Stalking: Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν πολλοί ερωτευμένοι

Το stalking είναι η στενή και σιωπηλή παρακολούθηση ενός συντρόφου. Πρόκειται για μία κακή συνήθεια που κρύβει πολλές ανασφάλειες. Δες πως θα την σταματήσεις.

Ανοίγεις το κινητό του / της όταν δεν βλέπει και ψάχνεις τα μηνύματα, παρακολουθείς ποιον ή ποια έκανε φίλη στο Facebook, βλέπεις τα like που μοιράζει ή που και τι σχολιάζει;

Εάν κάνεις έστω ένα από τα παραπάνω, γνωρίζεις και εσύ πως πρόκειται για stalking και θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στη σχέση σου αν ήδη δεν έχετε καυγαδίσει αρκετές φορές.

Είσαι ανασφαλής!

Ναι πρέπει να το παραδεχτείς, προβαίνεις στο stalking γιατί πολύ απλά δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου και δεν μπορείς να εμπιστευτείς το άλλο άτομο.

Αυτό πηγάζει από την ανασφάλεια σου και τον φόβο της μοναξιάς ή την ανάγκη να δεις συνωμοσίας και απάτες εκεί που δεν υπάρχουν.

Ακόμα και αν σου έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, αυτό δεν δικαιολογεί τον στενό και ασφυκτικό έλεγχο που ασκείς σε εβδομαδιαία ή καθημερινή βάση.

Η ανασφάλεια σου και όχι τα άλλα πρόσωπα, είναι οι πραγματικοί εχθροί της σχέσης σου και πρέπει να έρθεις καταπρόσωπο με αυτό.

Γιατί σε οδηγεί στον χωρισμό;

Το stalking και οι εμμονές φέρνουν μόνο προβλήματα. Μερικές φράσεις που μπορεί να έχεις ξεστομίσει κάποια στιγμή:

«Ποιος ήταν αυτός που σου έκανε add;»

«Γιατί σου κάνει 3 συνεχόμενα like αυτή;»

«Ποιος έστειλε μήνυμα τέτοια ώρα;»

Όπως βλέπεις είναι κάτι που ξεκινά έναν καβγά. Τι οδηγεί τους ανθρώπους στην απάτη και τον χωρισμό; Η τοξική σχέση.

Εάν βάζεις φιτιλιές συνεχόμενα στο ή στη σύντροφο σου, το πιο πιθανό είναι να αποδεχτεί πως δεν είσαι ο άνθρωπος που θέλει να μοιράζεται τα προβλήματα, τις σκέψεις και τον χρόνο του.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί συνεχίζεις να βγαίνεις αδιάφορα ραντεβού;

Έτσι θα παραμείνει υπομονετικά σε μία προβληματική σχέση μέχρι να βρει κάποιο άλλο άτομο που θα φέρει χαρά ή θα χωρίσετε σε έναν ομηρικό καβγά που θα ξεκινήσει από ένα χαζό like.

Υπάρχει τρόπο να σταματήσει;

Το stalking σήμερα γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Πριν το διαδίκτυο έβλεπες κινηματογραφικές καταστάσεις, όπως να παρακολουθεί ακόμα και τις διαδρομές της σχέσης του κάποιος ζηλιάρης σύντροφος.

Το πρώτο βήμα για να μην καταντήσεις και εσύ σε αυτό το σημείο είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Φοβάσαι την απάτη και την απόρριψη ή τη μοναξιά;

Φυσικά και είναι το δεύτερο και με αυτό πρέπει να συμβιβαστείς. Αναζήτησε λύσεις αυτοβελτίωσης για να δεις πως τελικά δεν πρέπει να ανησυχείς για τίποτα και οι άνθρωποι έχουν περισσότερες καλές πλευρές, όταν ανταμείβονται.

Το επόμενο βήμα είναι η απεξάρτηση από το κινητό σου. Εάν πραγματικά νιώθεις πως τα social media σε βάζουν σε πειρασμούς, κάνε μια μικρή παύση από τη χρήση τους. Το καλύτερο είναι να αναστείλεις τους λογαριασμούς σου και να αφοσιωθείς σε άλλα πράγματα.

Το stalking είναι συνήθεια μετά από ένα σημείο και μάλιστα κακή. Βάλε ένα γρήγορο τέλος πριν γίνει εξάρτηση.

Το τελευταίο που θα σου προτείνω είναι να περνάς περισσότερο καλό χρόνο με τη σχέση σου. Απόλαυσε το κάθε λεπτό που είστε μαζί, όσο απλό και αν είναι. Θα το εκτιμήσεις και θα δεις πως αυτό θα φανεί στην ψυχολογία της άλλης πλευράς.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί δεν σου στέλνει μήνυμα; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου!

Με λίγα λόγια δεν θα έχει λόγο να κοιτάξει αλλού και να τσακωθείτε.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο

  Τι έμαθα για την αγάπη από το διαζύγιο των γονιών μου

  Το διαζύγιο στην παιδική ψυχολογία είναι σα να σπάει η δοκό ισορροπίας την ώρα που ετοιμάζεσαι για διπλό ροντάτ. Δεν ξέρεις ούτε πως θα...

  Είναι η συχνότητα και η χρονική διάρκεια των πράξεων δείκτες καλής σεξουαλικής ζωής;

  Σε μία κοινωνία όπου το σεξ είναι ακόμα ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σχεδόν ανύπαρκτη είναι δύσκολο να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου....

  Αυτός είναι ο αέρας που πρέπει να αποπνέεις στο online flirting

  Στο online flirting τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι όταν το κάνεις από κοντά. Αυτό συμβαίνει διότι κόβονται όλες οι μη λεκτικές αντιδράσεις...

  Γιατί είναι ωραίο να βγαίνεις με αγόρια που έχουν αδελφές

  Κυκλοφορεί στον κόσμο του dating ένα ακρωνύμιο, το RWSE. Εάν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν το γνωρίζουν μάθε πως σημαίνει Raised with...

  Ερωτικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

    Μπορεί το lockdown να συνεχίζεται και η διάθεση όλων μας να έχει επηρεαστεί σημαντικά, αλλά ο τελευταίος μήνας του χρόνου, υπόσχεται να είναι γεμάτος...

  Τι απογοητεύει το κάθε ζώδιο στην προσωπική του ζωή

  Σε κάποια στάδια της ζωής μας αισθανόμαστε ότι στην προσωπική μας ζωή τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Νιώθουμε απογοητευμένοι, δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]