Βλέπεις εφιάλτες με τον τοξικό πρώην; Καιρός να τους αντιμετωπίσεις

Οι τοξικές σχέσεις είναι παντού γύρω μας. Πολλές γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει τοξικούς, κακοποιητικούς συντρόφους στη ζωή τους και έχουν καταφέρει να βγουν σώες από αυτό.

Ευτυχώς, πλέον, δεν αποτελεί ταμπού και όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν γι’ αυτό, βοηθώντας και ευαισθητοποιώντας και άλλες.

Συχνά, όμως, το παρελθόν μας κυνηγά, με υποσυνείδητο τρόπο. Τα όνειρα και οι εφιάλτες μπορούν να πουν πολλά για αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε.

Ακόμη, μπορεί να είναι πράγματα που μας έχουν στιγματίσει ή που φοβόμαστε. Ωστόσο, αναλυτές και ειδικοί θεωρούν ότι τα όνειρα έχουν να κάνουν περισσότερο με το παρόν παρά με το παρελθόν. Ακόμη και αν, δηλαδή, ονειρεύεσαι κάποιον από το παρελθόν σου, μπορεί να έχει να κάνει με το τι σου συμβαίνει τώρα.

Ακόμη, πρέπει να σκεφτόμαστε τα όνειρα σαν συμβολικά και όχι κυριολεκτικά. Δηλαδή, δεν έχει σημασία η λεπτομέρεια αλλά η γενική ιδέα. Αν, για παράδειγμα, δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, μπορεί ο εγκέφαλός σου να ανατρέχει σε παρόμοια περίσταση του παρελθόντος.

Πρέπει να διαβάσεις  Καρκίνος και χωρισμός: Πώς θα έχεις μία επιτυχημένη επανασύνδεση μαζί του.

Οι εφιάλτες μπορεί να αποδοθούν όμως και σε τραυματικές εμπειρίες ή ακόμη και ένδειξη μετατραυματικού στρες. Ένα επαναλαμβανόμενο, ενοχλητικό όνειρο που προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας κακοποιητικής σχέσης. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να βάλεις ένας τέλος και να προχωρήσεις παρακάτω.

Αν ένα όνειρο με πρώην σύντροφο είναι καλό, μπορεί να σημαίνει ότι βάζεις μια τελεία, τον συγχωρείς και προχωράς μπροστά.

Τα όνειρα όμως έχουν να κάνεις κυρίως με εμάς παρά με τους άλλους

Επίσης, δεν προβλέπουν το μέλλον, αλλά το αντίθετο, έχουν να κάνουν με ότι ζούμε τώρα ή με άλυτα θέματα.

Το να απαλλαγείς από αυτά τα όνειρα δεν είναι εύκολο και τις περισσότερες φορές δεν γίνεται μόνο του αλλά χρειάζεται βοήθεια ειδικού, την οποία δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητήσουμε.

Featured photo: @twenty20photos

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.
Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός: 8 λάθη αμέσως μετά που κάνουν ζημιά!

Τα 3 ζώδια που θα μπορούσαν να γίνουν το ”άλλο μισό΄΄ του Αιγόκερου

Είτε πιστεύεις είτε όχι στο ''άλλο μισό'' στις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν γεννηθεί για να είναι με κάποιους άλλους. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...

Πώς να δώσεις χώρο στον σύντροφό σου, χωρίς να νιώσει ότι τον παραμελείς

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο το να δημιουργήσουμε χώρο σε μια σχέση και τον περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας. Αλλά το ότι...

Tέρμα πια οι ‘αδιέξοδες΄ σχέσεις

Υπάρχει άραγε μυστικό για μια όμορφη μακροχρόνια συντροφική σχέση; Πως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια να είναι καλά μετά από χρόνια; Τον τελευταίο καιρό συνεχώς ακούω...

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό είναι ένα fact, που νομίζω πως μπορούμε να το παραδεχτούμε όλοι. Για να αντέξει ένα...

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]