Skip to main content

Τα σημάδια που μαρτυρούν πως δεν σε θέλει πλέον είναι πολλά και εμφανίζονται από νωρίς. Δες πως θα τα καταλάβεις και κάνε τις σωστές κινήσεις, στον σωστό χρόνο.

Πολύ συχνά έρχομαι αντιμέτωπος με γυναίκες που νιώθουν πως βρίσκονται σε αδιέξοδο με την συντροφική ζωή τους. 

Στις αφηγήσεις τους υπάρχει ένα κοινό μοτίβο, τα σημάδια που έδειχναν πως ο σύντροφος τους δεν θέλει πλέον κάτι σοβαρό, όμως όλες τα αγνοούσαν. 

Αυτό οδήγησε αυτές τις γυναίκες σε απόγνωση και να μάθουν γιατί δεν τις θέλει άλλο. 

Όπως είπα και σε αυτές, έτσι θα πω και σε σένα τώρα, πως το λάθος ήταν δικό σου. Ναι μπορεί να εντυπωσιάζεσαι που σε κατηγορώ, αλλά το να αγαπάς δεν σημαίνει πως πρέπει να δικαιολογείς την ασέβεια και την προσβολή.

Γιατί είναι λάθος σου;

Τα σημάδια πως ο σύντροφος σου δεν σε θέλει ξεκίνησαν από πολύ νωρίς και απλά τα αγνόησες. Έτσι έφτασες στη φάση να επιτρέψεις στον εαυτό σου να βυθιστεί σε ένα συναισθηματικό κενό και τώρα παλεύεις να βγεις από αυτό.

Το λάθος σου λοιπόν ήταν πως δεν έδρασες όταν έπρεπε και επέτρεψες κάποιες καταστάσεις. Το ότι δεν σε θέλει κάποιος είναι τραυματικό, όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Αντιθέτως η κατάθλιψη σου μπορεί να είναι το τέλος της χαράς σου. Και αυτό είναι το δεύτερο πράγμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Γιατί δεν σε θέλει;

Αρχικά πρέπει να δεις τα πράγματα ψύχραιμα και να κατανοήσεις τους λόγους που δεν σε θέλει πλέον. Είναι πολύ σημαντικό να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με το πρόβλημα, ώστε να μπορείς να το αντιμετωπίσεις ευκολότερα.

Δεν σε θέλει λοιπόν γιατί μπορεί να βαρέθηκε, να άλλαξε η σχέση σας, να κουράστηκε, να φοβάται το μέλλον, να μην είναι έτοιμος για μια σχέση ζωής, να ήθελε κάποια άλλη ή πολύ απλά να κατάλαβε πως δεν ταιριάζετε.

Βλέπεις λοιπόν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο απέναντι σου που έχει ανεπίλυτα θέματα και φοβάται να σου μιλήσει ανοιχτά; Το δεν σε θέλει λοιπόν δεν θα στο πει, αλλά θα στο δείξει μέσα από τα σημάδια που θα προδώσουν τον επερχόμενο χωρισμό του.

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Έφτασε η ώρα να μάθεις ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφος σου πλέον δεν σε θέλει. Προσπάθησε να δεις τη γενική εικόνα και μην τον δικαιολογήσεις μέσα από ειδικές περιστάσεις.

  • Αποφεύγει την επικοινωνία

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας άντρας που δεν θέλει μία γυναίκα είναι να διακόπτει την επικοινωνία μαζί της. Σπάνια θα το κάνει απότομα. Θα το ξεκινήσει απλά με το να μη σου στέλνει ποτέ αυτός. Έτσι εάν δεις πως 2-3 μέρες δεν έχετε μιλήσει δεν σημαίνει πως είναι τόσο απασχολημένος, απλά δεν θέλει να σου μιλήσει.

  • Δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα σου

Εάν δεις πως ο κύριος δεν θέλει να μιλήσει για τα προβλήματα σου ή δεν σε ρωτάει πως ήταν η μέρα σου, αλλά αναλώνεται στο να λέει τα δικά του, τότε καλό θα ήταν να μην τον υπολογίζεις και τόσο πλέον.

  • Βλέπει έντονα τις γυναίκες γύρω του

Εάν τον πιάσεις να κοιτάζει πολύ πιο έντονα τις γυναίκες, αυτό να ξέρεις είναι πολύ σοβαρό σημάδι πως δεν σε θέλει πλέον. Το ότι το κάνει τόσο εξόφθαλμα, σημαίνει πως πλέον δεν ενδιαφέρεται καν αν θα τσακωθείτε.

  • Μιλάει με άλλες

Το να μιλάει με άλλες γυναίκες σημαίνει πως φλερτάρει και έχει σκοπό να το προχωρήσει. Πρόσεξε, δεν μιλάμε να έχει απλά κοινωνικές επαφές, αλλά να το κάνει συστηματικά, με όλες και παντού.

  • Βγαίνει μόνο με τους φίλους του

Εάν αποφεύγει να σε δει ή βγαίνει αποκλειστικά με τους φίλους του και δεν έχει ποτέ χρόνο για σένα σημαίνει πως δεν σε θέλει πλέον. Φρόντισε να τον απομακρύνεις από κοντά σου σύντομα γιατί σου τρώει τον χρόνο μία σχέση που δεν έχει μέλλον.

Τι πρέπει να κάνεις;

Εάν τα βλέπεις όλα αυτά τα σημάδια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τερματίσεις τη σχέση. 

Ο λόγος είναι πως από τη στιγμή που δεν σε θέλει και το δείχνει τόσο έντονα θα είναι πολύ δύσκολο να επενδύσεις στην αλλαγή. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να ακούς πως κάποιος σε απορρίπτει, όμως είναι χειρότερο να προσπαθήσεις να κρατήσεις μία κακή σχέση ως μέτρια, από το να επιδιώξεις να βρεις την τέλεια σχέση.

Καλού κακού, με κάποιους ανθρώπους το τέλος το βιώνουμε πικρά, όμως αυτό δεν πρέπει να μας ρίχνει. Οφείλουμε να κυνηγάμε το καλύτερο και να μαθαίνουμε μέσα από αυτό.

Χρησιμοποίησε αυτή την αρχή καις τα δική σου ζωή και άσε τα βαρίδια του παρελθόντος πίσω και προσανατολίσου στο μέλλον.

Το ότι δεν σε θέλει ο σύντροφος σου θα το ξεπεράσεις, αρκεί να πάρεις την απόφαση να δεχτείς το τέλος από νωρίς και να προχωρήσεις πριν είναι πολύ αργά. 

Μην πεις όχι στα πράγματα που θα έρθουν και θα είναι καλύτερα για σένα. 

Και αν το μετανιώσει;

Εάν τον χωρίσεις και θελήσει αυτός να γυρίσει πίσω, ναι ίσως έχει ουσία να δεις ξανά τι μπορεί να γίνει. Αυτό όμως θα πρέπει να το δουλέψετε μαζί με κάποιον ειδικό σχέσεων και να επεξεργαστείτε τη σχέση σας σε νέα βάση.

Πολλοί άντρες απορρίπτουν μία γυναίκα, μέχρι να την χάσουν. Έτσι ο πρώτος χωρισμός είναι απαραίτητος για να βρουν ξανά σημασία. Σε αυτή την περίπτωση κράτα επιφυλάξεις και προχώρα ξανά μαζί του, όμως μην δεχτείς να δικαιολογήσεις ούτε ένα σημάδι ξανά.