Skip to main content

«Θέλω να παντρευτώ, αλλά πως ξέρω πως ο σύντροφος μου είναι ο ιδανικός;». Σε αυτό το κείμενο θα μάθεις πότε μπορεί να πετύχει ο γάμος σου και με ποιόν.

Γεια σου φίλη μου,

Η σημερινή ερώτηση έρχεται από την Μαρία, η οποία μου έστειλε πρόσφατα μήνυμα σχετικά με ένα δίλημμα που αντιμετωπίζει στην σχέση και στη σκέψη πως ο γάμος είναι το επόμενο βήμα.

Σου παραθέτω παρακάτω αυτό που μου έστειλε:

Γιώργο γεια σου. Είμαι 33 χρονών και εδώ και 2 χρόνια βρίσκομαι σε σχέση με έναν άντρα που έχει σταθερή δουλειά, είναι πολύ καλός μαζί μου και τον βρίσκω ελκυστικό. Έχει χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από εμένα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί, αφού όντως δουλεύει πολύ σκληρά και έχει στόχους στην ζωή του. Έτσι αυτός πιστεύει πως ο γάμος είναι το επόμενο βήμα, αλλά εγώ σκέφτομαι αρκετά για να τον παντρευτώ

Πολλές φορές διαφωνούμε πάνω σε διάφορα πράγματα, κυρίως γιατί αυτός πολλές φορές είναι αρκετά λογικός και καθόλου συναισθηματικός, ενώ εγώ είμαι το αντίθετο. Σέβομαι βέβαια το πως βλέπει τα πράγματα και αυτός αντίστοιχα σέβεται το πως τα βλέπω εγώ, αλλά δεν καταφέρνουμε σχεδόν ποτέ να συμβαδίσουμε στις απόψεις μας και αυτό είναι ένα θέμα που μου φαίνεται πως το να τον παντρευτώ δεν θα αλλάξει πολλά.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως έχω αρχίσει να νιώθω πως θέλω να κάνω παιδιά στο άμεσο μέλλον και δεδομένου ότι σε μερικούς μήνες θα γίνω 34, βρίσκομαι αντιμέτωπη με μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση και νιώθω πως πρέπει να πάρω μια απόφαση και πως ο γάμος είναι το άμεσο επόμενο βήμα μου.

Το δίλημμα είναι είτε να επενδύσω ολοκληρωτικά σε αυτή την σχέση και να το προσπαθήσω να παντρευτώ με αυτόν τον άντρα, που πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλός πατέρας και ο γάμος μου θα έχει ασφάλεια, είτε να χωρίσουμε, από την στιγμή που νιώθω πως δεν είμαστε απόλυτα στην ίδια σελίδα και δεν θεωρώ πως είναι ο ιδανικός. Το πρόβλημα είναι πως σε αυτό το ενδεχόμενο φοβάμαι πως δεν θα καταφέρω να γνωρίσω άλλον άντρα, που θα έχει αυτές τις πολύ καλές ποιότητες του τωρινού μου συντρόφου.

Η αλήθεια είναι πως τον αγαπώ, απλά νιώθω πως δεν βρίσκομαι σε μια σχέση που με καλύπτει 100% συναισθηματικά. Και δεν ξέρω αν θα καταφέρει και ποτέ να με καλύψει ολοκληρωτικά, εξαιτίας του πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα.

Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι ποια είναι η γνώμη σου για τις γυναίκες της ηλικίας μου, που νιώθουν μια πίεση στο να βρουν την πραγματική αγάπη ή να κάνουν παιδιά. Το καταλαβαίνω πως είναι ένα ζήτημα που είναι ταμπού και ο γάμος θα έπρεπε να γίνει, αλλά πραγματικά βρίσκομαι σε ένα δίλημμα, που πιστεύω πως πολλές άλλες γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει και τώρα νιώθω κι εγώ αυτή την πίεση να πάρω μια απόφαση.

Είναι τελικά ο γάμος μαζί του η καλύτερη επιλογή;

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και ελπίζω να μπορέσεις να με βοηθήσεις.

Μαρία.

Η κατάσταση της Μαρίας, είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση, που πολλές γυναίκες μου την έχουν αναφέρει. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με 2 βασικά πράγματα. Την συμβατότητα μεταξύ 2 ανθρώπων και το πως βλέπει ο καθένας μας τον συμβιβασμό.

Δεν είναι η θέση μου να σου πω αν τελικά συμβιβάζεσαι σε αυτή την σχέση και το να παντρευτείς μαζί του θα είναι η καλύτερη επιλογή. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να λειτουργήσω σαν ένας καθρέφτης και να σου δείξω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού σου και να δώσεις εσύ απάντηση στο θέμα. Θέλω λοιπόν εγώ με την σειρά μου Μαρία, να σου κάνω μια ερώτηση:

Τι θα έλεγες σε μια φίλη σου που θα σου έλεγε τα παρακάτω για τον σύντροφό της;

 

  • Δεν είναι καθόλου συναισθηματικός
  • Μπορεί να μην είναι τελικά ο έρωτας της ζωής μου
  • Δεν νιώθω πως κάνουμε αυτό το ‘κλικ’ μεταξύ μας
  • Δεν ξέρω αν ικανοποιεί στο 100% τις ανάγκες μου και δεν ξέρω αν θα το καταφέρει και ποτέ
  • Νιώθω πως δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός πάνω σε θέματα σχέσεων για να δεις πως όλα αυτά μπορεί να μην είναι τα γερά θεμέλια, πάνω στα οποία χτίζεται μια ευτυχισμένη σχέση και ένας γάμος.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο σύντροφός σου δεν είναι ένας πολύ καλός άντρας, με καλές ποιότητες, ο οποίος μπορεί να γίνει ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας και μπορείς να τον παντρευτείς με ασφάλεια. Η πραγματική ερώτηση στην περίπτωσή σου, είναι κατά πόσο αυτός ο άντρας μπορεί να είναι ένας καλός σύζυγος και καλός πατέρας για την οικογένεια που ΕΣΥ θέλεις να δημιουργήσεις, όπως και το αν θα είσαι χαρούμενη.

