Τι είναι η πολυγαμική σχέση και γιατί πρέπει να μείνεις μακριά της

Η πολυγαμική σχέση είναι μία παγίδα για τον ερωτευμένο και η ουτοπία για ένα άτομο που δε ζηλεύει. Μάθε πότε γίνεται παγίδα και πρέπει να την αποφύγεις.

Στη ζωή σου θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους με τρελές ιδέες. Άτομα τα οποία θέλουν να σε καταπιέζουν μέσω του ελέγχου, ανθρώπους που θα σε λατρέψουν, αλλά μπορεί να σε πληγώσουν και συντρόφους που δεν θέλουν εκπτώσεις την ελευθερία τους.

Καλωσόρισες στους οπαδούς της πολυγαμικής σχέσης.

Τι είναι η πολυγαμική σχέση;

Είναι μία σχέση στην οποία τα άτομα λειτουργούν σε ένα ανοιχτό ερωτικό πλαίσιο, χωρίς την έννοια της απάτης και της κτητικότητας.

Όσοι τη στηρίζουν λένε πως νιώθουν πολύ κοντά στο ή στη σύντροφο τους, όμως παράλληλα νιώθουν και άλλα πράγματα για άλλους ανθρώπους ή έχουν ερωτική επιθυμία για άλλα πρόσωπα και θεωρούν ότι δεν πρέπει να καταπιέζονται.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως οι κανόνες που θέτονται δεν είναι εύκολοι για όλους, όμως εξυπηρετούν τον ένα που τους εμπνεύστηκε και τους επέβαλε.

Με απλά λόγια η πολυγαμική σχέση είναι η συγκάλυψη να έχει κάποιος την συναισθηματική ασφάλεια, αλλά να κάνει και σεξ με άλλους χωρίς να δίνει αναφορά.

Σχέσεις και σχέσεις

Η πολυγαμική σχέση μπορεί να ξεκινήσει έτσι, όμως υπάρχει και η κανονική σχέση που γίνεται πολυγαμική ή ένας κουρασμένος γάμος.

Στην πρώτη περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξεις αν θα μπεις σε αυτό το τρυπάκι ή αρνηθείς το να μοιράζεσαι τον άνθρωπο σου με άλλους και να έχει την απαίτηση να δίνεσαι και σε τρίτους για να «είναι δίκαιο».

Πρέπει να διαβάσεις  Mυστικά επιτυχημένης επικοινωνίας σε μια σχέση!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μακροχρόνιες που αναζητούν στήριγμα για να παραμείνουν όρθιες και ζωντανές. Οι σύντροφοι καταλαβαίνουν πως έχουν έρθει σε ένα σεξουαλικό τέλμα και πως η ανανέωση πρέπει να γίνει με νέα πρόσωπα.

Έτσι καταλήγουν είτε δοκιμάζουν την εναλλαγή συντρόφων, το γνωστό swinging το οποίο γίνεται υπό την παρουσία και των δύο με άλλα ζευγάρια ή άτομα, είτε αποφασίζουν πως θα κάνουν ότι κάνουν ξεχωριστά, όμως θα είναι τυπικά μαζί.

Γιατί υπάρχει πρόβλημα;

Μπορεί να θεωρηθεί αναχρονιστικό, συντηρητικό ή οτιδήποτε άλλο, όμως η πολυγαμική σχέση είναι κοροϊδία και εκμετάλλευση τις περισσότερες φορές.

Σπάνια θα βρεθούν δύο άνθρωπο που έχουν την ίδια οπτική για τον έρωτα. Αν βρεθούν και είναι ειλικρινείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οφείλουμε να την αποδεχτούμε.

Αυτό που θεωρώ όμως είναι πως τις περισσότερες φορές ο ένας σύντροφος, λόγω των συναισθημάτων που τρέφει ακόμα δείχνει αδυναμία και συμβιβάζεται για να μην τα χάσει όλα.

Σε αυτή την περίπτωση η πολυγαμική σχέση καταλήγει τοξική και τον κατατρώει.

Οφείλει να την αρνηθεί και να μείνει μακριά της, είτε ξεκινά τώρα, είτε πρόκειται για έναν γάμο 10 ετών.

Το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να ακολουθείς τις επιθυμίες της καρδιάς σου είναι σημαντικότερο από κάθε πολυγαμική σχέση ή έναν άνθρωπο που πλέον σε θέλει μόνο για όσα προσφέρεις και δεν σε θεωρεί το πιο πολύτιμο πρόσωπο της ζωής του.

Πρέπει να διαβάσεις  Τι να κάνεις όταν είσαι στα όρια της απάτης
Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο

  Τι έμαθα για την αγάπη από το διαζύγιο των γονιών μου

  Το διαζύγιο στην παιδική ψυχολογία είναι σα να σπάει η δοκό ισορροπίας την ώρα που ετοιμάζεσαι για διπλό ροντάτ. Δεν ξέρεις ούτε πως θα...

  Είναι η συχνότητα και η χρονική διάρκεια των πράξεων δείκτες καλής σεξουαλικής ζωής;

  Σε μία κοινωνία όπου το σεξ είναι ακόμα ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σχεδόν ανύπαρκτη είναι δύσκολο να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου....

  Αυτός είναι ο αέρας που πρέπει να αποπνέεις στο online flirting

  Στο online flirting τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι όταν το κάνεις από κοντά. Αυτό συμβαίνει διότι κόβονται όλες οι μη λεκτικές αντιδράσεις...

  Γιατί είναι ωραίο να βγαίνεις με αγόρια που έχουν αδελφές

  Κυκλοφορεί στον κόσμο του dating ένα ακρωνύμιο, το RWSE. Εάν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν το γνωρίζουν μάθε πως σημαίνει Raised with...

  Ερωτικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

    Μπορεί το lockdown να συνεχίζεται και η διάθεση όλων μας να έχει επηρεαστεί σημαντικά, αλλά ο τελευταίος μήνας του χρόνου, υπόσχεται να είναι γεμάτος...

  Τι απογοητεύει το κάθε ζώδιο στην προσωπική του ζωή

  Σε κάποια στάδια της ζωής μας αισθανόμαστε ότι στην προσωπική μας ζωή τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Νιώθουμε απογοητευμένοι, δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]