Ελεύθερη σχέση: Πότε την έχεις και ποια τα όρια της;

Η ελεύθερη σχέση είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ερωτικής επαφής, με μία σχετική αποκλειστικότητα. Είναι κάτι όμως που σε καλύπτει και αν ναι πότε την κάνεις;

Τις περισσότερες φορές η ελεύθερη σχέση ταυτίζεται με το σεξ σε συχνότητα, αλλά και την δυνατότητα να υπάρχουν άλλα πρόσωπα χωρίς ζήλιες και καυγάδες.

Πρόκειται για μία σύμβαση που λέει «περνάμε καλά, χωρίς πολλά πολλά». Πρόκειται για ένα μοντέλο που κρατάς το σεξ με κάποιον ή κάποια, χωρίς όμως την αποκλειστικότητα και τη δυνατότητα να υπάρχουν παραπάνω απαιτήσεις.

Τις περισσότερες φορές είναι μία τοξικότητα για το ένα άτομο, καθώς αποτελεί σιωπηλή αποδοχή και πάντα υπάρχουν ζητήματα ζήλιας.

Πως λειτουργεί; 

Μετά το καλό σεξ κάποια άτομα θέλουν σταθερότητα και παραπάνω δικαιώματα στο σώμα και τη ζωή ενός άλλου ατόμου, χωρίς όμως να υπαναχωρήσουν από τις ελευθερίες τους.

Σίγουρα μία σχέση δεν είναι μόνο σεξ, ούτε και καταπίεση, αλλά το μοντέλο της ελεύθερης σχέσης δεν πετυχαίνει τον σκοπό του. 

Έτσι όταν γίνει η δύσκολη ερώτηση για το μέλλον ή το τι έχουν δύο πρόσωπα, αυτός που είναι λιγότερο δεμένος προφασίζεται διάφορους λόγους και προτείνει την ελεύθερης σχέση.

Έτσι σου λέει μπορείς και μπορώ να κάνω σεξ με όποιον θέλω, χωρίς όμως να θεωρηθεί απάτη. Εμείς θα βρισκόμαστε σαν ζευγάρι, αλλά αν προκύψει κάτι άλλο δεν έχω την υποχρέωση να το αρνηθώ. Όμως στο ερωτικό θα έχεις κάποια παραπάνω προσοχή και προτεραιότητα.

Αυτό ακριβώς είναι λοιπόν η ελεύθερη σχέση, σεξ με ταμπέλα «όχι σεξ».

Γιατί την αποδέχεται κάποιος;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από συντροφικότητα. Εκεί πάνω λοιπόν ο ένας πατάει και προσφέρει συναισθήματα, με τη δυνατότητα όμως να υπάρχουν και άλλες σωματικές απολαύσεις.

Ναι αυτός που την προτείνει τις περισσότερες φορές έχει συναισθήματα, όμως δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει κάτι παραπάνω για να τα ικανοποιήσει. Το άτομο που την αποδέχεται ξέρει πως έχει επιλογή ανάμεσα στον συμβιβασμό και το τίποτα. 

Έτσι λοιπόν επιλέγει την ελεύθερη σχέση για να έχει ναι μεν το σεξ, αλλά και την ελπίδα πως στο μέλλον θα εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό.

Μέσα στην ελεύθερη σχέση πολλές φορές υπάρχουν πολλά παράπονα, αλλά καταπίνονται και έτσι δημιουργούνται τα προβλήματα και οι μεγάλες απογοητεύσεις.

Πότε είναι κακή;

Η ελεύθερη σχέση γίνεται μία τοξική κατάσταση με καλό σεξ τις φορές που ένα από τα δύο άτομα είναι πολύ ερωτευμένα. 

Σε αυτή τη φάση το σεξ είναι ο μόνος σύνδεσμος που δεν επιτρέπει να καταρρεύσει το οικοδόμημα. Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη και καλή απόφαση να μην διεκδικείς πράγματα. 

Θα πρέπει να τερματίζεται όταν βλέπεις πως η ελεύθερη σχέση είναι κάτι που σου δημιουργεί περισσότερο άγχος και απογοήτευση, από το περιστασιακό σεξ.

Πότε είναι καλή;

Η καλή ελεύθερη σχέση υπάρχει και είναι ανάμεσα σε ώριμα και ειλικρινή άτομα που ξέρουν τι θέλουν και τι μπορούν να προσφέρουν. Αν και είναι μία μορφή τίμιου συμβιβασμού, μερικές φορές η ελεύθερη σχέση δεν είναι μόνο σεξ, αλλά εκτίμηση, χωρίς τη δυνατότητα να προσφέρει κάποιος από τους δύο κάτι παραπάνω.

Για παράδειγμα η ελεύθερη σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε άτομα που κάνουν πολλά ταξίδια ή δεν έχουν κοινό τόμο διαμονής. Σίγουρα το σεξ είναι κάτι που δεν πρέπει να στερείτε ο άνθρωπος για μεγάλο διάστημα και έτσι μπορεί να το αναπληρώνει με άλλα πρόσωπα. Αυτή είναι η βαθιά φιλοσοφία της ελεύθερης σχέσης.

Ελεύθερη σχέση και άλλος δεσμός

Δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις ελεύθερης σχέσης είναι μία μορφή απάτης για έναν άλλο δεσμό. Το καλό σεξ, η επικοινωνία και ο φόβος του δεσμευμένου να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του είναι αφορμές να προταθεί η ελεύθερη σχέση.

Αυτή είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχουν θύματα και το σεξ δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος κάποιων άλλων. 

Τώρα που ξέρεις επίλεξε με συνέπεια, σοβαρότητα και ωριμότητα την ερωτική σου κατάσταση. 

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Πρέπει να διαβάσεις  Σχέση Mε Mικρότερο Άντρα: Πως Να Την Κρατήσεις Κρυφή

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις

Η φαντασίωση μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό σου. Η φαντασία μας τρέχει καθημερινά και πολύ καλά κάνει γιατί αλλιώς η καθημερινότητα θα...

Τι μπορείς να μάθεις από έναν χωρισμό

Ένας χωρισμός μπορεί να σε μάθει να τα δεις αλλιώς. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι ούτε το πιο εύκολο ούτε το πιο ευχάριστο πράγμα στον...

Ο Ταύρος και άλλα 4 ζώδια που κρύβουν με μεγάλη επιτυχία τα συναισθήματά τους

Εάν είσαι εσωστρεφής ή κάποιος αρκετά ντροπαλός, σίγουρα γνωρίζεις το πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτείς σε κάποιον. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν εκφράζουν...

Τι λέει το ζώδιο της Αφροδίτης μας για το ποιοι και πώς είμαστε σε μια σχέση;

Ένας οδηγός για το ποιοι είμαστε σε μια σχέση και γενικά στα ερωτικά μας, ανάλογα με το ζώδιο της Αφροδίτης μας. Αφροδίτη στον Κριό Οι άνθρωποι...

Το dating μετά τα 40

Το dating μετά τα 40 μπορεί και να είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία. Τι κι αν έφτασες τα 40, τα προσπέρασες και συνεχίζεις ακάθεκτ@ και...

Τα είδη σεξ που δεν περιλαμβάνουν σεξ

Το σεξ μπορεί να γίνει και χωρίς να κάνεις σεξ. Το σεξ υπάρχει στις ζωές μας και μάλιστα σε πληθώρα τύπων και ποικιλία στάσεων. Ωστόσο,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]