Skip to main content

Γράφει ο Νίκος Ανδρέου: ειδικός σε θέματα χωρισμού και επανασύνδεσης

Ανακούφιση! Τουλάχιστον στην πρώτη σκέψη. Σε χώρισε. Δεν σου έκλεισε όμως ποτέ εντελώς την πόρτα. Σκέφτεσαι Θέλει να μιλάμε!”. Μπορείτε να είσαστε φίλοι.

Στις επόμενες γραμμές θα σου εξηγήσω γιατί η παραπάνω συμπεριφορά είναι μια χαρά για αυτόν/η .

Όχι όμως και για εσένα!

Ακόμα και αν μοιάζει ανακουφιστικό το γεγονός ότι σου αφήνει ένα μικρό παράθυρο έτσι ώστε να υπάρχεις στη ζωή του/της, να επιδιώξεις ενδεχομένως να ξαναείστε μαζί, τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από αυτή την ιστορία.

Θα γίνω ίσως λίγο σκληρός, αλλά το παρακάτω είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις. Πόση εκτίμηση θα είχες για κάποιον που του δίνεις τα ψίχουλα που σου περισσεύουν, τα αποφάγια σου αν θέλεις και αυτός τα δέχεται;

Ο/η πρώην σου δεν έχει τίποτα να χάσει.

Αντίθετα μπαίνει σε μία κατάσταση που έχει για αυτόν πολλά πλεονεκτήματα. Πριν προχωρήσω όμως θα ρέπει να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς σημαίνει ο /η πρώην μας να θέλει επαφές.

Επαφές λοιπόν σημαίνει ότι μπορεί να θέλει να επικοινωνείτε με κάποιο τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνεται μιλώντας στο τηλέφωνο, στέλνοντας μηνύματα (δες εδώ: μηνύματα χωρισμού που δεν πρέπει να στείλεις)  με οποιοδήποτε τρόπο. Από το τηλέφωνο, από το Facebook, μέσω email. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να σου ζητήσει να βγείτε για καφέ. Ακόμα και να έχετε σεξουαλικές επαφές.

Τι σημαίνει τώρα μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση για εσένα και για αυτόν/αυτήν;

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται. Εσύ μένεις κολλημένος, αγκιστρωμένος στον/στην πρώην σου. Την ίδια στιγμή αυτός έχει την ευκαιρία να σε ξεπεράσει σιγά – σιγά. Σταδιακά. Ομαλά.

Με άλλα λόγια αυτός/η είναι βολεμένος σε μια κατάσταση στην οποία δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει. Μια κατάσταση στην οποία έχει αυτό που θέλει, χωρίς πίεση και την οποία μπορεί να τελειώσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει χωρίς ουσιαστικό κόστος για αυτόν/ην.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με εσένα.

Η εμπειρία όλων όσων μπήκαν σε μια κατάσταση του τύπου «χωρίσαμε αλλά θέλει να μιλάμε» ή χωρίσαμε αλλά θέλει να είμαστε φίλοι» δείχνει ότι πρόκειται για μία δυσάρεστη εμπειρία που δεν καταλήγει πουθενά. Μόνο σε περισσότερη θλίψη. Σε περισσότερο πόνο.

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις από την αρχή ότι το να είσαι απλά φίλος με αυτόν που χώρισες, ακόμα και φίλος με πλεονεκτήματα δεν σε καλύπτει στην πραγματικότητα.

Δεν θέλεις απλά να «μιλάτε» με τον/την πρώην σου.

Ακόμα και υποσυνείδητα αυτό που επιδιώκεις είναι μια ευκαιρία για επανασύνδεση. Είμαι ξεκάθαρος. Τα μυστικά της επανασύνδεσης είναι αντίθετα σε τέτοιες καταστάσεις.

Τώρα η απόφαση είναι στα χέρια σου καθώς οι παρακάτω επιλογές απλώνονται μπροστά σου:

Θα αρκεστείς στα ψίχουλα;

Θα τον ξεπεράσεις και θα προχωρήσεις μπροστά;

ή

Θα επιδιώξεις την επανασύνδεση με ένα τρόπο που πραγματικά λειτουργεί;

Η ιστορία της Φωτεινής:

«Ο Νίκος Ανδρέου και οι πολύτιμες συμβουλές του ήταν για μένα μια αποκάλυψη. Μου άνοιξε τα μάτια σε τόσα διαφορετικά πράγματα και σε καταστάσεις που αρνιόμουν να δω. Με τον σύντροφό μου είχαμε περάσει μαζί τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας, αφού είχαμε γνωριστεί πολύ μικροί. Συγκατοικήσαμε και όλα πήγαιναν καλά όταν ξαφνικά άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά και η στάση του. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία όμως στην συνέχεια οι κινήσεις μου άρχισαν να γίνονται σπασμωδικές με αποτέλεσμα να χωρίσουμε.

 Υπέφερα. Έχασα τον κόσμο μου όλο. Πόσα όνειρα απλά γκρεμίστηκαν σε μια στιγμή. Τα πάντα είχαν τελειώσει για μένα και δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Τότε η αδελφή μου με έφερε σε επαφή με τα βιβλία του Νίκου Ανδρέου αλλά και με τον ίδιο για να συζητήσουμε την περίπτωσή μου ιδιαιτέρως. Πόσο λάθος είχα κάνει σε πόσα πολλά πράγματα! Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες όμως όταν πια άρχισα να εφαρμόζω σωστά όσα μου έλεγε και έγραφε στα βιβλία του, παρατήρησα αλλαγή και στον πρώην σύντροφό μου αλλά και σ’εμένα την ίδια. Άρχισα και πάλι να προσέχω τον εαυτό μου, ξαναβρήκα την χαρά και την αφοσίωσή μου σε πράγματα που είχα αφήσει πίσω μου όλον αυτόν τον καιρό. Συνέχισα να ζωγραφίζω και να ξαναβρίσκω το πάθος μου για την ζωή. Λίγον καιρό μετά και έπειτα από μία συνάντηση, ο πρώην μου ξεκίνησε και πάλι να επικοινωνεί μαζί μου και να θέλει να τα ξαναβρούμε. Αποφάσισα να δεχτώ και πια είμαστε καλύτερα από ποτέ! Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν έφταναν στα χέρια μου αυτά τα βιβλία, αν δεν βρισκόταν στον δρόμο μου ο Νίκος Ανδρέου! Έσωσε την σχέση μου και την ζωή μου!»

Η απόφαση είναι δική σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις κι εσύ είναι να εγγραφείς στη λίστα παρακάτω και να κατεβάσεις τον δωρεάν οδηγό με τα μυστικά της επανασύνδεσης.