Skip to main content

Πως είναι αυτή η μαγεία του έρωτα και γιατί δεν μπορώ να την νιώσω και εγώ;

Βλέπεις τριγύρω σου ερωτευμένα ζευγάρια και αναρωτιέσαι γιατί δυσκολεύεσαι να βιώσεις το ίδιο, σωστά; Λένε πως ο έρωτας συνήθως έρχεται χωρίς καν να το καταλάβεις και εσύ δυσκολεύεσαι να τους πιστέψεις, σωστά και εδώ; Όσο κι αν προσπαθείς λοιπόν να σκεφτείς αισιόδοξα, είσαι αυτή η γυναίκα ή ο άνδρας που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που απουσιάζει ο έρωτας από το προσκήνιο της ζωής!

Δεν σου έτυχε ακόμα; Δεν το επέτρεψες να σου τύχει; Δεν σου ταίριαζαν οι έρωτες που γνώρισες; Τι συμβαίνει τελοσπάντων και αδυνατείς να ερωτευθείς ολοκληρωτικά και όπως σου πρέπει; Γεγονός είναι πως συνήθως οι ερωτευμένοι παρουσιάζουν κάποια «συμπτώματα», βέβαια όλα μα όλα (ακόμα και στον έρωτα) έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν δεν θα μιλήσουμε για τα «συμπτώματα» των περισσότερων ερωτευμένων. Σε αυτό το άρθρο ας μιλήσουμε καλύτερα για εσένα! Για εσένα που βρίσκεσαι εδώ επειδή δεν μπορείς να ερωτευτείς και σου υπόσχομαι πως σύντομα θα αλλάξει αυτό! Αρκεί να δώσεις σημασία στους λόγους για τους οποίους πιθανόν σου συμβαίνει!

1. Φοβάμαι να ανοιχτώ

Μήπως ο έλεγχος και η αυτοσυγκράτηση κυλάει στο αίμα σου; Άν ναι, σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου, οι οποίοι μάλλον αιτιολογούνται πίσω στο μακρινό ή κοντινό παρελθόν σου. Όπως και να έχει, ίσως δεν μπορείς να ερωτευτείς γιατί δεν θέλεις να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο ώστε να αισθανθεί όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα του έρωτα. Στη πραγματικότητα όμως αυτό μεταφράζεται ως άρνηση. Μια άρνηση που στόχο έχει να μην χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Και μάντεψε; Αυτό σε τρομάζει. Δεν θα έπρεπε όμως. Κι αν διαφωνείς, ξανά σκέψου το.

2.  Περιμένω τον κατάλληλο άνθρωπο

Κι άμα τον βρεις τον ‘κύριο’ τέλειο και την ‘κυρία’ τέλεια να μας ενημερώσεις και εμάς. Όχι δεν σου λέω πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ταιριάζουμε μοναδικά καλά, ούτε σου λέω να μην ανεβάσεις τα ‘standards’ σου. Αυτό που σου λέω είναι να θέσεις για μια φορά το συναίσθημα πάνω από κάθε λογική. Να ακούσεις την καρδιά σου, να δεις μέσα σου και να διαβάσεις την σκέψη εκείνου ή εκείνης που την επόμενη φορά θα σε κάνει να αισθανθείς πραγματικά όμορφα. Ασφαλώς και μετράει η εμφάνιση. Ασφαλώς και είναι δείγμα αυτοπεποίθησης ο έλεγχος των συναισθημάτων, αυτές οι πεποιθήσεις όμως είναι καλές όταν σε βοηθάνε να προχωρήσεις και όχι απλά να παγιώνεσαι σε καλά δομημένες αντιλήψεις.

3. Εγώ έχω τους ‘’στόχους’’ μου

«Εγώ έχω ένα πλάνο για την ζωή μου», «Στη παρούσα φάση ο έρωτας καλύτερα να απουσιάζει». Αυτές και άλλες πολλές παρόμοιες φράσεις είναι μερικοί από τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους ναι μεν σκέφτεσαι ρεαλιστικά (και πολύ καλά κάνεις), ξεχνάς όμως ότι ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή. Γιατί μπορεί να σε αποσυντονίζει, να παραμερίζει κάποιες φορές τους στόχους και τις προτεραιότητες σου… Μέχρι να έρθει όμως.. Και ύστερα έλα αν θέλεις να τα ξανά πούμε για αξίες, στόχους, απολαύσεις και φυσικά για το νόημα της ζωής!

4. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει λάθη

   Θέλεις να κάνεις πάντα τα ‘σωστά’ ε; «Και αν ο έρωτας αποδειχθεί σκέτη απογοήτευση;», «Κι αν φάω τα μούτρα μου;». Έχεις σκεφτεί ποτέ πως αυτοί είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους εμποδίζεις στον έρωτα να μπει στη ζωή σου; Άστο απλά να σου συμβεί! Άσε να έρθει ότι είναι πραγματικά να έρθει! Δίχως δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες! Κι αν είναι λάθος, τουλάχιστον κάντο να αξίζει!

5. Ξέρω από πρώτο χέρι τι δεν είναι ο έρωτας

Ότι ξέρεις, ξέρεις. Το ότι σε έχει στιγματίσει βαθιά μια αρνητική εμπειρία του παρελθόντος όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αυτή η εμπειρία να καθορίσει το παρόν σου. Κάνε λοιπόν ένα γρήγορο και περιεκτικό flashback. Ξεκλείδωσε όλα τα αρνητικά συναισθήματα και ότι δεν σε βοηθάει στο ‘τώρα’ να προχωρήσεις και απλά πέτα τα! Στα σκουπίδια αν χρειαστεί ναι, γιατί όχι; Αφού υπάρχουν διαμαντάκια εκεί έξω, απλά εσύ δεν τα βλέπεις γιατί δεν θέλεις να τα δεις!

Ακολουθεί φιλική συμβουλή

Και ενώ δεν είμαστε φίλοι, εφόσον έχω υπάρξει κάποια στιγμή στη θέση σου δεν έχω παρά να νιώθω μόνο συμπόνια και κατανόηση για εσένα.

Σε πρώτη φάση ας γίνει ξεκάθαρο πως δεν πάσχεις από κάτι, ούτε και είναι ‘μεταδοτικό’ αυτό  που αισθάνεσαι. Άν όμως δεν προσπαθείς να ακούσεις, να καταλάβεις και κυρίως να ανοιχτείς στον εαυτό σου, τότε ‘πάσχεις’ από άρνηση και αυτό πίστεψε με δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν αποβάλλεις την απαισιοδοξία από την ζωή σου.

Σε δεύτερη φάση και κλείνοντας θα ήθελα να σου πω αυτό: Οποιαδήποτε φοβία μπορεί να απομακρυνθεί από την ζωή σου αρκεί να πιστέψεις πως όλες οι επιλογές (μαζί και η τύχη) ανήκουν στα δικά σου χέρια! Για πες μου λοιπόν και θέλω να είσαι ειλικρινής μαζί μου, τι σκοπεύεις να κάνεις από εδώ και στο εξής;

Εγώ θα πρότεινα να ερωτευτείς γιατί ‘χανόμαστε’! Για την ακρίβεια, άμεσα! Μη σου πω και τώρα!