Skip to main content

Το φλερτ με τα μάτια, είναι η πρώτη οπτική επαφή που δείχνει αν κάτι θα πάει καλά ή όχι. Μάθε τη λειτουργία του βλέμματος και πώς να κοιτάζεις σωστά τα μάτια.

Το πρώτο πράγμα που ενεργοποιείται στο φλερτ είναι τα ίδια τα μάτια. Μέσω αυτών βλέπεις τον άλλον, τις κινήσεις του και τον εντοπίζεις.

Τα μάτια είναι το όργανο με το οποίο ερωτευόμαστε την πρώτη φορά, αλλά και που μαρτυρά πράγματα και ένοχα μυστικά κατά την οπτική επαφή.

Εάν είσαι αρκετά έμπειρος στο φλερτ μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια τον άντρα ή τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει και να μάθεις στη στιγμή τι νιώθει για εσένα, αλλά και γιατί μπορεί να κρατάει άμυνες.

Η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική και σε αυτό το κείμενο θα δεις πως μπορείς να την φτάσεις στο ύψιστο επίπεδο και να «διαβάζεις» τα μάτια του άλλου.

Τα μάτια του άντρα

Τα μάτια του άντρα είναι τα όπλα του για το φλερτ. Με αυτά βλέπει τη γυναίκα και ξεκινά στη στιγμή να τρέχει η φαντασία του. Ο άντρας φλερτάρει κατά βάση με την εικόνα της γυναίκας σε πρώτο επίπεδο και στη συνέχεια προχωρά ανάλογα με το τι σημαίνει το βλέμμα της.

Όμως οι ρόλοι λειτουργούν και αντίστροφα στην οπτική επαφή. Τα μάτια του άντρα τον προδίδουν πως κοιτάζει μία γυναίκα. Εάν αυτή είναι αρκετά έξυπνη και καταλάβει ο βλέμμα του τι σημαίνει, τότε μπορεί να τον χειραγωγήσει και να τον κάνει δικό της νομίζοντας πως είναι δική του νίκη.

Τα μάτια της γυναίκας

Μία γυναίκα έχει μάθει να παίζει με τα μάτια, αλλά και να νιώθει άνετα στα μάτια των άλλων. Η έμπειρη γυναίκα στο φλερτ, δεν είναι αυτή που έχει χρόνια, αλλά επίγνωση των παραπάνω κατά την οπτική επαφή.

Εάν θες να γίνεις αυτή η γυναίκα πρέπει να καταλάβεις τι λένε τα δικά σου μάτια και πώς να φαίνεσαι στα μάτια των άλλων. Το βλέμμα σου είναι τις περισσότερες φορές, απάντηση, γιατί ο έμπειρος κυνηγός άντρας, ήδη σε έχει εντοπίσει.

Με μία γρήγορη κίνηση όμως, αν δεις τα μάτια του καρφωμένα πάνω σου ξέρεις πως είναι ήδη δικό σου, όμως νιώθεις άνετα; Ξέρεις ήδη πως τα μάτια του σε γδύνουν. Εάν σου αρέσει ίσως νιώθεις ένα ευχάριστο ρίγος, εάν όχι θα αποστραφείς και θα είσαι αδιάφορη όλο το βράδυ. Η οπτική επαφή είναι το κάλεσμα.

Τα δικά σου μάτια όμως δείχνουν την κρυφή επιθυμία του να έρθει να σου μιλήσει. Δύσκολα θα γίνεις εσύ ο κυνηγός, όχι γιατί δεν είσαι ικανή στο φλερτ, αλλά γιατί είσαι γεμάτη από προκαταλήψεις.

Το κλειδί για το φλερτ

Το κλειδί είναι η οπτική επαφή. Ξεκινώντας με τα μάτια ξέρεις αν κάποιος σου αρέσει ή όχι. Εάν ναι τότε ανοίγεσαι με διάφορους τρόπους και ξεκινά ο «πόλεμος με τα μάτια» στον οποίο αυτός που χάνει έρχεται και μιλάει.

Εάν είσαι άντρας θα πρέπει να πολιορκήσεις με τα μάτια την άλλη και κάποια στιγμή να σπάσει κατά την οπτική επαφή και να ξεκινήσει τα χαμόγελα. Έτσι ξέρεις πως το φλερτ έχει πιάσει, της αρέσει όλο αυτό και σημαίνει πως μπορείς να προχωρήσεις.

