Skip to main content

Διάβασε πρώτα αυτό το άρθρο πριν κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου!

Μια καινούρια σχέση μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά αν ήσουν μόνη σου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καθημερινότητά σου αλλάζει άρδην και αρχίζεις να σκέφτεσαι τις ανάγκες του συντρόφου σου, παράλληλα με τις δικές σου. Οι χαρές και ο ενθουσιασμός μιας καινούριας σχέσης δε συγκρίνονται όμως με τις φοβίες που προκύπτουν από αυτή, σωστά?

Έτσι θα ήθελες να πιστεύεις.

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει για κοπέλες που γνωρίσανε έναν πολύ καλό άντρα και τον αναγκάσανε να φύγει τρέχοντας γιατί ακριβώς του δημιουργήσανε ένα σωρό φοβίες όσον αφορά τη σχέση τους?
Πολλοί θα έλεγαν ότι αυτός ο άντρας δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν όμως οι φοβίες της σχέσης και της δέσμευσης επηρεάζει την πλειοψηφία των αντρών εκεί έξω, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τους 6 μεγαλύτερους φόβους ενός άντρα στο θέμα της δέσμευσης.

Έτσι, θα έχεις μια ολοκληρωμένη γνώση των φόβων που διακατέχουν το μυαλό του συντρόφου σου με αποτέλεσμα να τον βοηθήσεις να τους ξεπεράσει.

Φοβία #1: Θα ανακαλύψεις τον πραγματικό του εαυτό και θα τον απορρίψεις

Οι άντρες έχουν πάρα πολλές ανασφάλειες, όπως και οι γυναίκες, αλλά μπορούν και το κρύβουν αρκετά καλά. “Θα ήθελα να ήμουν ψηλότερος”, “θα έπρεπε να γυμνάζομαι περισσότερο”, “θα έπρεπε να βγάζω περισσότερα λεφτά”, κτλ. Πίστεψέ με, ο σύντροφός σου συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με άλλους άντρες και ανησυχεί μήπως φανερωθεί ο πραγματικός του εαυτός. Στην πραγματικότητα, φοβάται μήπως εσύ ανακαλύψεις όλες του αυτές τις ανασφάλειες και συνειδητοποιήσεις ότι έχει κάνει λάθος με αποτέλεσμα να τον απορρίψεις για κάποιον καλύτερο.

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό? Προσπάθησε να δείξεις στον άντρα σου ότι τον αγαπάς γι’ αυτό ακριβώς που είναι και ότι δε θέλεις ή χρειάζεσαι κανέναν άλλον.

Φοβία #2: Θα χρειαστεί να σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπάει

Πολλές φορές οι άντρες έχουν στο μυαλό τους το στερεότυπο ότι η σχέση τους θα απορροφήσει όλο τον ελεύθερο τους χρόνο. Ανησυχούν πως θα πρέπει να ανταλλάξουν το χρόνο που ξόδευαν με την παρέα τους, τα αθλήματα και τα ενδιαφέροντά τους με τα ψώνια και τις ρομαντικές κωμωδίες. Αυτό που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι και οι γυναίκες θέλουν χρόνο για τον εαυτό τους.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να τον βοηθήσεις? Δώσε του χώρο στη σχέση σας και κάνε αυτό που αγαπάς και εσύ. Παρότρυνέ τον να μη διακόψει τις δραστηριότητές του και μην του ζητάς να πας μαζί του. Από τη δική σου την πλευρά, συνέχισε τις δικές σου δραστηριότητες με τις παρέες και την οικογένειά σου.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε όλα εκείνα τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα που έχετε.

Φοβία #3: Θα σταματήσεις να προσπαθείς γι’ αυτόν

Μην με παρεξηγήσεις, αλλά η εμφάνισή σου είναι πολύ σημαντική για έναν άντρα. Μπορεί να του αρέσεις όπως είσαι τώρα, αλλά στο μυαλό του παίζει η ιδέα ότι μπορεί να σταματήσεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου μόλις “δέσεις το γάιδαρό σου”. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά αποτελεί σημάδι γι’ αυτόν του πόσο ενδιαφέρεσαι για τη σχέση σας. Σε περίπτωση που με παρεξήγησες πάλι, εννοώ την προσπάθειά σου να είσαι περιποιημένη και όχι να προσπαθείς να μοιάσεις με supermodel.

