Βλέπεις εφιάλτες με τον τοξικό πρώην; Καιρός να τους αντιμετωπίσεις

Οι τοξικές σχέσεις είναι παντού γύρω μας. Πολλές γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει τοξικούς, κακοποιητικούς συντρόφους στη ζωή τους και έχουν καταφέρει να βγουν σώες από αυτό.

Ευτυχώς, πλέον, δεν αποτελεί ταμπού και όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν γι’ αυτό, βοηθώντας και ευαισθητοποιώντας και άλλες.

Συχνά, όμως, το παρελθόν μας κυνηγά, με υποσυνείδητο τρόπο. Τα όνειρα και οι εφιάλτες μπορούν να πουν πολλά για αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε.

Ακόμη, μπορεί να είναι πράγματα που μας έχουν στιγματίσει ή που φοβόμαστε. Ωστόσο, αναλυτές και ειδικοί θεωρούν ότι τα όνειρα έχουν να κάνουν περισσότερο με το παρόν παρά με το παρελθόν. Ακόμη και αν, δηλαδή, ονειρεύεσαι κάποιον από το παρελθόν σου, μπορεί να έχει να κάνει με το τι σου συμβαίνει τώρα.

Ακόμη, πρέπει να σκεφτόμαστε τα όνειρα σαν συμβολικά και όχι κυριολεκτικά. Δηλαδή, δεν έχει σημασία η λεπτομέρεια αλλά η γενική ιδέα. Αν, για παράδειγμα, δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, μπορεί ο εγκέφαλός σου να ανατρέχει σε παρόμοια περίσταση του παρελθόντος.

Πρέπει να διαβάσεις  Θέλω τον/την πρώην μου πίσω: Πώς θα τον/την κάνω να γυρίσει;

Οι εφιάλτες μπορεί να αποδοθούν όμως και σε τραυματικές εμπειρίες ή ακόμη και ένδειξη μετατραυματικού στρες. Ένα επαναλαμβανόμενο, ενοχλητικό όνειρο που προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας κακοποιητικής σχέσης. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να βάλεις ένας τέλος και να προχωρήσεις παρακάτω.

Αν ένα όνειρο με πρώην σύντροφο είναι καλό, μπορεί να σημαίνει ότι βάζεις μια τελεία, τον συγχωρείς και προχωράς μπροστά.

Τα όνειρα όμως έχουν να κάνεις κυρίως με εμάς παρά με τους άλλους

Επίσης, δεν προβλέπουν το μέλλον, αλλά το αντίθετο, έχουν να κάνουν με ότι ζούμε τώρα ή με άλυτα θέματα.

Το να απαλλαγείς από αυτά τα όνειρα δεν είναι εύκολο και τις περισσότερες φορές δεν γίνεται μόνο του αλλά χρειάζεται βοήθεια ειδικού, την οποία δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητήσουμε.

Featured photo: @twenty20photos

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.
Πρέπει να διαβάσεις  Ζυγός και χωρισμός: Πώς θα γίνει πάλι δικός σου.

Τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι σχέση εξάρτησης

Η σχέση εξάρτησης –όπως και οι εξαρτήσεις από ουσίες- βασίζεται στα πολλά συναισθήματα που σου δημιουργεί. Ντοπαμίνη και ενδορφίνες, απελευθερώνονται κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ακόμα...

Γιατί δεν μπορείς να ξεχάσεις τον πρώτο σου έρωτα;

Αυτοσχέδια ποιήματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, αποξηραμένα πλέον λουλούδια και λούτρινα αρκουδάκια. Όλα ενθύμια εκείνου ή εκείνης, καταχωνιασμένα στο παλιό κουτί με τα υπέροχα αναμνηστικά σου....

Γιατί το να είσαι single έγινε ξαφνικά ταμπού;

Έχουμε ‘’προγραμματιστεί’’ από πολύ μικρή ηλικία να αναζητούμε το ζευγάρι μας. Το άλλο μας μισό όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Κι έχει ριζώσει τόσο βαθιά...

4 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν ψεύτη και πώς να τα εντοπίσεις

Στην αρχή μίας γνωριμίας, πριν ακόμη γίνει σχέση, υπάρχουν αρκετές αναστολές και αμφιβολίες που συχνά μας κρατούν πίσω. Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε είναι περιορισμένες...

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για το κάθε ζώδιο

Έφτασε και ο τελευταίος μήνας αυτού του χρόνου, ο μήνας που για πολλούς είναι ο ιδανικός για να θέσουν νέους στόχους αλλά και για...

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Οι καυγάδες είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνουν σε κάθε σχέση. Σίγουρα όμως μπορούν να γίνουν ψυχοφθόροι, ειδικά όταν είναι συχνοί. Κι επειδή πάνω στα νεύρα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]