Εάν είσαι γυναίκα φρόντισε τα μάτια σου να μην είναι ψυχρά. Σου αρέσει κάποιος και πρέπει να του δώσεις θετικά μηνύματα για να συνεχίσει να σε φλερτάρει. Η οπτική επαφή είναι η αρχή και εσύ πρέπει να δώσεις το ναι για να υπάρχει συνέχεια στο φλερτ σας. Μην τον αποθαρρύνεις.

Τύποι βλέμματος

Δεν είναι όλα τα μάτια το ίδιο. Κάποια λένε πράγματα και κάποια άλλα προσπαθούν να κρύψου. Πως λοιπόν καταλαβαίνεις αν αρέσει σε κάποιον / κάποια το φλερτ σου; Καιρός να μάθεις το βλέμμα της γυναίκας και του άντρα κατά την οπτική επαφή.

Βαθύ βλέμμα

Το βαθύ βλέμμα στη γυναίκα δείχνει σκέψη, αναπόληση και σημαίνει πως ναι μεν της αρέσει αυτό, αλλά έχει ενδοιασμούς. Η γυναίκα που αντιδρά έτσι στην οπτική επαφή πιθανότατα θυμάσαι κάποιον σύντροφο ή είναι δεσμευμένη, όμως σε ποθεί. Ο άντρας που έχει ένα τέτοιο βλέμμα σημαίνει πως είναι χαμένος στις σκέψεις του ή κουρασμένος όμως το αρέσει η όλη φάση του φλερτ.

Διαπεραστικό βλέμμα

Το πιο επιθετικό όπλο στο φλερτ για την γυναίκα. Ένα βλέμμα που δηλώνει πως είσαι ήδη δικός της. Δεν σημαίνει απλά ότι της αρέσει κάποιος, αλλά πως τον θέλει εδώ και τώρα. Είναι το βλέμμα που αρμόζει σε κάθε γυναίκα κυρίαρχο και το δηλώνει με τα μάτια της. Η οπτική επαφή με μία γυναίκα σίγουρα είναι συγκλονιστική εμπειρία. Εάν ο άντρας σε κοιτά με διαπεραστικό βλέμμα σημαίνει πως σε θέλει. Έχει ξεπροβάλει το αρχαίτυπο του κυνηγού από μέσα του και είναι έτοιμος να σε πάρει και να σε κάνει δική του. Βλέπεις την μανία του στα μάτια του.

Λάγνο βλέμμα

Μερικές φορές τα μάτια αποτυπώνουν μονάχα την σεξουαλική επιθυμία. Τα μάτια της γυναίκας κατά την οπτική επαφή που θυμίζουν το βλέμμα του οργασμού, δείχνουν πως όχι μόνο της αρέσεις, αλλά θέλει να σε κατασπαράξει. Το φλερτ εύκολα θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο δυνατό και έντονο. Ο άντρας που έχει λάγνα μάτια όμως είναι πιο συγκρατημένος. Ναι μεν θα προσπαθήσει, αλλά ξέρει τα όρια του. Η οπτική επαφή με έναν τέτοιον άντρα δεν είναι επικίνδυνη, αλλά διασκεδαστική γιατί γνωρίζει πως θέλει, αλλά δεν μπορεί…ακόμη.

Πονηρό βλέμμα

Τα μάτια της γυναίκας που είναι πονηρά δείχνουν πως κάτι θα κάνει. Η οπτική επαφή και το φλερτ μίας τέτοιας περίπτωσης, ξετυλίγονται όταν η άλλη είναι δεσμευμένη ή υπάρχει στον χώρο ένας άλλος άντρας που την διεκδικεί. Το πονηρό βλέμμα είναι για τον άντρα, από την άλλη πλευρά η αρχή του λάγνου.

Ήρεμο βλέμμα

Τα ήρεμα μάτια είναι ο ασφαλής τρόπος. Δείχνουν μία γυναίκα ήρεμη, που νιώθει ασφάλεια ακόμα και αν δεν σε ξέρει. Είναι ένα φανταστικό σημάδι στο φλερτ της. Η οπτική επαφή που φέρνει ηρεμία δεν σημαίνει πως είναι και αδιάφορη. Για τον άντρα από την άλλη τα μάτια με ηρεμία, δείχνουν κάτι άλλο. Δείχνουν εμπειρία, σταθερότητα και αγνές προθέσεις.