Skip to main content

Θα μπορούσα να απαντήσω μονάχα με μια φράση η οποία θα είναι “Κράτα τον αν θέλεις ακριβώς το ίδιο, μόνο σεξ δηλαδή”, αλλά θα το αναλύσω περισσότερο.

Είναι γνωστό, ότι αρκετές φορές οι άνδρες πουλάνε συναίσθημα για να πάρουν σεξ και οι γυναίκες προσφέρουν σεξ για να εξαργυρώσουν συναίσθημα. Αυτή η πραγματικότητα προκαλεί πολλά προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, διότι τελικά δυο άνθρωποι κάνουν σεξ με διαφορετικές προθέσεις. Εκείνος κάνει σεξ για να κάνει μόνο σεξ και εκείνη κάνει σεξ για να προκαλέσει σχέση. Καθώς καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι αρχικές προθέσεις και των δυο. Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά σπανίζει.

Γι αυτό και καλό είναι να βρίσκονται και οι δυο στην ίδια σελίδα ώστε να μην πληγωθεί κανείς. Αλλά αυτό σπανίζει. Έτσι, πολλές γυναίκες μπαίνουν σε σχέσεις που βασίζονται στο σεξ ενώ θέλουν κάτι παραπάνω και μετά προσπαθούν να το αλλάξουν, αλλά είναι δύσκολο ως αδύνατον και πληγώνονται βαθιά.

Τα όρια του χαλαρά, σταματούν εκεί που ξεκινούν εκείνα του πραγματικού έρωτα.

Aν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία που αναζητά σχέση και αντιλαμβάνεσαι πως έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που δεν θέλει το ίδιο, αλλά σου συμπεριφέρεται όπως κάποιος που θέλει από εσένα μόνο σεξ χωρίς δεσμεύσεις, αρχικά δεν πρέπει να μείνεις σε αυτό το μοντέλο σχέσης. Διότι θα πληγώνεσαι ασταμάτητα καθώς θα επιζητάς το κάτι παραπάνω και δεν θα το παίρνεις. Επίσης, όσο κι αν πιέζεις από την πλευρά σου για να πάρεις αυτό που θέλεις τόσο θα προκαλείς και μεγαλύτερη αρνητική αντίδραση από την άλλη πλευρά και δικαιολογημένα, αφού δεν θέλει να το κάνει.

Συμπέρασμα; θα βρίσκεστε σε μια σχέση με άνισους όρους και διαφορετικά θέλω, που θα καταλήξει τοξική και ψυχοφθόρα μάλλον περισσότερο για εσένα, αφού εσύ έχεις συναισθήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς με τα συναισθήματά σου να εκβιάσεις καταστάσεις. Το συναίσθημα δεν εκβιάζει, ούτε εκβιάζεται.

Όλο και περισσότερες σχέσεις βασίζονται σε κάτι ενδιάμεσο και όχι στην μονογαμία κάτι που δεν καλύπτει και τις δυο πλευρές με αποτέλεσμα να χάνονται στη μετάφραση του “χαλαρά”

Οι σχέσεις έχουν πιθανότητες να λειτουργήσουν όταν βρίσκονται και τα δυο μέρη κάτω από έναν κοινό παρονομαστή. Αν βλέπουν διαφορετικά το μεταξύ τους αυτό είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Και μάλιστα να τους παρασύρει σε κρίσεις μελαγχολίας, σε ατελείωτες ώρες αναμονής πάνω από ένα τηλέφωνο και σε εκρήξεις θυμού επειδή δεν πάνε όλα όπως θα το ήθελαν.

Φυσικά και το ψυχολογικό βάρος εκείνου που θέλει το κάτι παραπάνω είναι μεγαλύτερο, χωρίς να περνάει βέβαια και απαραίτητα καλά και εκείνος που το βλέπει χαλαρά. Κι εκείνος πιέζεται αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Επομένως αν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση η οποία έχει γίνει ξεκάθαρο ότι δεν σε καλύπτει και συναισθηματικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποχωρήσεις. Όσο μένεις τόσο θα φθείρεσαι. Είναι δύσκολο να αλλάξει μια κατάσταση η οποία έχει γίνει καθεστώς από την αρχή. Και κυρίως χάσιμο χρόνου. 

Σταμάτα να τρέφεσαι με ψίχουλα που σου πετάει κάποιος από το τραπέζι, δεν είσαι περιστέρι. Αν αναζητάς μια χορταστική αγάπη διεκδίκησέ την

Μην υποτιμάς λοιπόν τον εαυτό σου και ξεκίνα να ψάχνεις αυτό που θέλεις. Μη μπερδεύεσαι όμως: το υποτιμητικό δεν είναι κάποιος να σε θέλει αποκλειστικά για σεξ. Το υποτιμητικό είναι να μην θες εσύ το ίδιο πράγμα και να το ανέχεσαι. Διότι σε μια σχέση όλοι κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί έχουν όρια. Ο συγκεκριμένος τα ξεπερνά. Ψάξε λοιπόν κάποιον με τον οποίο θα είστε στην ίδια σελίδα και μην προσπαθείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει. Εκτός από μάταιο είναι και αυτοταπεινωτικό.

Είναι πιο δύσκολο για τον άνδρα να μπει σε μια σχέση αγάπης, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να είναι σε μια σχέση σαρκική ενώ αναζητά το συναίσθημα. Και την εξαντλεί. Κράτα τις δυνάμεις σου για την πραγματική αγάπη. Είναι κάπου εκεί έξω και σε περιμένει.