Χωριστές διακοπές: Γιατί το να ταξιδέψεις solo θα κάνει καλό στη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια οι χωριστές διακοπές έχουν γίνει πολύ μόδα.

Ωστόσο, όσο δελεαστική κι αν είναι η σκέψη να ταξιδέψεις solo, κάτι τριβελίζει το μυαλουδάκι σου και σε αποτρέπει.

Μήπως άραγε κάνεις κακό στη σχέση σου; Μήπως απομακρυνθείτε; Μήπως πρέπει να περνάτε τις διακοπές μαζί, σαν ζευγάρι;

Κι αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί εσύ νιώθεις τέλεια ακόμα και στη σκέψη, ότι θα μείνεις μόν@ σου έστω και τρεις μερούλες;

Οι σκέψεις.

Υπόθεση #1

Το βασικό θέμα είναι το γιατί θέλεις να μείνεις μόν@ σου. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα ανάμεσα σε σένα και τ@ν σύντροφό σου; Μπορεί και ναι.

Μπορεί να έχεις κουραστεί από το πολύ μαζί και να θέλεις λίγο χρόνο να ξεμπλοκάρεις. Να θέλεις να περάσεις χρόνο με σένα. Να νιώσεις τον εαυτό σου, ξεχωριστά από το “εμείς” της σχέσης σου. Να σε ξαναβρείς.

Κι αυτό είναι πάρα πολύ λογικό. Δεν σημαίνει ότι χωρίζεις ή ότι θέλεις να βρεις κάτι άλλο. Σημαίνει ότι απλά έχεις λίγο χαθεί.

Οπότε διεκδίκησε αυτό τον χρόνο, κάνε τις διακοπές σου και ξεκουράσου. Και μετά γύρνα στην αγκαλιά τ@ συντρόφου σου και ευχαριστήσου τον ερωτά σου.

Υπόθεση #2

Πρέπει να διαβάσεις  Μήπως έχεις τον «αντροδιώχτη»? Πώς θα το καταλάβεις και τι να κάνεις γι’ αυτό;

Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι, άπαξ και είσαι σε σχέση πρέπει να κάνετε τα πάντα μαζί. Είναι απαραίτητο να κάνει ο καθένας τα δικά του.

Το ίδιο λοιπόν, ισχύει και για τις διακοπές. Μπορεί για παράδειγμα, εσύ να θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου στο χωριό σου και το έτερον ήμισυ να μην θέλει καθόλου.

Μπορείτε λοιπόν, να μοιράσετε τη διαφορά. Λίγες μέρες μαζί και λίγες μόνοι σας. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Υπόθεση #3

Το να περνάτε λίγο χρόνο χώρια είναι κι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Δεν σημαίνει ότι, κάτι δεν πάει καλά με εσάς.  Ίσα- ίσα, που το κάνετε για να συνεχίσετε να είστε τέλεια μεταξύ σας.

Πολλοί ειδικοί προτείνουν τις χωριστές διακοπές, ως μέθοδο επανασύνδεσης. Με το να είστε λίγο χώρια, επαναφέρετε το πάθος πάλι στη σχέση σας. Σου λείπει, τ@ λείπεις και μετά μπαμ.

Η απόσταση είναι το καλύτερο φάρμακο για να καταπολεμήσεις την ανία και την τριβή στη σχέση σου. Οπότε, μην στρεσάρεσαι για κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς καλά με εσένα και με τ@ σύντροφό σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Να μην αλλάζεις για κανέναν που θέλει να σ' αλλάξει

Ποια ψέματα είναι ακίνδυνα και ποια θα σε οδηγήσουν στον χωρισμό

Το να είσαι σε μια σχέση και να λες ψέματα δεν το λες και σωστό. Είναι ένα είδος απιστίας και κοροϊδίας, από την άποψη...

Πώς να χωρίσεις ακόμα κι αν δεν θες να χωρίσεις

Η αγάπη είναι ένα σύνθετο πράγμα. Καμιά φορά η αγάπη μπορεί να σου κάνει κακό. Να σε πληγώνει και να σε πονά. Γι' αυτό...

Χωριστές διακοπές: Γιατί το να ταξιδέψεις solo θα κάνει καλό στη σχέση σου

Τα τελευταία χρόνια οι χωριστές διακοπές έχουν γίνει πολύ μόδα. Ωστόσο, όσο δελεαστική κι αν είναι η σκέψη να ταξιδέψεις solo, κάτι τριβελίζει το μυαλουδάκι...

4 ζώδια που δυσκολεύονται να νιώσουν γρήγορα άνετα στη σχέση τους

Μερικά ζώδια ενθουσιάζονται με τις σοβαρές σχέσεις. Νιώθουν άνετα να ανοίξουν την καρδιά τους, να εμπιστευτούν γρήγορα και να επενδύσουν τον χρόνο τους ακόμα...

Σημάδια ότι μία “casual” σχέση έχει τις δυνατότητες για κάτι περισσότερο

Αν έχεις μια casual σχέση και περνάς καλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει η σοβαρή σου σχέση, λένε οι ειδικοί. Έχεις μια ευκαιριακή σχέση. Περνάς...

Γιατί φοβάμαι να παντρευτώ;

Επαναλαμβάνεις συνέχεια το "φοβάμαι να παντρευτώ"; Εάν έχεις την εντύπωση πως η φοβία του γάμου παρατηρείται κυρίως στους άνδρες, ξέχνα ότι νόμιζες μέχρι τώρα!...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]