Η πραγματική σύνδεση μεταξύ 2 ανθρώπων είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία για την πορεία της σχέσης. Η ουσιαστική σύνδεση είναι αυτή που θα καταφέρει να διατηρήσει την σχέση με το πέρασμα του χρόνου. Όταν θα αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, όταν θα έχετε ένα πιτσιρίκι που θα σας κουράζει ή όταν η ερωτική σας ζωή μπορεί να περνάει μια παράξενη φάση, εσύ πιθανότατα να σκέφτεσαι γιατί παντρεύτηκες.

Για μένα, η σύνδεση είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που ονομάζουμε χημεία.

Αφορά λιγότερο το κομμάτι του πάθους και έχει να κάνει περισσότερο με αυτό το συναίσθημα ασφάλειας και οικειότητας που σου προσφέρει ο σύντροφός σου.

Θα σου πω λοιπόν τώρα μια αλήθεια

Το γεγονός πως είσαι 34 και θέλεις παιδιά στο μέλλον, μπορεί να είναι η αφορμή που σε οδήγησε να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, αλλά πιστεύω πως στην πραγματικότητα, το πρόβλημά σου είναι πως βρίσκεσαι εδώ και 2 χρόνια σε μια σχέση, που δεν σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη και άρα το να παντρευτείς δεν θα αλλάξει πολλά.

Αυτό που προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις, είναι το εξής. Ξέχνα για μια στιγμή την ηλικία σου και το ζήτημα του παιδιού.

Πιστεύω πως αν βγουν αυτά από την εξίσωση, θα ήξερες ακριβώς τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση.

Εκτός λοιπόν κι αν θέλεις να γίνει ακόμα ένα στατιστικό, είτε του 35-40% των ζευγαριών που καταλήγουν σε διαζύγιο, είτε να ανήκεις στα 2/3 των ζευγαριών που βρίσκονται σε έναν αποτυχημένο γάμο, πιστεύω πως θα είναι λάθος σου να συνεχίσεις σε μια σχέση που δεν σου προσφέρει πραγματική ευτυχία.

Μην σε φοβίζει η ηλικία και μην την αφήνεις να κυριαρχεί στις αποφάσεις σου. Είναι προτιμότερο να βρεις την πραγματική σου αγάπη στα 38 και τότε να βρεις τον τρόπο για να δημιουργήσεις οικογένεια, από το να παντρευτείς έναν άνθρωπο, με τον οποίο ήδη αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Σου εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο για εσένα και την σχέση σου. Μην ξεχνάς ποτέ πως είσαι πολύ γενναία για την ερώτηση που μου έκανες και ακόμα πιο γενναία, που προσπαθείς να βρεις αυτό που θα σε οδηγήσει στην πραγματική ευτυχία, που θα έχει διάρκεια, από το να παντρευτείς κάποιον έτσι εύκολα.

Σίγουρα πολλές γυναίκες έχουν παντρευτεί έτσι στο παρελθόν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τις έφερε πιο κοντά στην ευτυχία. Αντίθετα αυτό τους δημιούργησε πρόβλημα, γιατί το να παντρευτείς είναι ένα από τα πιο μεγάλα βήματα σε όλη σου τη ζωή.

Αυτό που θα σε συμβουλέψω είναι να ζυγίσεις αρκετά τις επιλογές σου πριν πράξεις κάτι, όπως ο γάμος που έχει τεράστια διάρκεια στη ζωή, ενός ανθρώπου.

Στην περίπτωση όμως που αποφασίσεις πως θέλεις να προσπαθήσεις με τον σύντροφό σου, τότε μπορώ να σε βοηθήσω να τον κάνεις να γίνει ο σύντροφος που θα ήθελες ιδανικά να έχεις δίπλα σου.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κάνεις σήμερα κιόλας την εγγραφή σου στα δωρεάν μαθήματά του φίλου και συνεργάτη μου Νίκου Ανδρέου:

 ‘Πως να έχετε όποιον άνδρα θέλετε’ εδώ 

Μέσα από πολύ απλές αλλαγές στην συμπεριφορά σου, αλλά και στον τρόπο που φέρεσαι και μιλάς, θα καταφέρεις να  μπεις στο μυαλό του, να τον κάνεις να σε ερωτευτεί και να σε θέλει σαν τρελός, ακόμα κι αν αυτή την περίοδο στην σχέση σας, είναι τελείως απόμακρος απέναντί σου.

Κάνε λοιπόν τώρα την εγγραφή σου και μάθε εντελώς δωρεάν όλα όσα χρειάζεσαι για να τρυπώσεις στον ανδρικό μυαλό.