την ανάμνηση του γιατί σε ερωτεύτηκε.

Τι σημαίνει όλο αυτό; Λοιπόν ο άντρας χωρίζει γιατί χρειάζεται ανανέωση. Είναι συνηθισμένος στις αλλαγές και τις γρήγορες παραστάσεις. Σκέψου πόσο του αρέσουν οι ταινίες δράσεις που είναι γυρισμένες με γρήγορο μοντάζ. 

Πάνω σε αυτό το μοτίβο δεν καλλιεργεί μόνο την διασκέδαση του, αλλά και το μοντέλο ζωής του. Ακόμα και μετά τον χωρισμό μπορεί να τρέφει συναισθήματα, όμως η ρουτίνα με τα ίδια και τα ίδια τον έκαναν να μην μπορεί να σε δει όπως ήθελε.

Μπορεί επιπλέον και εσύ να μην είχες τον χρόνο για να κάνεις όλα όσα ήθελες και να φάνηκες ως μονότονη και βαρετή. Όμως τώρα είναι η ώρα για κάτι εντελώς νέο, η ώρα για να δράσεις και να τον κερδίσεις πίσω!

Πως θα τον κάνεις να σε ερωτευτεί ξανά; 

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, όμως να θυμάσαι ο κανόνας είναι να τηρούνται δύο ζητούμενα, το πρώτο είναι να του θυμίζεις ποια είσαι και το δεύτερο να δείχνεις πως έχεις κάνει αλλαγές.

Εξωτερική ανανέωση

Το πιο εύκολο πράγμα για να δείξεις πως αλλάζεις, είναι η εξωτερική ανανέωση. Άλλαξε στυλ σε ρούχα, μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις πως θα πρόσεχε με έναν θετικό τρόπο. Αυτό που θες είναι να δει εσένα, όμως λίγο διαφορετική και μπορείς να το καταφέρεις πολύ εύκολα και γρήγορα. Φρόντισε οι αλλαγές να είναι ικανοποιητικές για εσένα και όχι πολύ τολμηρές. Θες να δείξεις πως αλλάζεις, όχι πως γίνεσαι κάποια άλλη. 

Στείλε του να κάνετε κάτι διαφορετικό

Είτε έχετε χωρίσει, είτε είστε στα χωρίσματα, βρες μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία που δεν αποτελούσε ρουτίνα σας και ζήτα του να πάτε να την βιώσετε μαζί. Αυτό για δώσει ώθηση στο να δεθείτε παραπάνω και να θυμηθεί πόσο όμορφα περνούσε στις αρχές που ήταν ερωτευμένος μαζί σου. Τέτοια πράγματα είναι να δείτε μία παράσταση θεάτρου σε ένα στυλ που δεν έχετε δοκιμάσει, να πάτε για πεζοπορία ή μάζεμα μανιταριών, να γραφτείτε σε ένα σπορ ή οτιδήποτε θα είναι συμβατό με τα ενδιαφέροντα σας αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά.

Κάνε τις σωστές δημοσιεύσεις στα social media

Λοιπόν ένα από τα πολύ δυνατά νοσταλγικά εργαλεία είναι τα social media. Βρες την αγαπημένη σου φωτογραφία που είτε είστε μαζί, είτε σε τράβηξε ο σύντροφος σου και ανέβασε την στα social media. Είναι πολύ πιθανό να μην σου στείλει, αλλά να κάνει απλά like. Στείλε του και πες του για το πόσο όμορφη ανάμνηση ήταν και πόσο ανέμελα και όμορφα είχατε περάσει. Θα τα θυμηθεί όλα και σύντομα θα δει ποια πραγματικά έχασε. Μπορεί λοιπόν να σου ζητήσει καφέ ή ποτό ακόμα και μέσα στη μέρα. Πες ναι!

Μίλησε το με ειλικρίνεια

Το τελευταίο σου όπλο είναι η αφοπλιστική ειλικρίνεια σου. Πες του όλα όσα νιώθεις πραγματικά στην ανάμνηση των πρώτων σας ημερών, το πόσο τον θες πίσω, το τι είναι για εσένα ο κόσμος χωρίς αυτόν και πολλά άλλα τέτοια που κρύβεις μέσα σου. Κάνε τον να νιώσει όσα νιώθεις και θα δεις πως στο τέλος θα σου μιλήσει και αυτός.

Τον έκανα να με ερωτευτεί ξανά; 

Η απάντηση είναι ναι και έσωσες τη σχέση σας, όμως δεν κόλλησες όλα τα κομμάτια που έσπασαν. Αυτά διορθώνονται σταδιακά μέσα από αρκετή προσπάθεια και θέληση. Απέδειξε του πως όντως είσαι πιο ώριμη στα θέλω σου.

Η συμβουλή που πρέπει να κρατήσεις είναι να μην ξαναπείς όχι σε τίποτα που θες. Θυμήσου πως τον έχασες μία φορά, γιατί πρέπει να καταπιέζεις όλα όσα θες να κάνεις μαζί του; Βρες χρόνο να τα καταφέρεις, ζήσε πραγματικά με αυτό τον άνθρωπο και όχι μέσα από πλάνα και αφηγήσεις ή μνήμες.

Φτιάξτε τις νέες σας αναμνήσεις μαζί οι οποίες θα είναι από το μέλλον.