Είναι πολύ φυσιολογικό να χαλαρώσετε μια στο τόσο στη σχέση σας, αλλά να ξέρεις ότι θα έχει πάντοτε το νου του αν κάνεις μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα, θα προσέχει τα ρούχα που φοράς, το αν σταματήσεις να φτιάχνεις τα μαλλιά σου και να μακιγιάρεσαι.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ? Συνέχισε να φροντίζεις και να περιποιείσαι τον εαυτό σου όπως και πριν. Συνέχισε τη διατροφή και τη γυμναστική σου, περιποιήσου την ένδυσή σου και το σώμα σου όπως και πριν. Διάβασε: Αδιαφορία στη σχέση: 2+1 λόγοι που οι άνδρες «ξε-ερωτεύονται»

Πανεύκολο!

Φοβία #4: Δεν θα μπορεί να σε φροντίσει

Οι άντρες έχουν την ανάγκη να μπορούν να φροντίσουν τη σύντροφο και την οικογένειά τους καλύτερα και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Σεβάσου αυτή του την επιθυμία, καθώς είναι από τις σημαντικότερές πεποιθήσεις του. Η φοβία αυτή είναι δυνατό να επηρεάσει τους άντρες χωρίς εισόδημα, καθώς νιώθουν ότι υστερούν απέναντι στους άλλους.

Τι μπορείς να κάνεις? Δείξε ότι εκτιμάς το γεγονός ότι θέλει και προσπαθεί να σε φροντίσει και μην το θεωρήσεις ποτέ μα ποτέ δεδομένο. Στο θέμα της διασκέδασης προσπάθησε να γίνεις δημιουργική.
Διάλεξε μέρη και δραστηριότητες που δεν κοστίζουν και δεν του δημιουργούν πίεση μιας και δεν έχει χρήματα. Δώσε του να καταλάβει ότι δεν θέλεις μια ακριβή και πολυτελή ζωή, μοιράστε τα έξοδά σας και απολύστε τη σχέση σας.

Δείξε του ότι είσαι περήφανη γι’ αυτόν και την προσπάθεια που κάνει.

Φοβία #5: Θέλεις να δεσμευτείς αμέσως

Είναι πολύ πιθανό να σκέφτεται ότι σχεδόν αμέσως μόλις κάνετε σχέση θα θέλεις γάμο και παιδιά, ενώ αυτός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Προφανώς, αν η σχέση αυτή γίνει σε μεγαλύτερη ηλικία, τα πράγματα θα προχωρήσουν πιο γρήγορα.

Τι γίνεται στην περίπτωση που είστε ακόμα έφηβοι? Προφανώς είναι απόλυτα λογικό να σκέφτεσαι το μέλλον, το γάμο και τα παιδιά. Το θέμα είναι ότι οι άντρες επεξεργάζονται σιγά σιγά τις μεγάλες αλλαγές για να μην πανικοβληθούν.

Τι μπορείς να κάνεις? Μην τον πιέσεις, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης, όπου υποτίθεται διασκεδάζετε και περνάτε όμορφες στιγμές μαζί. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για μεγάλες αποφάσεις. Όσο όμως προχωράει η σχέση σας θα είναι απόλυτα λογικό να γίνουν κάποιες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον σας και τους στόχους που έχετε σαν ζευγάρι. Απλά σιγουρέψου ότι θα εισάγεις με τακτ τις μεγάλες αυτές ιδέες και θα του δώσεις το χρόνο να τις επεξεργαστεί. Θυμήσου επίσης πως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να πιέσεις κάποιον να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

Φοβία #6: Δεν θα είναι σε θέση να σε κάνει ευτυχισμένη

Μπορεί να κατάφερε να σε βγάλει ραντεβού, αλλά μέσα του σκέφτεται συνεχώς “πως θα μπορέσω να τα φέρω βόλτα με μια τέτοια γυναίκα?“. Μπορεί να σε έχει ρίξει για την ώρα, αλλά φοβάται μήπως του τελειώσουν τα “κόλπα” και τον βαρεθείς.

Τι μπορείς να κάνεις? Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις την ανησυχία του είναι να του δείχνεις πως είσαι διαρκώς χαρούμενη μαζί του. Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με χαμόγελα, γέλια και αγάπη, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να του το λες μια στο τόσο. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το γεγονός αυτό αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον ίδιο.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Θέλεις να έχεις μια σχέση στην οποία θα νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένη; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ!

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα