Τα διαφορετικά είδη των σχέσεων και πως να διαχειριστείς το καθένα

Άραγε αναρωτήθηκες ποτέ πόσο χρόνο από τη ζωή σου έχεις αφιερώσει στον έρωτα; Στα ραντεβού; Στις αναλύσεις με τις φίλες σου για τα μυστήρια ερωτικά συμπλέγματά σου;

ΠΟΛΥ. Και παρόλο που η ζωή σου είναι ένα συνοθύλευμα ρομαντικών διηγημάτων, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις ακόμη ανακαλύψει όλα τα είδη των σχέσεων που υπάρχουν εκεί έξω.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, παρέα τα πιο συνηθισμένα από αυτά και ας δούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισής τους.

#1 Σχέση εξάρτησης

Η παρουσία του ενός στη ζωή του άλλου είναι σχεδόν εμμονική, και μάλλον έχετε χάσει τους εαυτούς σας. Δεν υπάρχει αυτονομία, και ενδεχομένως δεν υπάρχει πλέον και κανένα ίχνος αυτοεκτίμησης. Μάλλον πρέπει άμεσα να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η σχέση.

#2 Ανεξάρτητη σχέση

Και οι δύο έχετε παραμείνει τα άτομα που ήσασταν πριν σμίξετε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη, απλά ίσως να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα εγωιστικό.

#3 Δραστήριος vs παθητικός

Ο ένας είναι υπεύθυνος για όλα και σχεδόν κουβαλάει ολόκληρη τη σχέση στην πλάτη του., ενώ ο άλλος πηγαίνει απλά με τη ροή της καθημερινότητας. Καλό θα ήταν όμως, να κοιτάξεις μήπως καταφέρεις να μοιραστείτε μερικές από τις ευθύνες, ώστε να μην σκάσουν μία μέρα σαν βόμβα ανάμεσά σας.

#4 Υποτακτικός vs κυρίαρχος

Ο υποτακτικός σύντροφος δεν έχει λόγο σχεδόν για κανένα θέμα και ουσιαστικά ο έλεγχος της ζωής του είναι στα χέρια του κυρίαρχου συντρόφου. Εμένα δε μου πέφτει λόγος εάν εσένα σου αρέσει αυτή η συνθήκη, απλά δε θα ήθελα να ξεχάσεις πως αυτό θα πρέπει να είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός.

#5 Πλατωνική σχέση

Υπάρχει αγάπη, σεβασμός, αλληλοεκτίμηση. Δεν υπάρχει έρωτας, πάθος, έλξη. Και μπορεί πολλοί να λένε πως αν υπάρχει αγάπη όλα λύνονται, αλλά προσωπικά πιστεύω πως χωρίς τον έρωτα και την ερωτική χημεία μέλλον δύσκολα θα υπάρξει. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, όλοι έχουμε ανάγκες. Και αν με ρωτάτε καλώς τις έχουμε και καλά θα κάνουμε να μην τις καταπιέζουμε.

#6 Προσωρινή σχέση

Από την πρώτη μέρα αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης. Ξέρεις ότι δεν είναι κάτι μόνιμο και για αυτό και δεν δίνεις ολόκληρο τον εαυτό σου. Αν επιλέγεις όμως μία τέτοια συνθήκη θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρη η φύση της σχέσης και από τα δύο μέρη.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να τον κάνω να θέλει μόνο εμένα;

#7 Απόμακρη σχέση

Με απλά λόγια, αυτό είναι ένα ειδύλλιο μεταξύ δύο ανθρώπων που αποφεύγουν κάθε είδους οικειότητα. Και δεν αναφέρομαι στη σωματική οικειότητα, αλλά στην πραγματική συναισθηματική σύνδεση. Συνήθως μιλάμε για ανθρώπους που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι, και μάλλον θα πρέπει να δεις κατά πόσο μία τέτοια σχέση εσένα σε γεμίζει και σε ικανοποιεί.

#8 Σχέση επιβεβαίωσης

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Χρειάζεσαι επιβεβαίωση και εκείνος σου την προσφέρει απλόχερα. Λυπάμαι που θα σου το χαλάσω, αλλά εάν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, η αγάπη που λαμβάνεις από τον σύντροφό σου δεν έχει πραγματική αξία.

#9 Σχέση rebound

Προσπαθείς να διορθώσεις τα προβλήματά σου δημιουργώντας νέα. Επιλέγεις το πρώτο άτομο που εμφανίζεται μπροστά σου και ξεκινάς μία σχέση, στην οποία συνήθως δίνεις και σοβαρή υπόσταση. Φυσικά, τα κάνεις όλα για να ξεχάσεις τον πρώην σου. Και δυστυχώς, πολύ συχνά ο άλλος δεν γνωρίζει καν ότι είναι η πατερίτσα σου. Και αυτό δεν το αξίζει κανένας σε αυτόν τον κόσμο.

#10 Σχέση από απόσταση

Τα περισσότερα ζευγάρια μεγάλων αποστάσεων δεν συναντιούνται όσο συχνά θέλουν και κυρίως βασίζονται στην τεχνολογία. Το απόλυτο ερώτημα είναι αν οι σχέσεις με απόσταση λειτουργούν τελικά ή όχι. Λοιπόν, όπως και με όλα τα άλλα στη ζωή, δεν υπάρχει κανόνας. Αρκεί να έχετε ένα κοινό πλάνο για το μέλλον.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

#11 Dating

Βγαίνεις χαλαρά, γνωρίζεις ανθρώπους, συναντάς ευκαιρίες και αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις την αγάπη. Φρόντισε μόνο να δείξεις τις επιθυμίες σου στους άλλους και να ξεκαθαρίσεις πως δε θέλεις κάτι σταθερό αυτήν την περίοδο.

#12 Friends with benefits

Φιλία και σεξ. Για εμένα δεν πάνε πακετάκι. Αλλά αν για εσένα είναι ο ιδανικός συνδυασμός, τότε δε μου πέφτει λόγος. Αρκεί να είναι όλα ξεκάθαρα και καθορισμένα.

#13 Ελεύθερη σχέση

Έχουμε πει πολλά και έχουμε γράψει άλλα τόσα. Ένα μόνο μου μένει να πω. Αν επιλέξεις να μπεις σε μία ελεύθερη σχέση να το κάνεις γιατί αυτό θέλεις πραγματικά κι όχι γιατί δε θέλεις να χάσεις κάποιον.

#14 Καταστροφική σχέση

Συνήθως μιλάμε για έναν τρελό έρωτα, που όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο σας κάνει να μη λειτουργείτε καθόλου καλά όταν είστε μαζί. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε πιο καθαρά την εικόνα;

#15 Ισορροπημένη σχέση

Danai Gerasi
Danai Gerasi
Από μικρό κοριτσάκι το γράψιμο αποτελούσε πάντα για εμένα μία διέξοδο…. ένα καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Λατρεύω τις απλές καθημερινές στιγμές, τρελαίνομαι να περνάω χρόνο με μικρά παιδιά και να γίνομαι ένα με αυτά και θεωρώ ότι είμαι ζωντανή όταν χορεύω. Θα ήθελα να ζω σε ένα σπίτι με τεράστιο κήπο, πολλά λουλούδια και έναν μικρό αμπελώνα, κάπου στην επαρχία της Ιταλίας. Ψάχνω συνεχώς νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο μου, λατρεύω την αίσθηση της θάλασσας όταν με αγκαλιάζει, μπορώ να ερωτευτώ παράφορα ένα ζευγάρι παπούτσια και δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς βιβλία, μουσική και αρώματα.

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]