Skip to main content

Για να μπορείς να διατηρήσεις σωστά μια σχέση θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε επαγρύπνηση για όλα εκείνα που την θέτουν σε κίνδυνο. Θα πρέπει να προσέξεις για όλα εκείνα τα λάθη που μπορούν να αναιρέσουν τη σκληρή δουλειά σου. Σε αυτή την περίπτωση η άγνοια ΔΕΝ είναι ευτυχία. Ακόμα και αν καταφέρεις να “ρίξεις” έναν άντρα, μπορεί να τον διώξεις σε δευτερόλεπτα αν αγνοείς συγκεκριμένες συμπεριφορές που μπορεί να τον ξενερώσουν.

Τα χαρακτηριστικά σου που μπορούν άνετα να σκοτώσουν μια σχέση είναι τα εξής:

1. Είσαι απαιτητική και ζητάς συνεχώς την προσοχή του

Το ξέρεις ότι αυτό είναι αλήθεια. Ακόμα και αν εμπίπτει στην κοινή λογική, βλέπω ακόμα πολλές γυναίκες να καταστρέφουν μια πολύ καλή σχέση λόγω αυτού. Για παράδειγμα, η πολύ καλή μου φίλη Ιωάννα μου περιέγραφε τον πρόσφατο χωρισμό της με έναν τύπο που βγαίναν μαζί τους τελευταίους έξι μήνες. Δε μπορούσε να καταλάβει πως έγινε αυτό, μιας και τα πράγματα πηγαίνανε μια χαρά”.

Απ’ ότι φάνηκε ο τύπος ένιωθε πιεσμένος και ασφυκτιούσε από τη συμπεριφορά της, καθώς του ζητούσε συνεχώς να επιβεβαιώσει τη σχέση τους. Επίσης, έμαθα από την Ιωάννα ότι ο πρώην της ήταν σε διαφορετική συναισθηματική φάση εκείνη την περίοδο καθώς είχε χωρίσει πρόσφατα πριν ξεκινήσουν κάτι μαζί. Με άλλα λόγια, ήθελε να το προχωρήσουν σιγά σιγά.

Φυσικά και η κατάσταση της Ιωάννας δεν ισχύει για όλους, αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό που θέλω να τονίσω από τη δική της εμπειρία. Συγκεκριμένα, η συνεχής απαίτηση προσοχής χαλάει όλη του τη διασκέδαση και δε σε βλέπει πια ως μια χαλαρή κοπέλα όπως όταν σε γνώρισε.

Έτσι, θα τον αναγκάσεις να βλέπει τη σχέση ως υποχρέωση.

Δώσε στη σχέση σου το χώρο και το χρόνο. Δείξ’ του ότι τον σκέφτεσαι, αλλά σε λογικά πλαίσια. Κράτα την ισορροπία μεταξύ της καριέρας, των χόμπι και της σχέσης σου.

Το νόημα μιας σχέσης είναι να είσαι χαρούμενη, ευτυχισμένη και να απολαμβάνεις τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση το μέσο για να καλύπτεις το κενό της ύπαρξής σου.

Ξέροντας πλέον αυτή τη διαφορά μπορείς να αλλάξεις εντελώς τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα πρώτα ραντεβού με άντρα και κατ’ επέκταση τις σχέσεις.

2. Μετατρέπεις κάθε συζήτηση σε μάχη που θέλεις να κερδίσεις

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα είναι να δεχτείς τη σκληρή και πικρή αλήθεια ότι εσύ και ο σύντροφός σου είστε διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν έχει σημασία πόσα κοινά έχετε, καθώς πάντοτε θα υπάρχουν βασικές διαφωνίες για πράγματα που δεν θα συμφωνήσετε ποτέ.

Θα γλιτώσεις άπειρες διαφωνίες και τσακωμούς αν μάθεις να ζεις με αυτή την πραγματικότητα και θα διατηρήσεις την ηρεμία στη σχέση σου.

Πώς όμως καταφέρνεις να το διαχειριστείς, αντί να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο?

Την επόμενη φορά που θα υπάρξει διαφωνία, προσπάθησε να εστιάσεις στην ουσία του προβλήματος, αντί να θες να επιβάλεις απλά τη γνώμη σου. Μπορεί να είναι δελεαστικό να τον κάνεις να συμφωνήσει μαζί σου, αλλά αυτό δε λύνει τίποτε.

Ας υποθέσουμε ότι ο σύντροφός σου αρέσκεται στο να κάνει περιττά έξοδα. Από την άλλη θεωρείς ότι είναι λίγο τσιφούτης στο θέμα των φιλοδωρημάτων όσον αφορά τα εστιατόρια. Δε βοηθάει σε καμία περίπτωση να του πεις ότι απλά θα έπρεπε να αφήνει μεγαλύτερο φιλοδώρημα. Προσπαθώντας να τον “σφυροκοπήσεις” με τη λογική τον κάνεις να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Δεν πρόκειται να αλλάξεις τις απόψεις του μέσα σε ένα βράδυ.

Το μόνο που καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις απόσταση μεταξύ σας και να καταλάβεις ότι είστε σε διαφορετική φάση. Με τον καιρό θα μάθεις πως να προσεγγίζεις τα ευαίσθητα σημεία της σχέσης, έτσι ώστε να μη φαίνεται ότι μπαίνεις σε λογομαχίες με σκοπό να αποδείξεις ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος. Διάβασε: Πώς να αποφύγεις περιττούς τσακωμούς.

3. Τον πνίγεις συνεχώς με τα αισθήματά σου

Οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να επικοινωνούν μέσω των συναισθημάτων τους. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους άντρες καθώς βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο σύντροφός σου προτιμά να του μιλάς με ευθύ τρόπο, αντί να αναμοχλεύεις τα αισθήματά του σε πολύωρες συζητήσεις.

Ένας άντρας θα παραθέσει τα γεγονότα όπως συνέβησαν (τι έγινε, πώς, που, πότε), ενώ μια γυναίκα θα παραθέσει το πως αισθάνθηκε για το καθένα από αυτά. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να μιλήσεις στα ίσα, παρά να μπεις σε ατελείωτη συναισθηματική συζήτηση (και ενίοτε να τον ξενερώσεις). Μην του αναφέρεις με κλάψες και λυγμούς πόσο άσχημα αισθάνθηκες επειδή δε σε κάλεσε στην έξοδο με τους συναδέλφους του. Άσε τα δάκρυα και μίλα του ευθέως ποιο ήταν το πρόβλημά σου.

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι λέγοντάς του “Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με συμπεριλάβεις σε όλα εκείνα που έχουν σημασία για εσένα“. Όταν ηρεμήσεις και θέσεις ευθέως το αίτημά σου να είσαι σίγουρη πως θα λάβει το μήνυμά σου και δεν θα μπορεί να το απορρίψει. Αν σταματήσεις να τον βομβαρδίζεις με συναισθήματα θα ανέβει στα μάτια σου.

«Ξέρεις τι χρειάζεται αυτή η σχέση? Περισσότερο συναισθηματικό δράμα!». Δεν είπε κανένας άντρας, ποτέ.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Θέλεις να έχεις μια σχέση στην οποία θα νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένη; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ!

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα