Skip to main content

Η ζωή είναι μικρή για να ασχολείσαι με κάποιον που δεν σε θέλει ή αλλιώς, αν δεν σε θέλει μία, να μην τον θέλεις δέκα

Του αρέσουν τα παιχνίδια; ‘Aν εσένα σε βρίσκουν αντίθετη, τότε καιρός να τον ενημερώσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από εκεί που τα άφησε. Για την ακρίβεια στα δικά σου χέρια που συνεχίζουν να απορούν.

Μάλλον απορείς λοιπόν γιατί εξαφανίζεται κάθε τόσο. Γιατί σε αφήνει στο ‘’διαβάστηκε’’ και στο μια κρύο και μία ζέστη. Έχεις ξεχάσει το που πατάς και το που βρίσκεσαι και ενώ για ακόμη μια φορά υποσχέθηκες στον εαυτό σου να αναζητάς μόνο για ανθρώπους με ντομπροσύνη και ειλικρίνεια, τελικά καταλήγεις να πέφτεις στην ΄΄παγίδα΄΄ της πλήρης απογοήτευσης.

Τι να πιστέψεις;

Να πιστέψεις σε πρώτη φάση στην εξής απλή παραδοχή: Τα φαινόμενα δεν απατούν! Ούτε και οι πράξεις με τα λόγια του! Άν ήθελε να ήταν ή να είναι μαζί σου θα γυρνούσε τον κόσμο ανάποδα. Άν πάλι δεν ήθελε ή δεν θέλει, η τίμια και ειλικρινής συμπεριφορά του (η ποιά;) θα έπρεπε να σου το είχε δείξει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Τελικά όμως εκείνος κατέληξε στη μετριότητα του ‘’θέλω και δεν θέλω’’ και του ‘’ασχολήσου μαζί μου γιατί μου αρέσει να τραβάω την προσοχή σου’’. Πες του λοιπόν (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) να κρατήσει την επιβεβαίωση καλύτερα για τις κρατήσεις του και όχι για εσένα!

Όποιος σε πληγώνει σε ελέγχει

Με άλλα λόγια, αν αφήσεις σε αυτόν τον άνθρωπο (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων σε κάτι που εσύ θεωρείς πολύτιμο, όπως είναι ο έρωτας και η αγάπη σου για εκείνον, αυτό αυτομάτως του δίνει την δύναμη να ελέγχει τα συναισθήματα σου και ενώ μπορεί να μην σε θέλει όπως εσύ, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσει το παιχνίδι του, δίχως να νοιάζεται για την εξέλιξη του υποτιθέμενου ‘’love story’’ σας.

Αν συνεχίσεις να κατοικείς μέσα σε μια ψευδή πραγματικότητα, τότε η δύναμη και ο έλεγχος που του προσφέρεις αποτελεί για εσένα δυστυχώς μια ψευδαίσθηση πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για να τον κερδίσεις. Η θέση της αναμονής δεν σου ταιριάζει και επίσης με απόλυτη ειλικρίνεια θα σου πούμε πως αν είναι να διεκδικείς έναν άνθρωπο με μόνο όφελος να μπορέσεις κάποια στιγμή να τον κάνεις να επιβεβαιώσει και να αποδεχτεί την ερωτική σου επιθυμία, τότε πολύ λυπούμαστε πως πρόκειται για χάσιμο χρόνου! Και μάλιστα δικό σου!

‘’Σπάσε’’ την συνήθεια της λάθος επιλογής συντρόφου

Καλώς ή κακώς οφείλεις στον εαυτό σου να επιλέγεις με σύνεση τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στη ζωή σου, ιδιαιτέρως αν πρόκειται για την επιλογή ερωτικού συντρόφου. Ασφαλώς ποτέ δεν θα σου πει κανείς να μην ακούς την καρδιά σου και να μην επιλέγεις εκείνον που σε κάνει να νιώθεις ‘’πεταλουδίτσες στο στομάχι’’. Είναι καλύτερα όμως να ακούς την φωνή της λογικής όταν χρήζει σημαντικό και αν όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στη μοναχικότητα, υπάρχει λόγος που σου συμβαίνει αυτό.

Υπάρχει λόγος γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να βιαστείς. Γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλους. Γιατί όποιος δεν σε θέλει και δεν το δείχνει με όλη του την καρδιά και με κάθε εφικτό τρόπο, τότε καλύτερα να απουσιάζει από την ζωή σου.

‘Αν είναι κάτι γραφτό να σου συμβεί, να ξέρεις πως θα σου συμβεί, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλεις υπεράνθρωπη προσπάθεια. Για την ακρίβεια να ξέρεις πως σίγουρα θα σου συμβεί!

Απλά εσύ συνέχισε να πιστεύεις…

Να πιστεύεις στη κατάλληλη στιγμή, στους κατάλληλους ανθρώπους και στους ακόμη πιο κατάλληλους λόγους για να πεις πως αξίζει τελικά αυτή την φορά να ερωτευθείς και να εμπιστευτείς τα συναισθήματα σου σε εκείνον που δεν σε έκανε να κάνεις δεύτερες σκέψεις για εσένα, για εκείνον και για εσάς. Γιατί όπως λέει και η γιαγιά μου, άμα σε θέλει κάποιος θα κάνει τον ήλιο να ανατείλει από τη δύση!

Σίγουρα στον έρωτα και στην αγάπη χρειάζεται πολύ αναζήτηση, αλλά κυρίως χρειάζεται σωστή αναζήτηση!

Γιατί η ζωή είναι μικρή για να ασχολείσαι με κάποιον που δεν σε θέλει!

Και γιατί εσύ είσαι σπουδαία ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα, για να χωρέσεις σε καταστάσεις που δεν έχουν την δύναμη να φανερώσουν την πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σου! Επανέλαβε! Και μια και δυο φορές αν χρειαστεί!