Skip to main content

Η πλειοψηφία των γυναικών δεν έχει ιδέα τι θέλει ένας άντρας από τη σχέση του. Αν θέλω να γίνω κυνικός θα έλεγα ότι αυτό που θέλει είναι το σεξ, η παρέα και το το κοινωνικό στάτους του να έχει κοπέλα. Αν όμως το έβλεπα πιο ρομαντικά το θέμα, τότε θα έλεγα ότι θέλει αγάπη, μια σύντροφο και μια μητέρα για τα παιδιά του.

Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου, θα δεις όλους εκείνους τους λόγους που εσύ θέλεις έναν άντρα στη ζωή σου και τότε θα καταλάβεις ότι ισχύει λίγο απ’ όλα τα παραπάνω.

Οι αναλογίες μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά κανείς μας δε μπορεί να αρνηθεί ότι τα οφέλη μιας σχέσης περιλαμβάνουν τη συντροφικότητα, την οικειότητα, την αλλαγή από “μπακούρι” σε ζευγάρι και τέλος την αγάπη.

Πολλές γυναίκες λοιπόν δε συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η σχέση για έναν άντρα.

Σύμφωνα με το National Marriage Project του πανεπιστημίου του Rutgers, ο γάμος μεταμορφώνει τη ζωή ενός άντρα με θετικό και υγιή τρόπο. Οι παντρεμένοι άντρες είναι πιο παραγωγικοί, έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, αρρωσταίνουν λιγότερο, σκέφτονται περισσότερο για το μέλλον, είναι πιο ευτυχισμένοι και έχουν καλύτερη ερωτική ζωή. Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Steven Nock, ο γάμος είναι το τελετουργικό μονοπάτι που μεταμορφώνει ένα αγόρι σε άντρα.

Παραδόξως, δύο στους τρεις άντρες δεν πιστεύουν πως ο σκοπός του γάμου είναι να αποκτήσεις παιδιά. Η μελέτη του National Marriage Project με τίτλο “The Marrying Kind: Which Men Marry and Why” αποκαλύπτει ότι ο τύπος του άντρα που αναζητεί την ευτυχία σε ένα γάμο είναι:

  • Θρησκευόμενος,
  • Μεγάλωσε σε οικογένεια με την παρουσία και των δύο γονιών και
  • Νιώθει την ανάγκη να αποκατασταθεί.

Οι περισσότεροι άντρες που επιθυμούν το γάμο παντρεύονται για πρώτη φορά στην ηλικία των 30 ετών.

Οι άντρες που δεν επιθυμούν το γάμο αποτελούν το 1/5 του αντρικού πληθυσμού, καθώς πιστεύουν πως δεν είναι γι’ αυτούς.

Εστιάζουν στα αρνητικά του θεσμού. Η έλλειψη προσωπικής ελευθερίας, ο υψηλός αριθμός διαζυγίων, αλλά και το γεγονός ότι δεν θέλουν παιδιά. Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι η τάση των 30άρηδων να νοικοκυρευτούν είναι ένας μύθος.

Οι περισσότεροι αδέσμευτοι 30άρηδες είναι αναποφάσιστοι, ή αντιτίθενται στην ιδέα του να παντρευτούν σύντομα.

Έτσι, αν αναζητείς ένα σύντροφο για σχέση που θα κρατήσει, τότε θα πρέπει να αναζητήσεις τα 3 εξής χαρακτηριστικά:

#1: Είναι θετικός ως προς το γάμο

Ένας άντρας που είναι θετικός ως προς το συγκεκριμένο θεσμό μιλάει με καλά λόγια για το γάμο, αλλά και το γάμο των άλλων ανθρώπων. Αν από την άλλη εστιάζει μόνο στα αρνητικά, τότε μάλλον δεν είναι και πολύ διατεθειμένος να δεσμευτεί στο άμεσο αλλά και προσεχές μέλλον.

#2: Τα πάει καλά με τις άλλες γυναίκες

Ένας άντρας που σέβεται και εμπιστεύεται τις γυναίκες είναι πολύ πιθανότερο να θέλει το γάμο. Επίσης, οι άντρες που είχαν όμορφες και υγιείς σχέσεις με άλλες γυναίκες (αδελφές, μητέρα, συνάδελφοι) έχουν αναπτύξει την ικανότητα να μπορούν να χτίσουν και να διατηρήσουν μια ερωτική σχέση. Αυτοί οι άντρες έχουν μεγαλύτερη κατανόηση απέναντι στις γυναίκες και έχουν αποδεχτεί τις φυλετικές διαφορές μεταξύ των δύο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τις βλέπουν εχθρικά.

#3: Είναι έτοιμος να νοικοκυρευτεί

Ένας άντρας που θέλει να παντρευτεί θεωρεί πως πέρασε πια η εποχή όπου απλά διασκέδαζε και είχε την ελευθερία του. Ακόμα και αν οι περισσότεροι άντρες συμφωνούν με το γεγονός πως η ελευθερία τους είναι σημαντική γι’ αυτούς, ένας άντρας που θέλει να παντρευτεί θα βρει άλλους στόχους για να επικεντρωθεί. Τον ενδιαφέρει περισσότερο να αναζητήσει την αδελφή ψυχή του και να θέσει μακρυπρόθεσμους στόχους, όπως η καριέρα του, να χτίσει το σπίτι του και να κάνει παιδιά.

Αν κάνει συνεχώς τα κλισέ αστεία του τύπου “αλυδοσεμένα χέρια και πόδια”, και κοιτάζει να κρατήσει την προσωπική του ελευθερία, τότε δε σχεδιάζει να παντρευτεί στο άμεσο και προσεχές μέλλον.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Θέλεις να έχεις μια σχέση στην οποία θα νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένη; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ!

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα