Skip to main content

Την τελευταία φορά που δημιούργησα λογαριασμό σ’ ένα dating app ήταν για κάποιο πρότζεκτ που έτρεχε.

Αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν έμαθε ποτέ κανείς.

Άλλωστε αυτού του είδους το socializing δεν ήταν ποτέ στο στυλ μου. Ένιωθα πως κάποιος με παρακολουθεί. κάποιος πατάει match στη φωτογραφία μου. Με αποδέχεται ξέρω εγώ, με εγκρίνει. Μωρέ κι αν δεν είναι αυτό το καλό μου προφίλ. Κι αν τζάμπα πάτησε skip ο προηγούμενος που ήταν ομορφούλης;

Δεν ξέρω πως φλερτάρει ο κόσμος σ’ ένα dating app. Και μεταξύ μας εύχομαι να μη μάθω ποτέ. Όμως εκείνο το απόγευμα του Απριλίου πήρα μια μικρή γεύση. Και έκανα όλες τις χαζές ερωτήσεις που περάσανε από το μυαλό μου στο πιο νορμάλ match που βρέθηκε στο inbox μου.

Ο πρώτος άνθρωπος που μου μίλησε ήταν ένα συμπαθητικό αγόρι γύρω στα 30. Αν όντως ήταν αυτός στη φωτογραφία έμοιαζε πολύ γήινος. Ξεκινήσαμε να μιλάμε. Δέχτηκα όλα τα κλισέ που ακούς σε ένα dating app γλυκιά, όμορφη κλπ.

Και έριξα κι εγώ με τη σειρά μου τις απορίες μου.

Γιατί ψάχνεις κοπέλες εδώ μέσα και όχι έξω;

Μη νομίζετε ότι πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Στην αρχή σάστισε. Ψέλλισε κάτι του στυλ “εσύ τι ψάχνεις;” Και συνέχισε με το safe μ’ αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους παντού.

Απλά εδώ είναι πιο εύκολο , ήθελα να προσθέσω. Αλλά δεν το έκανα γιατί είχα κι άλλες απορίες.

Γνωρίζεις ανθρώπους για φίλους, για σχέση, για σεξ;

Ααααα για ό,τι προκύψει. Μην είσαι απόλυτη, δε χρειάζονται ταμπέλες. Περνάω το χρόνο μου και χαλαρώνω.

Ξεκινάς ας πούμε να μιλάς για μηχανές με το Βρασίδα και τον αφήνεις στη μέση γιατί έσκασε κάποια δυνατή φωτoγραφία που σου τράβηξε το ενδιαφέρον.

Κι αν δηλαδή εγώ δεν είχα καλή φωτογραφία δε θα μου μιλούσες; 

Ε, δε ξέρω αλλά αυτό υποθετικό. Αφού είσαι όμορφη.

Μη βιαστείτε να μου πείτε πως και στον έξω κόσμο πάλι την εμφάνιση θα κοιτούσαμε σαν πρώτη φάση. Σκεφτείτε πόσο creepy είναι να διαλέγεις σε ποιον θα μιλήσεις από μια φωτογραφία. Να δηλώνεις δηλαδή πως είσαι ο Ιάσωνας 32, από την Πέλλα και διαλέγεις τη Σούλα 23 από τα Πετράλωνα.

Σόρρυ αλλά εγώ νιώθω πως παίζω στο Ραντεβού στα τυφλά μόνο που εκεί στα έσκαγε ο τοίχος και έβλεπες ποιος σου μιλούσε τόση ώρα. Τώρα είσαι έρμαιο της τύχης με βάρκα το άγνωστο το οποίο συχνά απέχει από την πραγματικότητα.

Γιατί ο Ιάσωνας από κοντά μπορεί να μοιάζει περισσότερο με τριτοξάδερφο του Αστερίξ παρά με σωσία του Μπέκαμ από τα νεανικά του χρόνια πάντα.

Γιατί τόση μανία με τα ζώδια;

Eίναι συνήθως η τρίτη σε σειρά ερώτηση που κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που σέβεται το ρόλο του και το dating app  που τον φιλοξενεί. Αν είμαι Κριός π.χ θα αλλάξω γνώμη στο επόμενο μισάωρο και δε θα θέλω να σε γνωρίσω. Ενώ αν σου πω πως είμαι Σκορπιός θα οραματίζεσαι αχαλίνωτο σεξ σε κάθε γωνία του σπιτιού.

Αυτός ήταν μακρόσυρτος μονόλογος χωρίς νόημα. Αφού ο Λάκης δεν απάντησε ποτέ. Θεώρησε όπως είπε πως τα ζώδια σε βοηθούν να σκιαγραφήσεις τον άλλον σε λίγα λεπτά. Ρε θα αποκαλυφτεί καμιά μέρα πως τα ζώδια είναι μια φούσκα και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε. (δανεισμένη φράση από το προχτεσινό μίτιγνκ μη δίνετε σημασία).

Πότε σταματάει όλο αυτό;

Όταν βρεις την κοπέλα των  ονείρων σου; Τον τέλειο κολλητό φίλο, ένα σούπερ σεξ buddy;

Το “δεν ξέρω” ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Σε κάθε τούρτα και σε κάθε κορίτσι που πιστεύει πως το match σταματάει σε εκείνη. Πως τα Dating appς  είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Ευχάριστο διάλειμμα είναι να κερνάς καφέ την κοπέλα που σ αρέσει από το δώμα, να στέλνεις λουλούδια στο απωθημένο σου. Να πηγαίνεις εκδρομές με τους φίλους σου. ΌΛΑ τα υπόλοιπα θα είναι πάντα εμμονές εξελιγμένες και όχι κάποιοι από εμάς δεν θέλουμε και δε θα μπορέσουμε να τις καταλάβουμε ποτέ!

featured photo: @Irrmago