Skip to main content

Νιώθεις ξάφνου μία γροθιά να σε χτυπάει κατάστηθα. Κι ο πόνος μετά το αρχικό μούδιασμα που προκαλεί το σοκ αρχίζει να απλώνεται. Πόνος αναμεμειγμένος με θυμό γιατί ο άνθρωπος που είναι περισσότερο κοντά σου από οποιονδήποτε άλλο αποδείχθηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης σου. Σε απάτησε. Κι εσύ τι πρέπει να κάνεις τώρα;

«Η απιστία και τα ψέματα είναι αιτίες για να χωρίσει κανείς».

Κανείς δεν πρόκειται να αρνηθεί ότι το παραπάνω είναι αληθές. Είναι ωστόσο ο χωρισμός ο μοναδικός δρόμος που μπορείς να ακολουθήσεις; Κι εν πάση περιπτώσει είναι τελικά αυτό που στην πραγματικότητα θέλεις;

Όταν συνειδητοποιείς την απιστία του συντρόφου σου πληγώνεσαι. Αυτό με τη σειρά του σε κάνει να μην μπορείς πάντα να σκεφτείς καθαρά. Έτσι η φυσιολογική πρώτη αντίδραση είναι να σκεφτείς ότι πρέπει να χωρίσεις. Αυτό δεν είναι πάντοτε ωστόσο η σωστή αντίδραση.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Δώσε στον εαυτό σου χρόνο

Το να παίρνει κανείς αποφάσεις τη στιγμή που είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένος δεν είναι ποτέ η καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτή είναι μία περίπτωση στην οποίο τόσο ο χρόνος όσο και η σιωπή μπορεί να αποδειχθούν χρυσός. Άσε λοιπόν την όποια απόφαση για την «επόμενη ημέρα» που τα πράγματα μέσα σου θα είναι περισσότερο ήρεμα και ξεκάθαρα. Όπου «επόμενη μέρα» μπορεί να είναι ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο σύντροφός σου θα πρέπει να σεβαστεί τα όρια τα οποία θα θέσεις.

Δες τα πράγματα ξεκάθαρα

Όσο και αν η ιδέα του να ασχοληθείς με το ζήτημα της απιστίας σε απωθεί πραγματικά θα πρέπει να το κάνεις. Είναι ο μοναδικός δρόμος για να ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά έγινε έτσι ώστε να είσαι δίκαιος τόσο ως προς τον εαυτό σου όσο και ως προς το σύντροφό σου. Ερωτήματα όπως το είδος της απιστίας – τυχαία ή όχι, η διάρκειά της, αν έχει λάβει τέλος ή όχι είναι σημαντικά σε σχέση με την απόφαση που πρόκειται να πάρεις. Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζεις τα πραγματικά γεγονότα. Κι ο μόνος τρόπος για αυτό είναι η συζήτηση με τον σύντροφό σου.

διάβασε το άρθρο: ζώδια και απιστία. Ένας πλήρης οδηγός

Φρόντισε τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείς το χρονικό διάστημα στο οποίο θα είσαστε χώρια προκειμένου να κάνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό και είναι στο χέρι σου να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει περισσότερο. Βγες με φίλους. Συζήτησε το αν νομίζεις ότι το χρειάζεσαι. Βρες τρόπους να απασχολήσεις τον εαυτό σου. Κάνε οτιδήποτε είναι αυτό που θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα.

Πάρε την τελική σου απόφαση συνειδητά

Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσεις τόσο τη σοβαρότητα της απιστίας όσο και την ποιότητα που έχει η μεταξύ σας σχέση. Εδώ είναι το δύσκολο σημείο της απόφασης. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει πιο εύκολο. Μόνα λιγάκι περισσότερο ξεκάθαρο και συνειδητό. Όσο λοιπόν περισσότερο σκεφτείς τη σχέση σου και τις προσδοκίες σου από αυτή καθώς και την απιστία τόσο ως προς τα χαρακτηριστικά όσο και προς τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή, τόσο πιο ξεκάθαρη μπορεί να γίνει η απόφασή σου. Ίσως και λίγο πιο εύκολη.

διάβασε το άρθρο: Η ψυχολογία της απιστίας. Ανάλυση

διάβασε το άρθρο: γιατί οι άνδρες είναι άπιστοι